Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:48:37 GMT

زن‌ها بیشتر از مردان در معرض همکار آزاری هستند

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۵۲۵۲

زن‌ها بیشتر از مردان در معرض همکار آزاری هستند

ایسنا/کردستان عضو هیات علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه یکی از بیماری‌های رایج در تعاونی‌ها همکار آزاری است گفت: همکار آزاری در تعاونی‌ها برای جنسیت‌ها رابطە معناداری نشان دادە است و خانم‌ها بیشتر از مردان در معرض همکار آزاری هستند.

رضا شافعی امروز (6اسفند) در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی که با همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی کردستان برگزار شد؛ اظهار کرد: همه گروه‌های تشکیل شده در تعاونی‌ها از چند نفر تشکیل شده است که بر روی یک فرآیند کار و قصد دارند که به یک هدف مشخص برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: زمانی گروه‌ها موفق هستند که کنش متقابل داشته باشند یعنی بتوانند برهم تاثیر و عملکرد هم را به نوعی سروسامان دهند.

شافعی در خصوص موانع و مشکلاتی که تعاونی‌ها را با شکست و نابودی مواجه می‌سازد؛ افزود: مطالعات بسیاری انجام شده که متاسفانه بیماری‌هایی که در تعاونی ها وجود دارد، بیماری‌های بسیار معمولی هستند که سبب نابودی تعاون می‌شود که از جمله این بیماری‌ها می‌توان به گروه اندیشی، محدود شدن فعالیت‌های گروهی به حلقه‌های ضعیف در یک زنجیره کاری، عدم کنش متقابل، همکار آزاری، بی‌ادبی و خود محق بینی اشاره کرد.

وی در خصوص وجود بیماری گروه اندیشی تصریح کرد: فرد به دلیل اینکه دیگران او را مواخذه نکنند مانند بقیه رفتار و همرنگ جماعت می‌شود که این یکی از بیماری‌هایی است که کارآفرینی را به شدت دچار خطا می‌کند.

شافعی در خصوص بحث کنش متقابل در تعاونی‌ها افزود: معمولا ممکن است در بین افراد در جایی کە بە عنوان سازمان و یا ادارە فعالیت می‌کنند اختلاف و شکاف به وجود بیاید کە اگر مدیران تعاونی‌ها و افرادی کە آن تعاونی را تشکیل دادەاند نتوانند آن را مدیریت کنند معمولا هدف تعاونی‌ها روی هدف قوی‌ترین فرد گروه متمرکز خواهد شد که همین اختلاف بین اهداف موجب می‌شود تعاون بە عنوان تیم یا گروە بە اهداف مشخص خود دست پیدا نکند.

وی در خصوص همکار آزاری تاکید کرد: تعاونی‌ها از تعدادی از افراد با اهداف مشترک در راە رسیدن بە یک هدف مشخص است کە متاسفانە بعد از مدتی همکار آزاری در این گروەها شکل می‌گیرد اما متاسفانه مطالعات زیادی برروی آن صورت نمی‌گیرد زیرا اعتقاد بر این است که از آنجایی که این گروە‌ها با میل و انتخاب خود در یک جا جمع شدەاند همکار آزاری نمیتواند در این گروه‌ها بسیار مطرح باشد.

شافعی همکار آزاری را به دو بخش قربانی و همکار آزاری تقسیم و ادامه داد: همکار آزار کسی است که سعی دارد کە حرف‌های طرف مقابل را نادیدە و یا مانع ابراز عقاید خود شود و همچنین مسخرە کردن، تهدید و تحقیر کردن از راه‌های همکارآزاری است.

وی بیان کرد: این همکار آزاری در تعاونی‌ها برای جنسیت‌ها رابطە معناداری نشان دادە است و خانم‌ها بیشتر از مردان در معرض همکار آزاری قرار دارند؛ و یا اینکە از یک فرد فقط برای داشتن اسم و رسم و مدرک از او استفادە کردە و برای هیچ کاری بە او مراجعە نکنند یک نوع همکار آزاری مدرن است کە در تعاونی‌ها به چشم می‌خورد.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان، یکی دیگر از بیماری‌های عنوان شدە در مطالعات و تعاونی‌ها بی ادبی برخی از همکاران و تحقیر و توهین‌های سازمان یافتە است.

رضا شافعی خاطرنشان کرد: خودمحق بینی بیماری دیگری است کە یک فرد احساس میکند وجود من در یک تعاونی مهمتر از بقیە است و اگر من نباشم این تعاونی متلاشی خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود بلند پروازی را یکی دیگراز بیماری‌های موجود در تعاونی‌ها دانست و یادآور شد: بلندپروازی گرچه گاهی اوقات سبب افزایش انگیزە و رویکرد مثبت در فرد است اما گاها میبینید کە افرادی کە در بلندپروازی سرسخت هستند؛ سبب میشوند دیگر اعضا دچار درماندگی آموختە شود که ضروری است از طریق نشست‌ها و سمینارها این موضوعات مورد بررسی قرار گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تعاونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان

محمد کرمی در جلسه با مدیر کل و معاونان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان که در محل استانداری برگزار شد،گفت: با هماهنگی‌های صورت گرفته در نوروز امسال، خوشبختانه این استان در سطح کشور خوش درخشید و عملکرد قابل قبولی از خود نشان داد که جای قدردانی دارد.

وی افزود: در ایام نوروز کمترین چالش و کمبود را شاهد بودیم و مسافران و گردشگران نوروزی سفر خوبی را تجربه کردند که این موضوع ثمره مهمان نوازی مردمان خوب و خونگرم این دیار و تعاملات و همکاری‌های صورت گرفته اعضای ستاد خدمات سفر سیستان و بلوچستان بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است و در زمینه گردشگری می‌تواند به رشد و توسعه آن کمک شایانی بکند و اگر گردشگری با چاشنی خلاقیت و نوآوری همراه شود تاثیر بیشتر و اثر گذاری دو چندانی خواهد داشت و باید در این بخش از همه ظرفیت‌ها بویژه ظرفیت نخبگانی، دانشجویی و دانش‌آموزان بهره کافی را برد.

وی تاکید کرد: گردشگری سیستان و بلوچستان با مشارکت مردم و همه گروه‌های مردمی در تحول و تغییر چهره استان بسیار موثر است و با ایجاد و فعال‌سازی تعاونی‌های تخصصی می‌توان مشارکت مردم را در این حوزه‌ها بیشتر کرد و از قدرت مردمی که قدرت بسیار ارزشمندی است به بهترین نحو استفاده کرد.

کرمی افزود: ارتباط با سایر کشور‌های همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و عمان باید جزو اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی در سیستان و بلوچستان باشد و با برگزاری نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی و گردشگری و تبادل فرهنگ‌ها برای تحکیم و تقویت این ارتباطات گام برداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟