Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@03:30:46 GMT

کرونا شهرها را سبز کرد

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۸۸۳۱

کرونا شهرها را سبز کرد

شیوع بیماری همه گیر کووید -۱۹ این فرصت را در اختیار مقامات شهری بارسلونا قرار داد تا با اجرای ابتکارعمل‌های مربوط به کاهش ترافیک مانند بستن بعضی از خیابان‌ها در روزهای آخر هفته، گسترش خطوط دوچرخه سواری و ایجاد مناطق جدید مخصوص عابران پیاده، به کاهش آلودگی هوا و پایداری شهر کمک کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شیوع بیماری کووید -۱۹ و آغاز دوران قرنطینه باعث شد افراد بیش از پیش به تأثیر طبیعت بر سلامت روان و نقش مهم آن در زندگی توجه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که در شهرها زندگی می‌کنند، اهمیت وجود فضای سبز در کنار محیط زندگی خود را بیشتر درک کرده‌اند و خواهان درختان، بوته‌ها و انواع گیاهان در خیابان‌ها، پارک‌ها و باغ‌ها هستند. به همین دلیل معماران منظر نیز همواره در مورد تغییر طراحی شهری و اضافه کردن فضاهای سبز به محیط شهر تلاش مضاعف داشته‌اند. آن‌ها معتقد هستند که پوشش گیاهی باید در تمام قسمت‌های شهرها مانند پشت بام‌ها، نمای ساختمان‌ها، پیاده‌روها، خیابان‌ها و حتی فضاهای بلا استفاده وجود داشته باشد.

فضاهای سبز می‌توانند نه تنها برای خنک کردن فضاهای شهری، بلکه برای کاهش خطر وقوع سیل در شهرهایی که معمولاً باران خیز هستند، بسیار مؤثر و مفید واقع شود. وقوع سیل ناشی از بارش باران یا طغیان رودخانه باعث بروز مشکلات بسیاری برای شهرنشینان می‌شود، بنابراین وجود فضای سبز در این مناطق به راحتی و بدون صرف هیچ هزینه‌ای مانع بروز خرابی و تلفات می‌شود.

به طور کلی، در شرایط پاندمی کنونی برنامه ریزان شهری نگران وجود ارتباط بالقوه بین آلودگی و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید -۱۹ هستند. نتایج مطالعه انجام شده در ماه آوریل سال گذشته نشان می‌دهد که خطر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید -۱۹ در میان افرادی که در مناطق آلوده ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کردند بیشتر از دیگران بوده است. شهر بارسلونا که یکی از آلوده‌ترین شهرهای اروپایی است در تلاش است به منظور کاهش آلودگی هوا، میزان عبور و مرور وسایل نقلیه و فضاهای مربوط به پارکینگ‌ها را تا حد ممکن کاهش دهد. علاوه بر این، در سال ۲۰۲۰ میلادی، یک منطقه "آلاینده صفر" برای این شهر در نظر گرفته شد تا به این ترتیب از ورود خودروهای قدیمی و دودزا به مرکز شهر جلوگیری شود.

شیوع بیماری همه گیر کووید -۱۹ این فرصت را در اختیار مقامات شهری بارسلونا قرار داد تا با اجرای ابتکارعمل‌های مربوط به کاهش ترافیک مانند بستن بعضی از خیابان‌ها در روزهای آخر هفته، گسترش خطوط دوچرخه سواری و ایجاد مناطق جدید مخصوص عابران پیاده، به کاهش آلودگی هوای این شهر کمک کنند. بر این اساس، نتایج یک گزارش منتشر شده در ماه دسامبر سال گذشته نشان داد که بین ماه مارس تا اکتبر، سطح دی اکسید نیتروژن در ۲۶ شهر اسپانیایی ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده است. می‌توان گفت که شیوع این همه‌گیری باعث شد بسیاری از اقدامات مؤثر در زمینه کاهش آلودگی هوا سریع‌تر و با قیمت کمتر عملی شود، بنابراین مقامات شهری می‌توانند این روش‌ها را پیش از اجرا روی یک مقیاس بزرگ‌تر، آزمایش و بررسی کنند.

یکی از اهداف مقامات شهری بارسلونا این است که یک سوم خیابان‌ها در مناطق پر جمعیت مسکونی و تجاری را به فضای سبز تبدیل کنند؛ هزینه اجرای این پروژه تقریباً ۴۶.۵ میلیون دلار ارزیابی شده است. عملی شدن این ایده باعث می‌شود میزان عبور و مرور خودروها و متعاقباً آلودگی هوا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. مقامات شهری معتقد هستند که بارسلونا پتانسیل تبدیل شدن به یک شهر متفاوت و سالم را دارد. شیوع بیماری کووید -۱۹ نیز در این میان باعث شد اجرای ایده‌های مرتبط با سبزسازی هرچه بیشتر شهر تسریع پیدا کند.

با وجود این که شهرهای اروپایی در حال سبزتر شدن هستند، اما با مشکل محدودیت فضا دست و پنجه نرم می‌کنند. افزودن فضای سبز به یک شهر قدیمی اروپایی دشوارتر از انجام دادن این کار در یک شهر نسبتاً جدید آمریکایی با تراکم کمتر است. در شهرهایی با بیشترین تراکم، مناطق سبز باید با فضاهای مخصوص پارکینگ، ساختمان‌های عمومی و خصوصی، خیابان‌ها و پیاده‌روها به رقابت بپردازد، که کار آسانی نیست. سرمایه گذاری و مشکلات مالی نیز یکی دیگر از موانع سبزسازی شهری در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال، سنگفرش کردن یک محیط هزینه‌ای جز نگهداری آن ندارد، اما حفظ یک فضای سبز بسیار هزینه‌بر و گران است. برنامه ریزان شهری باید برای مقابله با این استدلال، تأثیر فضای سبز بر سلامت و رفاه شهروندان و محیط زیست را در نظر بگیرند و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام دهند.

کد خبر 477400

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بارسلونا شهرهای جهان کاهش آلودگی هوا دوچرخه سواری پیاده روی ویروس کرونا کرونا ویروس کووید ۱۹ فضاي سبز شهري فضاي سبز منع تردد خودرو اسپانيا آلاینده صفر پاندمی کووید 19 پاندمی کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کاهش آلودگی هوا بیماری کووید شیوع بیماری مقامات شهری خیابان ها فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۸۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • گلایه شهروندان تهرانی از وضعیت نامناسب برخی از بی آر تی‌ها + فیلم
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان