Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@00:48:25 GMT

انعطاف پذیری میادین میوه یک ضرورت است

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۷۹۰۷

انعطاف پذیری میادین میوه یک ضرورت است

خبرگزاری آریا - شهر: وزیر جهاد کشاورزی به ضرورت «انعطاف پذیری» میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: وقتی اتفاقی در کشور رخ می دهد میادین باید جایگاه خود را پیدا و به توازن بازار کمک کنند.
به گزارش خبرنگار شهر، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران که صبح امروز-شنبه 9 اسفند 1399- برگزار شد، از افزایش تولید محصولات کشاورزی به 130 میلیون تن خبر داد و گفت: در بخش باغبانی هم هیچ مشکلی وجود ندارد و درواقع با «بیش بود» مواجه هستیم، به طوری که در بخش میوه و سایر محصولات زراعتی و کشاورزی به جز بذر دانه‌های روغنی با یک قیمت گذاری خودکفا خواهیم شد و در بخش محصولات پروتئینی هم 16 میلیون تن، محصول تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با بیان اینکه بخش کشاورزی، تولید محور شده است، توضیح داد: برای ایجاد محصول، رویکرد ما کشاورزی مبتنی بر بازار است، زنجیره عرضه به این معناست که پیش از آنکه کشاورز بخواهد محصولی بکارد و تا پیش از مصرف نهایی، تمام حلقه‌های این میان متناسب و هم وزن دیده شده باشد. درواقع زمانی که خریدی انجام می‌شود، کشاورز هم سهمی در فیش نهایی مصرف کننده داشته باشد که البته امروز این سهم بسیار کم رنگ است.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی؛ تمام دنیا به دنبال افزایش سهم کشاورزان هستند و در برخی کشورها این سهم به 50 درصد رسیده است، این همان کشاورزی مبتنی بر بازار است. رویکرد وزارت جهاد کشاورزی هم افزایش سهم کشاورزان از مبلغ نهایی است که مصرف کنندگان پرداخت می‌کنند.
خاوازی برخی انتقادها درباره سلامت محصولات کشاورزی را وارد ندانست و توضیح داد: کشاورزی ایران به گونه‌ای است که سلامت ترین محصولات را در اختیار شهروندان قرار می دهد؛ چرا که کود شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی ایران به مراتب از متوسط جهانی پایین‌تر است، از نظر آفت کش‌ها و باقی مانده عناصر هم کمترین میزان را داراست.
او با بیان اینکه کیفیت محصولات کشاورزی به اندازه و رنگ نیست، ادامه داد: به گروهی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، ماموریت داده شده تا به صورت رندوم بازار را کنترل کنند و در پایان سال گزارش کاملی از کیفیت محصولات به شهروندان ارایه خواهد شد. البته بدمصرفی مانند تمام بخش‌های دیگر کشور در خانواده در کشاورزی ما هم به میزان خیلی کم وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی، میادین میوه و تره بار را پناهگاه اقشار آسیب پذیر جامعه عنوان کرد و گفت: اگر شهرداری و سایر بخش‌ها کمک کنند در بخش نخست می‌توان همه را به خرید از میادین ترغیب کرد و در بخش دوم وزارت جهاد کشاورزی هم کمک می‌کند که به اندازه کافی محصول وارد میادین شود اما؛ جای یک عده در میادین میوه و تره بار خالیست. نگاه ما در سازمان نگاه مصرف کننده است اما تولید کننده هم باید جای خود را در این مکان پیدا کند.
آنطور که خاوازی گفته است: در کشور تولیدکنندگان خوبی به خصوص در بخش محصولات پروتئینی هستند که اگر به آنان اجازه داشتن غرفه برای عرضه مستقیم کالا در میادین داده شود؛ بدون آنکه معادلات بازار به هم بریزد تاثیر زیادی در خدمت رسانی بهتر به شهروندان خواهد داشت.
او به «انعطاف پذیری» میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: وقتی اتفاقی در کشور رخ می دهد میادین باید جایگاه خود را پیدا کنند، مثلا در مسایلی درباره محصولات پروتئینی فقط دو غرفه در میادین وجود دارد در صورتی که باید تعداد غرفه‌های عرضه‌کننده محصولات پروتئینی بیشتر از این میزان باشد. یا در مورد دیگری، 500 تا 600 هزار تن پیاز مازاد در کشور وجود دارد، همین عدد برای گوجه فرنگی در ماه‌های پیش رو ایجاد خواهد شد. در این مواقع میادین کمک زیادی می‌تواند به توازن بازار کند.
وزیر جهاد کشاورزی با ابزار امیدواری نسبت به افزایش توجه بیشتر مدیران شهری به محصولات پروتئینی افزایش پیدا کند، خواستار امضای تفاهم نامه برای ایجاد بارانداز بزرگ محصولات پروتئینی در شرق، غرب و در جنوب شرقی تهران شد.
خاوازی همچنین از آغاز انجام تست انسانی واکسن کرونا تولید داخل کشور خبر داد و گفت: از دو واکسن ایرانی یکی توسط در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به عنوان واکسن تولید داخل آزمایشات خود را آغاز کرده بود فردا از سوی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی وارد آزمایشات انسانی می‌شود. این واکسن از پیشرفته‌ترین پلترفرم‌های دنیا است ضمن اینکه در بخشی از این تکنولوژی که تزریق استنشاق است و در بینی تزریق می شود بلافاصله میتوان ماسک را برداشت. 
به گزارش شهر، صبح امروز، هشت بازار جدید میوه و تره‌بار در پنج پهنه شمالی، جنوبی، غربی، شرقی و مرکزی پایتخت با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی و بخری اعضای شورای شهر و مدیران شهری افتتاح شد. علاوه ‌بر این هشت بازار، یک خوابگاه کارگری و ساختمان متمرکز ستادی این سازمان نیز همزمان به بهره‌برداری رسید.
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: میادین میوه و تره بار وزیر جهاد کشاورزی محصولات پروتئینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است

به گزارش خبرنگار مهر، شروع سال جدید تأثیر زیادی در قیمت بازار میوه نداشت اما نرخ‌ها را در بازار سبزی و صیفی‌جات افزایش داد.

سال گذشته در نیمه اسفند ماه هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۲.۸۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، هویج ۹.۸۰۰، کاهو رسمی ۱۹.۸۰۰، سیب زمینی ۱۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۱۵.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۴.۸۰۰ تومان بود.

این قیمت‌ها از اواخر فروردین ۱۴۰۳ تغییر کرده و به این ترتیب هر کیلو گرم گوجه فرنگی در خرده فروشی‌های سطح شهر بین ۱۹.۸۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۲.۸۰۰، کاهو ۲۵، سیب زمینی ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۹.۸۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۶.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در کمتر از دو ماه شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار صیفی‌جات هستیم که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار در این خصوص به مهر گفت: قیمت‌ها در میوه فروشی‌های سطح شهر دارای یک نرخ متعارف بوده و سود آن مشخص است. فروشندگان نمی‌توانند از سود متعارف تعریف شده افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در میوه فروشی‌های سطح شهر با موضوع گران فروشی مواجه نیستیم بلکه با گرانی محصولات رو به رو هستیم، افزود: گرانی نیز از مبدا رخ می‌دهد. اگر خرده فروشی مبادرت به فروش محصولات با قیمت نامتعارف کند قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

کارگر عنوان کرد: افزایش قیمت عمده فروشی‌ها منجر به افزایش صیفی‌جات شده زیرا فروش در اتحادیه بار با قیمت و سود مشخص نبوده و عرضه و تقاضا نرخ‌ها را مشخص می‌کند.

این فعال بازار میوه و صیفی‌جات توضیح داد: تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا، نوعی هرج و مرج به وجود می‌آورد و در برخی مقاطع زمانی بدون دلیل موجه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

کارگر با گلایه عنوان کرد: در حال حاضر نرخ محصولات در میدان بارفروشان در ساعت‌های مختلف، متفاوت است در حالی که نه زمان عرضه مشخص است و نه قیمت‌ها؛ اینکه مثلاً عنوان شود از ساعت ۲۲ تا ۸ محصولات با نرخ مصوب عرضه شود. بنابراین قیمت‌ها در بارفروشان ساعت ۱۶ یک قیمت است، ساعت ۱۸ یک نرخ دیگر و همین قیمت‌ها در ساعت ۲۲ تغییر می‌کند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار علت گرانی صیفی‌جات از جمله پیاز و گوجه فرنگی را مربوط به قیمت محصولات در مبدا بارفروشان اعلام کرد و گفت: اما شهروندان در صورت مشاهده هر نوع گران فروشی در سطح خرده فروشی‌های شهر، با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گرفته و موضوع را اعلام دهند تا با افراد خاطی برخورد شود. ‌

کد خبر 6090097 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی