Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر پشتیبانی طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی در خصوص آموزش مردم در خصوص بیماری کووید۱۹ گفت: باید سطح آگاهی مردم افزایش پیدا کند، برخورد های مردم نه افراطی و نه تفریطی باشد و جامعه بتواند به فعالیت های اقتصادی خود ادامه دهد و در کنار این فعالیت و زنده بودن و تلاش کردن، شیوه نامه های بهداشتی و مقررات مربوط به این بیماری باید مد نظر قرار داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین عرفانی درباره همه گیری ویروس کرونا و طرح شهید قاسم سلیمانی اظهار کرد: بیشتر از یکسال است که از شناخت همه گیری ویروس کرونا در کشور می گذرد، در یکسال گذشته کشور و کل دنیا فراز و نشیب‌های بسیاری را در این رابطه داشته است.

وی افزود: از موج اول همه گیری کووید ۱۹ تا به حال سه خیز و افزایش موارد را در خصوص بیماری شاهد بودیم که اولین خیز در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹، دومین خیز در تیر و مرداد و سومین خیز را اواسط پاییز تجربه کردیم که از آبان ماه آغاز و اواخر آذر و اوایل دی ماه فروکش کرد.

روزنه امید واکسیناسون همگانی و ایمنی جامعه

عرفانی با بیان اینکه اخیرا در برخی از نقاط کشور با افزایش میزان بروز بیماری و از سوی دیگر شناخت ویروس جهش یافته انگلیسی رو به رو هستیم، ادامه داد: طی چند ماه گذشته نیز تولید واکسن حرکت پرشتابی بوده و جامعه جهانی این توفیق را داشته که در نقاط مختلف دنیا به انواع مختلف واکسن دسترسی داشته باشد.

دبیر پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: روزنه امیدی است که با بحث واکسیناسیون همگانی سطح ایمنی جامعه نسبت به ویروس را افزایش داده و چرخه انتقال بیماری در عمل شکسته شود؛ تا آن روز نیاز است که همچنان به توصیه‌های همیشگی در کنترل ایپدمی پایبند باشیم که آن هم شعار در خانه بمانیم، است، این شعار از ابتدای شیوع کووید۱۹ در کشور بوده و با توجه به نزدیک شدن به نوروز باید آن را بیش از پیش در نظر بگیریم.

تامین مایحتاج افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف توسط بسیج محلات

وی گفت: اولین توصیه ما به تمام افراد جامعه رعایت شعار «در خانه بمانیم» است و توصیه دیگر این است که به جز موارد انجام کار، حضور در محل شغل و تامین مایحتاج خود و افراد تحت تکفل خود از خانه خارج نشویم؛ در این شرایط نیز باید پروتکل های بهداشتی را جدی بگیریم و رعایت کنیم.

عرفانی با اشاره به شرایط جسمی افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، افزود: برای سالمندان، افراد دارای بیماری های مزمن و افرادی که به هر دلیل سیستم ایمنی ضعیفی دارند از واژه قرنطینه معکوس استفاده می کنیم، به این معنی که توصیه ما به این افراد این است که حتی در موارد ضروری مثل حضور در محل کار و تامین مایحتاج نیز از خانه خارج نشوند؛ پس اگر بحث دورکاری و کاهش ظرفیت حضور کارکنان در محل وجود دارد این افراد در اولویت هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تامین مایحتاج خانه امری ضروری است، اگر فردی در خانواده حضور ندارد که این اقدامات را برای افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف انجام دهد باید مورد حمایت اجتماعی قرار گیرند؛ در طرح شهید قاسم سلیمانی به خوبی به این مهم توجه شده است، و توسط بسیج محلات این افراد شناسایی خواهند شد و مایحتاج آن ها درب منزلشان به شیوه های بهداشتی قرار داده می شود.

دبیر پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: پس از اینکه مواجهه صورت گیرد و عامل بیماری زا منتقل شود، در مدت زمانی که فرد علائم را بروز نداده است از واژه قرنطینه یا جداسازی افرادی که ممکن است در دوره نهان بیماری قرار داشته باشند استفاده می کنیم. به طور متوسط ممکن است سه، پنج، هفت روز شاهد دوره نهان بیماری باشیم که در طولانی ترین مدت ممکن است دو هفته پس از آن علائم بیماری ظاهر شود، پس عقلانی است که تا دو هفته پس از تماس با فردی که دچار بیماری بوده خود را از سایر افراد جدا کنیم.

وی ادامه داد: باید فاصله اجتماعی را رعایت کنیم، از ماسک استفاده کنیم و دوره قرنطینه را به شکلی که با دیگران تماس نداشته باشیم سپری کنیم. با جداسازی خود در این مرحله می توانیم چرخه بیماری را بشکنیم.

وی در خصوص افرادی که به بیماری کرونا مبتلا هستند نیز گفت: این افراد زمانی که علائم را نشان دادند، بیماریشان به دو دسته خفیف و شدید تقسیم می شوند. هر کدام از این گروه های جمعیتی نیاز است که نکات بهداشتی را رعایت کنند و گفته می شود که باید حداقل ۱۰ روز از مدت زمان بروز علائم و حداقل ۲۴ ساعت از مدت زمان رفع علائم گذشته باشد تا مطمئن باشیم که دوره واگیری بیماری خاتمه پیدا کرده است.

تکیه بر سه گانه مهم برای کنترل همه گیری کووید۱۹

عرفانی گفت: بحث کنترل همه گیری کووید ۱۹ بر یک سه گانه مهم تکیه دارد، که یکی ساختار نظام سلامت کشور است که خوشبختانه در کشور ما با شکل گیری شبکه های بهداشت و درمان طی چهار دهه گذشته تاب آوری این نظام را بالا برده و این را در تجربیاتی که در گذشته داشتیم به خوبی شاهد بودیم. در بحث همه گیری کووید ۱۹ هم به خوبی نشان داده که اگر از نظام سلامت به خوبی استفاده شود می تواند با تاب آوری بالا پاسخگوی نیازهای مروبط به کووید۱۹ هم باشد. دومین جزء سه گانه هماهنگی بین بخشی است که در کشور ما تمامی وزارتخانه ها، نهادها و ارگان هایی که دستی بر آستین دارند و می توانند در مبارزه با این همه گیری نقشی ایفا کنند، حول محور فرماندهی ثابت جمع شدند و در ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور پیدا کردند که مصوبات این ستاد به منزله قوانین و مقرراتی است که اجرای آن ها الزامی است. در بالاترین جایگاه کشور نیز مقام معظم رهبری بارها حمایت خود را از اقدامات پیشگیرانه و کنترلی و مراقبتی بیماری ابراز داشتند و حمایت ایشان باعث دلگرمی است.

وی ادامه داد: جزء سوم و پر اهمیت این سه گانه بحث مشارکت مردمی است، همه گیری کووید۱۹ زمانی در یک جامعه کنترل می شود که مردم کشور به دستورات حوزه سلامت عمل کنند و آن را اجرا کنند، چرا که بدون مشارکت مردم توفیقی در بحث همه گیری کووید۱۹ اتفاق نخواهد افتاد. باید این سه گانه را در نظر داشته باشیم، مردم ما نیز فهیم و حاضر در صحنه هستند و در یکسال گذشته هم نشان دادند که اگر اطلاعات شفاف و به موقع به آن ها داده شود و به مسئولیت اجتماعی خود واقف باشند قطعا در بحث مسئولیت خود در قبال کووید۱۹ عمل می کنند.

هر خانه یک پایگاه سلامت/لزوم انجام غربالگری کرونا در درگاه الکترونیکی

وی با بیان اینکه با این همه گیری هم می توان روی تشک درمان گلاویز شد و هم روی تشک بهداشت، گفت: در ماه های اول این همه گیری شاهد این موضوع بودیم که با توجه به اولویت های درمانی و اینکه بیماران با وخامت حال به مراکز درمانی مراجعه می کردند، بیشترین توجه به حوزه درمان بود و این باعث شده بود که عملا بیماری در جامعه سرایت خود را داشته باشد و در نقاط کشور پخش شود، با تصمیم درستی که گرفته شد قرار شد عمده مبارزه با این بیماری در عرصه بهداشت و پیشگیری باشد.

عرفانی ادامه داد: با توجه به برنامه ای که از پیش نیز وجود داشت و طرح هر خانه یک پایگاه سلامت دنبال شد و اجرای برنامه با سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی قرین شده بود، این برنامه به نام ایشان مزین شد.

دبیر پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: شاهد بودیم که به یُمن همین نام و پس از لطف الهی قطعا نام این شهید بزرگوار نقطه قوتی برای این برنامه بوده است. در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی به یک سه گانه مهم توجه شد که اولین آن آموزش بود.

وی در خصوص آموزش مردم در خصوص بیماری کووید۱۹ گفت: باید سطح آگاهی مردم افزایش پیدا کند، برخورد های مردم نه افراطی و نه تفریطی باشد و جامعه بتواند به فعالیت های اقتصادی خود ادامه دهد و در کنار این فعالیت و زنده بودن و تلاش کردن، شیوه نامه های بهداشتی و مقررات مربوط به این بیماری باید مد نظر قرار داده شود.

عرفانی در باره نتیجه این آموزش ها گفت: تجربه این را داریم که درگاه الکترونیکی را خدمت هموطنان عزیز معرفی کردیم که تحت عنوان salamat.gov.ir بود؛ هموطنان می توانستند با مراجعه به این پایگاه پس از ثبت مشخصات خود مورد غربالگری قرار گرفته و پس از آن مورد راهنمایی قرار گیرند که آیا مشکوک به ابتلا به این بیماری هستد و اطلاعات دیگر را نیز به دست بیاورند. همچنین اگر توضیحات دیگری نیاز بود هموطنان به سامانه های ۴۰۳۰  و ۱۹۰ هدایت می شدند که استقرار این سامانه ها را از همان ابتدا داشتیم.

وی با طرح این سوال که چند درصد از افرادی که به مراکز درمانی و تشخیصی مراجعه می کنند ابتدا در این درگاه الکترونیکی ثبت نام کردند تا با هدایت و مشورت همکاران در این سامانه ها به مراکز منتخب مراجعه کنند؟ ادامه داد: اگر این را بررسی کنیم می بینیم که پس از یکسال درصد قابل توجهی از هموطنان بدون رعایت این مقدمه به مراکز درمانی مراجعه می کنند. شعار اصلی بیماری حفظ فاصله اجتماعی و در خانه ماندن است، اگر فردی به کووید۱۹ آلوده باشد، اما از افرادی باشند که مبتلا به بیماری خفیفی شده و بیماری زمینه ای نیز ندارد، قاعدتا نیازی به مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی ندارند و با رعایت فاصله اجتماعی، رعایت موارد ذکر شده و مصرف مایعات گرم، درمان علامتی و استراحت، به راحتی بهبود پیدا می کنند.

عرفانی در خصوص افرادی که دیر به واحدهای درمانی مراجعه می کنند نیز گفت: تجربه نشان داده اگر افراد در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول از بروز علائم مراجعه کنند دو نتیجه مثبت در پی خواهد داشت که یکی از آن ها این است که اقدامات درمانی زودتر برای آن ها اجرا می شود و با اجرای اقدامات درمانی، معمولا در مرحله خفیف بیماری بهبود پیدا می کند. نتیجه عمومی آن نیز این است که می تواند چرخه بیماری را بشکند و آن را به دیگران انتقال ندهد. حال باید پرسید چند درصد از افراد شناسایی شده در روز اول یا دوم بیماری قرار دارند؟

وی در خصوص چرخه انتقال بیماری گفت: در یک دوره واگیری ۱۵ روزه، سه چرخه انتقال را شاهد هستیم که در خصوص ویروس کووید۱۹ با توجه به میزان سرایت، فرد مبتلا به طور متوسط می تواند در هر پنج روز بیماری خود را به سه نفر انتقال دهد.

عرفانی در باره افزایش قدرت سرایت بیماری کرونای انگلیسی نیز گفت: به این معنی است که به طور متوسط انتقال بیماری از سه نفر در هر پنج روز می تواند به پنج نفر افزایش پیدا کند.

وی افزود: دلیل اینکه مقام محترم وزارت بهداشت نگرانی خود را در خصوص این نوع از ویروس ابراز می کنند آن است که به بُعدی از قدرت سرایت ویروس آگاه هستند، ازسوی درگیر هم گفته می شود که حدود ۳۰ درصد میزان بیماری زایی این ویروس افزایش پیدا کرده است.

دبیر پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی اظهار کرد: اگر میزان بیماری زایی افزایش پیدا کند در صد افراد بستری نیز افزایش پیدا می کند. در ابتدای خیزهای اول و دوم بعضا دربعضی از شهرها با کمبود دسترسی به تخت های بیمارستانی مواجه بودیم، هر چند که در کشور ما هیچ بیماری نبوده که به خدمات درمانی دسترسی نداشته باشد اما این تاب آوری نیز حد و اندازه ای دارد و اگر شاهد انفجار سرایت بیماری باشیم، ممکن است با کاهش پاسخگویی به مراجعان رو به رو باشیم.

عدم وجود محدودیت در انجام تست کرونا/ شناسایی بیماران کرونا تا رسیدن به دوایر پاک

وی با بیان اینکه رعایت توصیه های بهداشتی یک تعهد اجتماعی است، گفت: در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با محوریت هر خانه یک پایگاه سلامت و محلات برای مبارزه با این همه گیری به آموزش مردم اهمیت داده شد. در قدم دیگر نیز به بیماریابی توجه شد که پس از افزایش ظرفیتی که در تشخیص آزمایشگاهی انجام شد، بحث تست های سریع نیز به کمک آمد و محدودیتی در انجام تست نداریم.

وی افزود: جزء دوم در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی بیماریابی است، به طوری که شاهد آن نباشیم فردی که مبتلا به بیماری کرونا شده با وخامت حال به مراکز درمانی مراجعه کند و با افزایش آگاهی و ظرفیت تشخیصی اگر نیاز بود در اولین فرصت افراد بیمار را شناسایی کنیم. بعد از شناسایی نیز به منظور شناسایی سایر کانون های آلودگی ببینیم فرد بیمار با چند نفر تماس داشته است، آن افراد نیز را بررسی کنیم و اگر کانون آلودگی در افراد تماس یافته پیدا شد مجددا آن ها را در میدان های مراقبتی خود قرار دهیم و این چرخه را آنقدر تکرار کنیم که به دوایر پاک برسیم. این اقدامات به ما کمک می کند تا قرنطینه این افراد سریع تر آغاز شود.

فراهم کردن فضای مناسب برای قرنطینه افراد در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی/ کاهش موارد ابتلا یکی از دستاوردهای طرح

عرفانی با بیان اینکه درصد قابل توجهی از مبتلایان امکان قرنطینه شدن در منزل خود را دارند، گفت: در میان برخی از خانواده ها، ممکن است فضای فیزیکی یا عواطف و فرهنگ، اجرای پروتکل ها و قرنطینه را با سختی مواجه کند پس ضرورت دارد که این افراد بتوانند در دوره واگیری خود در مراکز اقامتی سلامت حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه تا به امروز علیرغم اینکه بیش از ۱۵۰ هزار تخت و ظرفیت بستری برای افراد فراهم است اما استقبال خوبی از این فضا انجام نشده است. سال گذشته یکسری سوله را به مردم نشان دادیم که در هرکدام از آن ها تعداد بسیاری تخت گذاشتیم، قطعا این تجربه به تجربه آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ باز می گشت در حالی که الان شرایط اجتماعی بسیار متفاوت شده است.

وی افزود: در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اولین اولویت انتخاب مراکز اقامتی سلامت مهمانسراها و مراکز رفاهی ارگان های دولتی و حاکمیتی است. در مرحله دوم هتل های ایرنگردی و جهانگری و هتل های تک، دو و سه ستاره است. خوشبختانه در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی شرایط به شکلی است که کرامت انسانی هموطنان را در نظر گرفتیم و سعی کردیم شرایط مناسبی را فراهم کنیم.

دبیر طرح پشتیبانی شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: شرایط در کشور ما مثل بقیه نقاط دنیا شکننده است و همه باید تلاش کنیم که تا فراهم شدن شرایط واکسیناسیون توصیه های لازم جدی گرفته شود.

وی در پاسخ به این سوال که مهم ترین دستاورد این طرح چه بوده است، گفت: بزرگترین دستاورد طرح شهید حاج قاسم سلیمانی این بود که با سرد شدن هوا در نیم کره شمالی زمین شاهد افزایش بیماری بودیم اما در کشورما با اجرای این طرح موارد ابتلا روز به روز کاهش پیدا کرد، حتی شاهد آن بودیم که رنگ بسیاری از شهر ها به آبی تبدیل شد که البته با سهل انگاری انجام شده رنگ برخی از شهرستان ها تغییر کرده است و در مجموع بزرگترین دستاورد آن کاهش میزان بروز به دلیل کاهش میزان انتقال بود.

عرفانی تاکید کرد: با توجه به شرایط، اولویت اصلی بحث پیشگیری و جلوگیری از بروز چرخه انتقال است. قطعا سند واکسیناسیون در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب و ابلاغ شده و پیش بینی می شود که تا انتهای سال حدود یک میلیون نفر واکسینه شوند، پس ازآن با تولید واکسن داخلی و افزایش خرید واکسن از خارج در سال ۱۴۰۰ سعی می کنیم که تا اواسط سال درصد قابل توجهی از هموطنان که کاندید واکسیناسون هستند را واکسن بزنیم. در ادامه آموزش، مراقبت و بیماریابی، جداسازی افراد آلوده و بیمار، افزایش و هدفمند کردن حمایت های اجتماعی و پوشش واکسناسیون از برنامه های ما است.

/ایسنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: طرح شهید حاج قاسم سلیمانی طرح شهید قاسم سلیمانی قاسم سلیمانی گفت مراکز درمانی افزایش پیدا درمانی مراجعه تامین مایحتاج همه گیری چرخه انتقال سیستم ایمنی کشور ما سه گانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۹۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند