Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دوران کرونا دنیا حیرت کرد چه شد که در دو ماه توانستیم مرگ و میر و اشغال تخت‌های بیمارستانی را به یک پنجم برسانیم. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید نمکی وزیر بهداشت، در مراسم تقدیر از بهورزان و مراقبان سلامت در وزارت بهداشت افزود: برای جهانیان سوال است، چه شد که ناگهان بیمارستان‌ها در ایران خلوت شد، علت آن چیزی نبود جز توانمندی نظام شبکه بهداشتی و به میدان آمدن نیرو‌های بسیجی، هلال احمر در طرح عظیم شهید سردار سلیمانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: کار عظیمی را سازماندهی کردیم تا بیماران در اولین مرحله تشخیص داده شوند، ایزوله و درمان شوند و کارشان به بیمارستان کشیده نشود. این توفیق جمهوری اسلامی ایران است که به رغم پیش بینی‌های سنگین جهانی با حداقل هزینه و خسارت تا امروز با مدیریتی هوشمند و با تکیه بر زیرساخت نظام شبکه محقق شد. در وزارت بهداشت هر وزیر به این زیرساخت شبکه توجه نکند، باخته است و هر کس از این زیربنای عظیم کمک بگیرد بازی را برده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دوران کرونا دنیا حیرت کرد چه شد که در دو ماه توانستیم مرگ و میر و اشغال تخت‌های بیمارستانی را به یک پنجم برسانیم. هیچ کاری نبود جز بکارگیری نظام قدرتمند شبکه بهداشتی که توانستیم از سرریز بیماران جلوگیری کنیم.

نمکی افزود: با توجه به آشنایی که از ظرفیت بی بدیل نظام شبکه بهداشتی و توانایی بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان دروازه بانان مبارزه با کووید۱۹ داشتیم، توانستیم این موفقیت را کسب کنیم. اکنون البته با خطر بزرگ ویروس جهش یافته مواجه هستیم، ویروسی که هر لحظه از بیرون یا داخل کشور ممکن است موج جدید کرونا را رقم بزند، هنوز جهش مهم ویروس که در سطح ماکرو بتواند به میزان سرایت و مرگ و میر اثر بگذارد نداریم، اما با توجه به تنوع ژنتیک و قابلیت جهش ویروس، بروز آن بعید نیست.

وزیر بهداشت گفت: مرتب کند و کاو می‌کنیم تا وضعیت ویروس کرونا را رصد کنیم و هیچ بعید نیست که از داخل یا بیرون کشور با جهش‌های جدید ویروس مواجه شویم.

نمکی ادامه داد: در کشوری با وسعت جغرافیایی و تنوع ژنتیکی بالا زندگی می‌کنیم و با توجه به خطر جهش ویروس باز هم برای رهگیری، تشخیص، قرنطینه و درمان زودرس بیماری هیچ ابزاری بهتر از شبکه بهداشت نداریم.

وی افزود: مهمترین ابزار ما در نظام شبکه بهورزان هستند که دروازه بانان نظام سلامت محسوب می‌شوند. باید آموزش مداوم بهورزان در معاونت بهداشت با استفاده از ابزار‌های آموزش مجازی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و آموزشگاه‌ها با استفاده از موبایل تقویت شود.

نمکی گفت: اگر از من بپرسند، سودمندترین سرمایه گذاری بعد از انقلاب در کشور چه بوده، بدون تردید می‌گویم ایجاد شبکه بهداشتی و تربیت بهورزان که من در سال ۷۱ در تشکیل و توسعه آن نقش داشتم. آن زمان این شبکه را به رئیس جمهوری وقت جناب آقای هاشمی رفسنجانی معرفی کردیم و ایشان با نگاه بسیار تیزبین و ژرف اندیشی که داشتند گفتند این یکی از بهترین جایگاه‌های خدمت به مردم در دنیا و منطقه خواهد بود.

وی افزود: با درخواست من، ایشان برای دریافت وام ۶۰۰ میلیون دلاری از بانک جهانی و بعد تعیین روز بهورز موافقت کردند و کلنگ اولین خانه بهداشت را در یکی از روستا‌های بم به زمین زدند.
نمکی گفت: همواره معتقدم بهورز گرانبهاترین عنصر نظام سلامت است. اگر بهورز نبود، امروز موفق‌ترین نظام سلامت در منطقه و جهان نبودیم و پرچم افتخار را برافراشته نمی‌کردیم.

وی ادامه داد: بدون بهورز و بدون خانه بهداشت چه پوشش ۱۰۰درصدی واکسیناسیون و چه کاهش مرگ و میری‌ها به یک دهم قبل از انقلاب امکان نداشت. به عنوان یک سرباز کهن نظام سلامت زانو می‌زنم و دست همه این بهورزان چه آن‌ها که بازنشسته شدند و چه آن‌ها که اکنون کار می‌کنند می‌بوسم.

وزیر بهداشت گفت: اکنون نیز می‌خواهیم این شبکه بهداشتی را تقویت کنیم و بنا داریم نظام شبکه را تا پایان دولت تکمیل کنیم هر جا خانه بهداشت کم داریم، آن را ایجاد می‌کنیم، زیرا با پول یک تخت بیمارستانی می‌توانیم چند خانه بهداشت راه اندازی کنیم.

وی ادامه داد: نمی‌توانیم جایی مثل سیستان و بلوچستان یا جنوب کرمان را با گیلان، البزر یا مازندران مقایسه کنیم و، چون حد نصاب جمعیتی ندارند، خانه بهداشت نداشته باشیم در این مناطق هر جا ۲۰ یا ۵۰ خانوار زندگی می‌کنند باید خانه بهداشت وجود داشته باشد تا مردم مجبور نباشند برای خدمات اولیه بهداشتی کیلومتر‌ها راه را طی کنند.

نمکی گفت: به زودی و تا پایان دولت ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری ایجاد می‌شود و دختران ایل و عشیره در این مراکز مشغول می‌شوند و در مسیر قشلاق و ییلاق خدمات بهداشت اولیه را به عشایر کوچ رو ارائه می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا وزیر بهداشت خدمات بهداشتی مازندران شبکه بهداشتی وزیر بهداشت شبکه بهداشت خانه بهداشت نظام سلامت نظام شبکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن گفت: ۴۰ نفر از کارکنان شبکه بهداشت و درمان این شهرستان به همراه خانواده هایشان در برنامه کوه پیمائی به مناسبت هفته سلامت شرکت کردند.

نصرالله کوهستانی افزود: در این برنامه ، شرکت کنندگان پس از رسیدن به منطقه بام سبز ماکلوان شهرستان فومن ، با پهن کردن سفره سلامت و خوردن صبحانه سالم برنامه‌ی خود را تکمیل کردند. 

دیگر خبرها

  • مراسم تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • افتتاح و راه‌اندازی ۳ خانه بهداشت در میناب