Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@18:10:18 GMT

چگونگی صدور چک چند امضایی در قانون جدید

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۶۱۲۵

چگونگی صدور چک چند امضایی در قانون جدید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمد بیگی در برنامه تلویزیونی درباره قانون جدید چک گفت: از ابتدای سال آینده چک‌هایی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ظاهر و رنگ آن‌ها تغییر می‌کند که دلیل این تغییرات این است تا مردم چک‌های جدید را از چک‌های قدیمی تمیز و تشخیص دهند. چک‌های جدید دارای سه ویژگی چون رنگ بنفش، داشتن عبارت " کارسازی و نقل و انتقال چک بدون ثبت در سامانه صیاد امکان‌پذیر نخواهد بود" و اعتبار سه‌ساله هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صادرکننده چک باید چک خود را در سامانه صیاد ثبت کند که برای این امر از روش‌های مختلفی می‌تواند استفاده کند که یکی از این روش‌ها مراجعه به درگاه‌ها بانکی است که چک را به آن‌ها داده است تا بتواند چک را ثبت کند. در حال حاضر بیش از ۵ اپلیکیشن پرداخت در این زمینه آماده شده‌اند که صادرکنندگان می‌توانند با مراجعه به تارنمای شرکت شاپرک از این اپلیکیشن‌ها آگاه شوند تا چک خود را از این طریق ثبت کنند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: چک‌های فعلی می‌توانند در سامانه صیاد ثبت شوند. اما اجباری در این زمینه وجود ندارد و با ثبت نکردن آن در این سامانه مشکلی ایجاد نمی‌شود. کسانی که از ابتدای سال جدید درخواست دسته‌چک کنند، بانک‌ها باید چک‌های جدید را در اختیار این افراد قرار دهند و صادرکننده نیز باید چک را در صیاد ثبت کند زیرا، بدون این امر چک نقد نمی‌شود.

در ادامه محمد بیگی بیان کرد که قانون جدید چک بانک‌ها را موظف کرده است تا اگر فردی چکی را برای وصول به شعبه آورد، اطلاعات مندرج در آن را با اطلاعات ثبت‌شده از چک در سامانه صیاد مطابقت بدهند و در صورت مغایرت اجازه وصول آن را ندهند.

وی با بیان این‌که دریافت‌کنندگان چک می‌توانند با شناسه ۱۶ رقمی درج‌شده بر روی چک اطلاعات آن را در صیاد بررسی کنند، گفت: پیش از این چک یک موجودیت منفعل بود اما با قانون جدید چک، موجودیت فعال شده است و اطلاعات آن در صیاد ثبت شده و بر آن نظارت می‌شود که بیانگر این است که چک از اعتبار نسبی برخوردار است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: برای صدور چک چند امضایی نیز باید اشخاص حقوقی که پیش از این چک را امضاء می‌کردند، اطلاعات را در سامانه صیاد ثبت و چک را صادر کنند.

محمد بیگی با بیان این‌که در قانون جدید برای هر شخص یک سقف اعتباری در جهت صدور چک تعیین شده است، گفت: زمانی که فردی چکی را صادر می‌کند، از سقف اعتباری تعیین شده برای آن فرد کاسته و پس از وصول، آن مبلغ مجددا به سقف اعتباری آن فرد افزوده می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که مجموع مبلغ چک نباید بیش از سقف اعتباری تعیین‌شده باشد، افزود: در فاز اول که ۳ تا ۶ ماه است، افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه صیاد سقف اعتباری خود را مشاهده کنند. دوره سقف اعتباری تعیین شده برای هر فرد یک‌ساله است و افراد می‌توانند با مراجعه به بانک و یا شرکت‌هایی که امتیاز اعتباری افراد را رتبه‌سنجی می‌کنند، امتیاز اعتباری خود را افزایش دهند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: کسانی که برای بار اول درخواست دسته چک می‌دهند، چک موردی برای آن‌ها صادر می‌شود و صدور چک برای آن‌ها سقف اعتباری ندارد.

وی در پایان سخنانش مطرح کرد که با اجرای قانون جدید چک، میزان چک‌های برگشتی به شدت کاهش پیدا می‌کند.

پربیننده ترین سقف جدید کارت به کارت اعلام شد/ تمدید کارت‌های بانکی منقضی تا پایان سال ۱۴۰۰ هزینه بیمه تکمیلی فرهنگیان چقدر است؟ انتقال تخفیف بیمه نامه شخص ثالث ممکن می‌شود اخذ مالیات از تراکنش‌های بانکی منتفی شد رونمایی از مزیت‌های جدید طرح «دی کارت اعتباری» در پی استقبال مشتریان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قانون جدید چک برجام سامانه صیاد قانون جدید چک سقف اعتباری تعیین شده صیاد ثبت صدور چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۶۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی

امتداد - سامانه اعتبارسنجی به دلیل عدم همکاریتامین اجتماعی، ثبت احوال، بنیاد ملی نخبگان و فراجا به مرحله رونمایی نرسید.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  اعطای تسهیلات خرد به متقاضیانی که تاکنون سابقه دریافت وام نداشته اند، دو دیدگاه متفاوت را در بر می‌گیرد. دیدگاه اول از طرف بانک مورد انتخاب متقاضی است که معیاری برای شناخت و خوش‌حسابی مشتری درخصوص بازپرداخت وام ندارد، از این جهت ممکن است در مراحل اولیه اعطای تسهیلات سختگیری کند یا وام با میزان کمتری از حالت عادی به متقاضی پرداخت کند. دیدگاه دوم مربوط به شخص درخواست‌کننده تسهیلات است؛ صرفا به این دلیل که متقاضی تاکنون تسهیلاتی دریافت نکرده است، بانک با برخورد‌های سختگیرانه و مراحل فرسایشی و طولانی، دریافت وام را کاری غیرممکن نمایش می‌دهد.

برای تعدیل این دو دیدگاه، نظام اعتبارسنجی به میان آمد تا فرآیند اعطای تسهیلات خرد را تسهیل کند. بر این اساس، آیین‌نامه سنجش اعتبار در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیات دولت رسید که طبق آن، یک شرکت اعتبارسنجی با مشارکت مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه شکل گرفت. این شرکت وظیفه داشت تا اطلاعات سابقه دریافت تسهیلات بانکی افراد را جمع‌آوری کند و یک نمره اعتباری به افراد اختصاص دهد. مشکل اصلی این آیین‌نامه محدود بودن نمره اعتباری صرفا به افرادی بود که تسهیلات دریافت می‌کنند؛ درصورتی که بسیاری از متقاضیان تسهیلات، برای اولین بار است که درخواست وام خود را ثبت می‌کنند.

در پی حل این مشکل، سال ۱۳۹۸، دولت دوازدهم تصمیم به اصلاح این آیین‌نامه گرفت. از مهم‌ترین تغییراتی که در آیین‌نامه جدید نظام اعتبارسنجی لحاظ شده بود، ملزم کردن همه دستگاه‌هایی بود که اطلاعات تحت اختیار آن‌ها، به نوعی می‌توانست برای افزایش دقت سامانه اعتبارسنجی مفید باشد. اطلاعاتی مانند، سابقه پرداخت قبوض، مالیات و جرایم، نداشتن سوءسابقه مربوط به مسائل مالی و… شامل اطلاعات مورد نیاز سامانه اعتبارسنجی می‌شدند.

طبق اعلام مسؤوولان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در چهارم اسفند سال گذشته، بخش کمی از اطلاعات مورد نیاز سامانه اعتبارسنجی باقی مانده بود که اگردستگاه‌های مربوطه همکاری می‌کردند و آن اطلاعات در اختیار پایگاه داده بانک مرکزی قرار می‌گرفت؛ احتمال می‌رفت که سامانه اعتبارسنجی جدید تا پایان سال جاری رونمایی شود.

اما مشخصا این اطلاعات در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفت و رونمایی از سامانه اعتبارسنجی مجددا به تعویق افتاد. برطبق آخرین اطلاعات، ۲۷ فروردین سال جاری، کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای با موضوع «عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری (سامانه اعتبارسنجی)» با حضور دستگاه‌های مربوطه این سامانه برگزار کرد. در مشروح صورت جلسه، ضمن تقدیر از دستگاه‌هایی که در ارائه اطلاعات همکاری کرده اند، در قالب مصوباتی به سازمان‌هایی که عملکرد لازم را نداشته‌اند تذکر داده شد تا اطلاعات مورد نیاز را در اسرع وقت به پایگاه داده اعتباری ارائه کنند.

براساس بند‌های ۲، ۵، ۸ و ۹ این مصوبه به ترتیب معین شد که اطلاعات تخلفات رانندگی توسط فراجا، اطلاعات مربوط به بیمه اشخاص توسط سازمان تامین اجتماعی، تاریخچه محل اقامات و مشخصات اعضای خانوار توسط سازمان ثبت احوال و استعلام نخبگی توسط بنیاد ملی نخبگان تعیین و تکلیف شود. غفلت دستگاه‌های نامبرده در ارائه اطلاعات توجیهی نداشته و صرفا رونمایی از سامانه اعتبارسنجی را با مشکل مواجه می‌کند.

کمتر از یک ماه دیگر تا شروع به کار مجلس سیزدهم باقی مانده است و در صورتی که داده‌های مورد نیاز برای سامانه اعتبارسنجی تکمیل نشود یا به بلوغ حداقلی جهت رونمایی نرسد، با ورود مجلس بعدی تکمیل این سامانه چندین ماه به تعویق خواهد افتاد.

علاوه بر این موارد، براساس مصوبه جلسه کمیسیون اصل ۹۰، با توجه به ارائه سرویس‌های اطلاعاتی مختلف به بانک مرکزی، مقرر شد این بانک حداکثر تا یک ماه آینده، فاز اول مدل جدید اعتبارسنجی را جهت بهره‌برداری فراهم کند؛ بنابراین سازمان‌های مربوطه باید نهایت همکاری را در عرضه اطلاعات جهت اتمام فرایند سامانه اعتبارسنجی داشته باشند.

منبع: دانشجو

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • توسعه فیبرنوری در شهر قره‌ضیاءالدین با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال
  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات