Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دیپلمات آمریکایی اعلام کرد که ارزیابی روابط عربستان و اسرائیل حکایت از این دارد که عربستانی‌ها در حال نزدیک شدن به اسرائیلی‌ها به ویژه در عرصه عادی سازی روابط هستند.

به گزارش ایسنا، دن شاپیرو، سفیر سابق آمریکا در تل آویو در مصاحبه‌ای طولانی با روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت، ارزیابی روابط عربستان و اسرائیل حکایت از این دارد که عربستانی‌ها در حال نزدیک شدن به اسرائیلی‌ها به ویژه در عرصه عادی سازی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تعیین میزان همگرایی آنها با اسرائیل دشوار است، همچنین این باور که امارات و قطعاً بحرین بدون حمایت عربستان هم وارد مسیر عادی سازی با اسرائیل می‌شدند، دشوار است، یقیناً اگر عربستان با این مساله مخالف بود، آنها قادر به عادی سازی نبودند.

وی خاطرنشان کرد: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به مساله منافع فلسطین و امکان همکاری با اسرائیل به گونه‌ای متفاوت از نسل پدرش، ملک سلمان می‌نگرد؛ ملک سلمانی که همچنان در قید حیات است و اوضاع جسمانی خوبی دارد، به همین دلیل ممکن است بن سلمان آمادگی بیشتری نسبت به دیگران برای همگرایی با اسرائیل داشته باشد، اما این امر زمان خواهد برد.

شاپیرو خاطرنشان کرد: یکی از معیارهای آینده روابط عربستان با اسرائیل امکان این امر است که آمریکا و دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روابط خود با عربستان را به دلیل کشته شدن غیرنظامیان در جنگ یمن و نقض‌های حقوق بشری در عربستان و ترور جمال خاشقجی مورد بررسی قرار دهند و چنین پرونده‌هایی تاثیر خود را بر تصمیمات عربستان درخصوص اسرائیل برجای خواهد گذاشت.

شاپیرو که پژوهشگری در موسسه پژوهش‌های "امنیت ملی" در تل آویو است، گفت: من پیش بینی می‌کنم که به محض اینکه عربستانی‌ها واقعا آماده قدم نهادن در مسیر عادی سازی با اسرائیل باشند، از اسرائیل چیزی خواهند خواست و پیش بینی می‌کنم که این درخواست مربوط به فلسطینی‌ها باشد، همچون تعلیق ساخت شهرک‌های یهودی نشین و اعلام پایبندی به راهکار تشکیل "دو کشور". در عین حال، من از دوستان اسرائیلی در مورد بهائی که در ازای چنین عادی سازی، مناسب می‌بینند، سوال می‌کنم تا در ازایش عربستانی‌ها اسرائیل را به رسمیت بشناسند.

وی تصریح کرد: «در وهله نخست و پیش از هر چیز، روند عادی سازی برای رویایی با تمامی چالش‌ها در منطقه "بسیار مهم "است چراکه وقتی جناحی با ثبات و گسترده از شرکاء در خاورمیانه وجود دارد و تمامی آنها شرکای آمریکا باشند، می‌توان با هم به صورت علنی و نه به صورت مخفی برای هماهنگی جهت رویارویی با تهدیدهای مشترک فعالیت کرد، همانطور که وضعیت ایران و گروه‌های حامی آن اینگونه است. عادی سازی می‌تواند به همه ما در رویارویی با چالش‌ها کمک کند.»

وی مدعی شد: روند عادی سازی می‌تواند در پویایی مثبت در روند نزاع اسرائیل – فلسطین دست کم در حفظ گزینه تشکیل دو کشور در آینده و نه مذاکره در آینده‌ای نزدیک سهیم باشد، می‌تواند همچنین در جلب حمایت اروپا کمک کند و این مساله‌ نیز برای بسیاری از دموکرات‌ها در آمریکا مهم است.

سفیر سابق آمریکا عنوان داشت: دولت بایدن معتقد است که زمان برای بازگشت طرفین فلسطینی و اسرائیلی به مذاکرات سیاسی مستقیم مناسب نیست و در عین حال، مسائلی است که می‌توان آنها را در عالم واقع ترویج داد همچون تعمیق همکاری امنیتی و توسعه اقتصاد و نهادها در تشکیلات خودگردان و عدم لغو حقوق اسیران فلسطینی در زندان‌های اسرائیل و توقف گسترش شهرک سازی‌ها و توقف صحبت از الحاق از جانب اسرائیل.

شاپیرو تصریح کرد: سوال درمورد اینکه اسرائیل می‌تواند بر مذاکرات توافق هسته‌ای با ایران تاثیر بگذارد، منوط به حجم فرصتی است که به اسرائیل برای تاثیرگذاری بر سیاست جدید آمریکا و بیان دیدگاه‌هایش در این خصوص داده می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عادی سازی روابط با اسرائیل عربستانی ها عادی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۰۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • مراحل آماده‌سازی موشک‌های ایران قبل از شروع عملیات انتقامی ایران علیه اسرائیل و نوشته‌های روی موشک‌ها + فیلم
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد