Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: ادامه آشوب و درگیری در ارمنستان، درخواست نامزد خاشقجی برای مجازات محمد بن سلمان، حمله پمپئو به دولت بایدن به خاطر ایران و انصارالله یمن، رزمایش هوایی مشترک آمریکا و عربستان و هشدار وزیر دفاع انگلیس درباره وقوع حملات شیمیایی در سراسر جهان، از جمله مهم‌ترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادامه آشوب و درگیری در ارمنستان

برای مشاهده‌ اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:  

در ادامه تنش‌های سیاسی اخیر در ارمنستان، معترضان به یک ساختمان دولتی در ایروان، پایتخت این کشور حمله کردند.

به گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، معترضان امروز دوشنبه به زور وارد این ساختمان شده و خواستار استعفای «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر شدند.

پاشینیان هفته گذشته، آنچه تلاش برای کودتا بعد از درخواست ارتش برای کناره‌گیری خود خواند، محکوم کرده بود. معترضان معتقدند، عملکرد دولت ارمنستان در حل بحران خونین شش هفته‌ای اخیر میان این کشور با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی «فاجعه» بوده است.

در واکنش به درخواست ارتش، پاشینیان، «اونیک گاسپاریان» رئیس ستاد کل ارتش را در روز پنجشنبه برکنار کرد؛ اما «آرمن سرکیسیان» رئیس‌جمهور این کشور روز شنبه از پذیرش رسمی اخراج گاسپاریان سر باز زد و این اقدام را غیرقانونی خواند و گفت ارتش باید از سیاست دور بماند.

دفتر ریاست‌جمهوری ارمنستان اعلام کرد: بدون شک نیروهای مسلح باید در موضوعات سیاسی بی‌طرف بمانند. بدیهی است به دلیل جنگ، پرسنل نیروهای مسلح، بیش از هر زمان دیگر به حمایت و توجه مشترک نیاز دارند و حل مشکلات پرسنل ارتش در اولویت است و نمی‌توان از آن غفلت کرد. رئیس جمهور بر این باور است که اوضاع سیاسی فعلی کشور باید از طریق تصمیمات جامع و نه اصلاحات فردی در فرماندهی نیروهای مسلح حل و فصل شود.

پاشینیان در واکنش، از اقدام رئیس‌جمهور انتقاد و در بیانیه‌ای اعلام کرد، این تصمیم به هیچ‌وجه به حل وضعیت فعلی کمک نمی‌کند.

در پی این اختلاف‌نظر، امروز دوشنبه، شورای امنیت ارمنستان از رئیس‌جمهور خواست تصمیم نخست‌وزیر را تایید و رئیس ستاد کل ارتش را برکنار کند.

اعتراضات امروز و تداوم درخواست برای استعفای پاشینیان در حالی است که وی دیروز از مردم خواست در حمایت از قانون به خیابان‌ها بیایند.

او در یک سخنرانی که در صفحه فیس‌بوک وی به صورت زنده پخش شد، گفت: هدف تجمع و راهپیمایی دوشنبه (امروز)، دفاع از سیستم دموکراتیک و مبتنی بر قانون اساسی ارمنستان و قدرت مردم خواهد بود، زیرا قدرت در کشور ما متعلق به مردم است.

نخست‌وزیر ارمنستان در ادامه ابراز امیدواری کرد، مردم حضور حداکثری در ایروان و سراسر ارمنستان در این راهپیمایی داشته باشند.

به دنبال شکست در نبرد با جمهوری آذربایجان، شهروندان ارمنستانی، خواستار کناره‌گیری پاشینیان شده‌اند و طی روزهای گذشته این کشور شاهد بلوای سیاسی بود. هواپیماهای جنگی ارتش ارمنستان روز جمعه در حمایت از تظاهرات علیه پاشینیان، بر فراز آسمان ایروان به پرواز درآمدند.

به طور همزمان، پاشینیان در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «به تمامی سربازان، افسران و فرماندهان دستور می‌دهم سرشان به کار خود باشد و از مرزها و تمامیت ارضی ارمنستان محافظت کنند.»

درخواست نامزد خاشقجی برای مجازات محمد بن سلمان

برای مشاهده‌ اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

«خدیجه چنگیز»، نامزد «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی که واشنگتن گزارشی اطلاعاتی در خصوص قتل وی منتشر کرده، امروز (دوشنبه) با انتشار پیامی در توئیتر، مجازات «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی را خواستار شد.

به نوشته رویترز، نامزد خاشقجی در پیام خود نوشت: «ضروری است که ولی‌عهد سعودی بدون تأخیر مجازات شود.»

وی در ادامه نوشت: «در صورتی که ولی‌عهد مجازات نشود، این موضوع برای همیشه نشان خواهد داد که مقصر اصلی می‌تواند بدون مجازات، مرتکب قتل شود. این مساله ما را به خطر می‌اندازد و انسانیت ما را لکه‌دار می‌کند.»

خدیجه چنگیز همچنین نوشت: «برای همه رهبران جهان حیاتی است که از خود بپرسند آیا آماده‌اند با شخصی که مقصر بودن وی به عنوان قاتل تأیید شده، دست بدهند یا خیر؟ این کار را از دولت بایدن آغاز کنیم.»

گزارشی که دولت آمریکا روز جمعه درباره قتل جمال خاشقجی، منتقد سعودی منتشر کرد، نشان می‌دهد این ترور با دستور مستقیم محمد بن سلمان انجام شده است.

این گزارش که دفتر اطلاعات ملی آمریکا آن را منتشر کرده می‌گوید، محمد بن سلمان مجوز عملیاتی برای «دستگیری» یا «قتل» جمال خاشقجی را صادر کرده است.

دولت آمریکا بعد از انتشار این گزارش اعلام کرد، علیه ۷۶ مقام عربستان سعودی محدودیت‌های روادید صادر کرده است. وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام نمود، علیه ۷۶ تبعه سعودی که گمان می‌رود اقدام به تهدید مخالفان حکومت در خارج از مرزهای این کشور کرده‌اند، محدودیت‌هایی برای صدور روادید در نظر گرفته است.

حمله پمپئو به دولت بایدن به خاطر ایران و انصارالله یمن

برای مشاهده‌ اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

«مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز از تصمیم دولت «جو بایدن» برای حذف انصارالله یمن از لیست گروه های تروریستی و همچنین عقب نشینی واشنگتن از تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران انتقاد کرد و آن را مقدمه‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام خواند.

وی با تکرار ادعاهای دولت ترامپ، توافق هسته‌ای ایران را فاجعه بار خواند و افزود: ما این توافق را کنار گذاشتیم و فشار زیادی را به ایران وارد کردیم، امیدوارم که مردم آمریکا از بایدن درخواست کنند که آنها نیز همین کار را بکنند.

پامپئو در واکنش به عقب نشینی آمریکا از تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران از این تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا دفاع کرد و گفت: ایده ما این بود که به ایران نباید اجازه داده شود تا در بازار آزاد سلاح بخرد و بفروشد و تکنولوژی روسی و چینی و تجهیزات مدرن نظامی خریداری کند.

اوایل اسفند ماه جاری، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت، این سازمان ادعای دولت پیشین آمریکا مبنی بر بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت.

رویترز با استناد به نامه «ریچارد میلز» به شورای امنیت نوشت، ایالات متحده در این نامه از ادعای دولت دونالد ترامپ مبنی بر بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایرن عقب‌نشینی کرده است.

رزمایش هوایی مشترک آمریکا و عربستان

برای مشاهده‌ اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی در غرب این کشور تمرین نظامی مشترک برگزار کردند.

رسانه‌های عربستان سعودی یکشنبه به نقل از وزات دفاع این کشور گزارش دادند که این تمرین‌های مشترک ـ که «اژدها» نام‌گذاری شده ـ  از امروز یکشنبه آغاز شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، هدف از برگزاری این تمرین نظامی مشترک هوایی بین ریاض و واشنگتن، آموزش رهگیری تاکتیکی، آموزش رزمی و پاتک هوایی، انهدام پدافند‌های هوایی دشمن و تحقق هماهنگی و هم‌پوشانی عملیاتی بوده است.

نیروی هوایی عربستان سعودی و نیروی هوایی آمریکا در بهمن ماه نیز به هنگام عبور بمب‌افکن‌های راهبردی این کشور از منطقه خلیج فارس، تمرین نظامی مشترکی برگزار کرده بودند.

هشدار وزیر دفاع انگلیس درباره وقوع حملات شیمیایی در سراسر جهان

برای مشاهده‌ اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

وزیر دفاع انگلیس هشدار داد به دنبال مسمومیت‌های انجام شده با عامل اعصاب نوویچوک، جهان ممکن است با حملات شیمیایی بیشتری روبرو شود چرا که اکنون مردم آنلاین آموخته‌اند که چطور چنین تسلیحاتی بسازند.

به گزارش پایگاه اکسپرس اند استار، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس گفت که برای طیف گسترده‌ای از حملات، دسترسی به چنین دانشی می‌تواند آنچه ممکن است خیال پردازی باشد، به واقعیت تبدیل کند.

بن والاس سه سال پس از تلاش برای قتل سرگئی اسکریپال در چهارم مارس ۲۰۱۸ در مصاحبه با خبرگزاری پرس آسوسیشن گفت، روسیه همچنان دشمن انگلیس است.

اسکریپال ۶۶ ساله که سابقا جاسوس روسیه بود و بعد عامل دوجانبه ام‌آی۶ شد، به همراه دخترش در شهر سالزبری، واقع در جنوب غرب انگلستان هدف حمله با عامل اعصاب نوویچوک قرار گرفته و سپس راهی بیمارستان شدند.

علاوه بر سرگئی اسکریپال و دخترش که پس از گذراندن دوره مداوا بیمارستان را ترک کردند، مسمومیت دو شهروند دیگر انگلیس بار دیگر به دلیل آلودگی به گاز نوویچوک ـ آن هم در چند کیلومتری شهر سالزبری ـ بار دیگر بر تنش‌ها بین مسکو و لندن افزود.

ماه‌ها پس از آن، خانم داون استرجس ۴۴ ساله به همراه دوستش در ایمزبری انگلستان هدف حمله با گاز اعصاب قرار گرفت و جان باخت. دوست او همچنان در بیمارستان دوره مداوا را می‌گذراند. یک مامور پلیس انگلیس هم ماه مارس با گاز نوویچوک مسموم شد.

پلیس ضد تروریسم انگلیس همچنین معتقد است، منبع گاز نوویچوک را که منجر به مسمومیت این افراد شده، در بطری کوچکی در شهر آمسبوری ـ که تنها در چند کیلومتری سالزبری قرار دارد ـ یافته است. گفته می‌شد که خانم استرجس در تماس با شیشه عطر تقلبی نینا ریچی قرار گرفته بود که حاوی این ماده سمی بوده و برای استفاده علیه اسکریپال در آن جاسازی شده بود.

وزیر دفاع انگلیس گفت: داون استورجس در نتیجه این حمله جانش را از دست داد و با توجه به سلاحی که استفاده شد، بالقوه جان صدها تن در معرض خطر قرار دارد. اکنون شما می توانید دستور ساخت تسلیحات شیمیایی را در اینترنت بیابید.

او افزود: چنین اشاعه‌ای بدین معناست که اکنون مردم بسیاری در جهان به این دانش دسترسی دارند که می تواند آنچه ممکن است جاه طلبی به شمار رود، به واقعیت تبدیل کند؛ از حملات متعارف گرفته تا قابلیت‌های شیمیایی، بیولوژیکی، هسته‌ای و رادیولوژیک.

اظهارات این مقام انگلیسی در شرایطی مطرح می‌شود که کارشناسان تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی نسبت به استفاده کشورهای سرکش و گروه‌های تروریستی از ویروس‌ کرونا یا ویروس‌های مشابه آن در حملات آینده هشدار می‌دهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آزادراه غدیر شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی ارمنستان ایران یمن امریکا عربستان انگلیس آزادراه غدیر شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی وزیر دفاع انگلیس آمریکا و عربستان عربستان سعودی انصارالله یمن محمد بن سلمان نامزد خاشقجی برای مشاهده رئیس جمهور دولت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۶۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • ارمنستان حمله به غیرنظامیان نوار غزه را محکوم کرد
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه