Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@03:44:36 GMT

فعالیت بیش از ۳۰ واحد پرورش بوقلمون بدون مجوز در مشهد

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۸۹۳۴

فعالیت بیش از ۳۰ واحد پرورش بوقلمون بدون مجوز در مشهد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی مشهد، حجت ایمانی مقدم اظهار کرد: در حال حاضر ۳ واحد پرورش بوقلمون پرواری و یک واحد بوقلمون مادر دارای مجوز و بیش از ۳۰ واحد بدون مجوز در شهرستان مشهد فعال هستند.

رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد گفت: بوقلمون یک پرنده سخت‌جان است و حساسیت‌های مرغ را ندارد، پرورش‌ آن هم مثل پرورش مرغ تخصصی نیست، بیماری خاصی هم تهدیدش نمی‌کند تا نیازی به دریافت واکسن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: تنها واکسنی هم که دریافت می‌کند در ۱۵ روز‌گی‌ است و بعد از دریافت این واکسن تعداد تلفات جوجه‌ها مشخص می‌شود، تنها چیزی که باید رعایت شود این است که از ترس و استرس به دور باشند، دشمن اصلی سلامتی‌شان هم گرد و خاک است که باعث می‌شود ریه‌های این حیوان سفت شده و کم‌کم به بیماری برونشیت و تنگی‌نفس مبتلا شود.

ایمانی مقدم عنوان کرد: پخش موسیقی خیلی ملایم در سالن‌های پرورش بوقلمون باعث می‌شود تا صدای بیرون به گوش‌شان نرسد و دچار استرس نشوند البته خیلی از جوجه‌ها با وجود همه این مراقبت‌ها باز هم به مرحله سوددهی نمی‌رسند، بعضی از این جوجه‌ها نطفه ضعیفی دارند و اصلا رشد نمی‌کنند، در واقع این طور نیست که هر هزار قطعه‌‌ای که خریداری می‌کنیم سالم از ‌آب‌ در‌بیاید.

رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد یادآور شد: سودآوری بالا تا 50 درصد هزینه سرمایه‌گذاری، طولانی‌تر بودن دوره پرورش، کاهش فشار کاری و تنش روانی در مقابل مرغ و مقاوم بودن در مقابل بیماری‌ها از جمله مزیت‌های پرورش بوقلمون است.

وی افزود: در سال سه دوره می‌توان بوقلمون را پرورش داد، میانگین وزن یک بوقلمون 12 کیلوگرم است و سالانه در هر دوره 350 تن گوشت بوقلمون در شهرستان مشهد تولید می‌شود.

ایمانی مقدم یادآور شد: تعادل بخشی اولویت امروز جهاد کشاورزی است و چون تولید گوشت مرغ مازاد بر نیاز است، بنابراین تعدادی از واحدها در تولید بوقلمون فعالیت می‌کنند.

رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد: بوقلمون تنها حیوانی است که ۲ نوع گوشت دارد، گوشت سینه این پرنده سفید و گوشت رانش قرمز است و از هر بوقلمون ۶۵ درصد گوشت به‌دست می‌آید.

وی با بیان اینکه چرم خام حاصل از پاهای این پرنده نیز برای تکه‌دوزی روی انواع کیف و کفش مورداستفاده قرار می‌گیرد، گفت: بوقلمون پرنده‌ای است که به سرعت رشد می‌کند، به‌طوری که یک جوجه 40 گرمی در عرض سه ماه به 15 کیلو می‌رسد.

ایمانی مقدم بیان کرد: گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل یک گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است، بنابراین کسانی که دارای رژیم غذایی کم‏ چرب دارند، می‏‌توانند از آن استفاده کنند.

رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد خاطرنشان کرد: گوشت بوقلمون دارای ویتامین‌های ب1، ب3، ب6 و ب12 و سرشار از اسید فولیک  و ویتامین آ است، کلسترول آن نصف گوشت قرمز است.

وی با بیان اینکه چربی‌های اشباع شده آن 5 برابر کمتر از گوشت گوسفند است، افزود: بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‌‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‌‏کند، از سرطان جلوگیری می‌‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‏‌کند.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: بوقلمون پرورش بوقلمون ایمانی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۸۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالله واحدی ظهر شنبه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقات و امور خیریه کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این نمایشگاه ۳۹ شرکت حضور داشته که ۲۰ شرکت دانش بنیان محصولات خود را به منصه ظهور گذاشته‌اند و محصولات مابقی این شرکت‌ها تا یکسال آینده به مرحله تولید می رسند.

وی افزود: در میان این شرکت‌های دانش بنیان، طرح توسعه درنیکا با محوریت پرورش ماهی در قفس با سرمایه‌گذاری موقوفات استان مرکزی در حال فعالیت است.

وی اضافه کرد: این شرکت با ظرفیت ۵۰۰۰ تن ماهی، فعالیت خود را آغاز کرده و در مرحله نخست، ۱۰ قفس تکمیل شده و یک میلیون قطعه بچه ماهی ذخیره شده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به عرضه اولیه ماهی‌های تولید شده به میزان ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان زیر قیمت بازار گفت: علاوه بر تأمین نیاز مردم استان مرکزی به پروتئین و گوشت سفید، این محصول به سایر استان‌ها و سراسر کشور نیر ارسال خواهد شد و در راستای عرضه و توزیع مستقیم ماهی در استان‌های قم، آذربایجان شرقی و اردبیل شعبه‌هایی ایجاد شده است.

حجت الاسلام واحدی افزود: افزایش سرانه مصرف ماهی و تغییر ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت سفید به جای گوشت قرمز از جمله اهداف ویژه اجرای این طرح است.

مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی تصریح کرد: تکمیل زنجیره پرورش ماهی، پرورش بچه ماهی و فرآوری ماهی از دیگر اقدامات ویژه شرکت پرورش ماهی در قفس زبر مجموعه اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در سند چشم انداز ۱۰ ساله پیش بینی شده است.

حجت الاسلام واحدی سرمایه گذاری اولیه در پروژه پرورش ماهی در قفس ۲ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: اکنون ارزش واقعی شرکت بیش از ۴,۷۰۰ میلیارد ریال است که سرمایه هدفگذاری شده در ۲ سال در بازه زمانی یک و نیم ساله بازگشت.

مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی گسترش صید ماهی در آب‌های عمیق و نیمه عمیق، تولید تجهیزات آبزی پروری و عرضه ماهی با قیمت پایین را از دیگر دستاوردهای این پروژه دانست و گفت تولید سوسیس و کالباس با حدود ۷۰ درصد گوشت خالص ماهی، جلبک تولید شده و کاربرد آن در محصولات آرایشی و غذایی از جمله دستاوردهای این شرکت دانش بنیان است.

وی تاکید کرد: راه اندازی این پروژه در بندر چارک علاوه بر تأمین زنجیره پروتئینی در راه اندازی اکوتوریسم و بازدید گردشگران از این سایت پرورش ماهی، مورد توجه ویژه است.

کد خبر 6090080

دیگر خبرها

  • چگونه گوشت و پوست میلیون‌ها کروکودیل در کارخانه فرآوری می‌شود؟ (فیلم)
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • (ویدیو) فرآیند پرورش و فرآوری گوشت الاغ، اسب و زالو
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • فرآیند پرورش و فرآوری گوشت الاغ، اسب و زالو (فیلم)
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط