Web Analytics Made Easy - Statcounter

طیب‌نیا با اشاره به اینکه نظام حکمرانی مطلوب در امور خیر بالا بردن فهم حداکثری از موضوع وقف و امور خیریه است، گفت: تحقق این مهم زمینه‌ساز دستیابی ما به تمدن نوین اسلامی_ایرانی خواهد بود.

محمد صالح طیب‌نیا رئیس سومین همایش خیر ماندگار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در خصوص وضعیت امور خیر در ایران و نظام حکمرانی موجود، گفت: نظام حکمرانی مطلوب یک اصطلاحی است که در چند دهه اخیر در بحث مدیریتی مطرح شده است و صرفا مربوط به امور خیر نیست و در تمام سطوح از حکمرانی کشور تا نهادهای خرد در تمام سطوح را شامل می‌شود، در عرصه امر خیر هم این اصطلاح می‌تواند جاری باشد اما آن چیزی که اتفاق افتاده این است که در ایران قدیم نهادهای خیر تمام نیازهای اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی کشور را برطرف می‌کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دوران صفویه نیمی از امور کشوری با وقف اداره می‌شده است، برخی از شهرهای ایران نمی‌توان زمینی را پیدا کرد که وقف نشده باشد، برخی حتی معتقدند که کل ایران چندبار وقف شده است.

رئیس سومین همایش خیر ماندگار یادآور شد: مساله‌ای که امروز مهم و مطرح است اینکه ما موضوع وقف را خیلی در سطح پائین تنزل داده و فقط وقف را برای رفع مایحتاج‌‌های نیازمندان و کارهای انسان دوستانه می‌دانیم.

طیب‌نیا در خصوص وضعیت مطلوب امور خیر در ایران نیز خاطرنشان کرد: نظام حکمرانی مطلوب است که ابتدا فهم حداکثری از موضوع وقف و امور خیریه را ایجاد کند زیرا زمینه‌ساز دستیابی ما به تمدن نوین اسلامی_ایرانی خواهد بود و چاره‌ای جز این هم نداریم، در بخش دیگر باید شاخصه‌های مربوط به نطام حکمرانی مثل عدالت، قانون‌گرایی شفافیت و... را مدنظر قرار دهیم.

وی در مورد هدف برگزاری سومین همایش خیر ماندگار گفت:  هدف اصلی این همایش ایجاد یک دغدغه برای محققین، پژوهشگران و نخبگان علمی در حوزه وقف و امور خیر است، اکثر نخبگان پیش از برگزاری این همایش از دوره اول تا به امروز به موضوع امور خیر شناخت نداشتند و حتی نمی‌دانستند که موضوع وقف علمی است و نیاز به مطالعه دارد.

رئیس سومین همایش خیر ماندگار تصریح کرد: چهار سال پیش که برای اولین بار این همایش رقم خورد دانشگاهیانی که در حوزه وقف همکاری داشتند کمتر از 10نفر بودند اما خوشبختانه امروز 360نفر از اساتید دانشگاه‌ها، هیات علمی‌ها و دانشجویان در عرصه وقف کار کارشناسی می‌کنند.

طیب‌نیا در پایان افزود: ترویج فرهنگ‌سازی امر خیر در حوزه پژوهشی یکی از دغدغه‌های جدی این حوزه است، همچنین تولید دانش نیز یکی از مسائل مهم و مدنظر ما است که نخبگان ورود جدی به این حوزه داشته و کاملا مساله محور توانسته‌اند بسیاری از نیازهای کشور برطرف کنند.

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: وقف و امور خیریه تمدن نوین اسلامی طیب نیا سومین همایش خیر ماندگار وقف و امور خیر نظام حکمرانی موضوع وقف طیب نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان، اما ما برای آفریقا می‌خواهیم

رئیس دولت سیزدهم گفت: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم.

 

به گزارش ایرنا، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا را اراده دو کشور در توسعه روابط دانست و گفت: ضرورت دارد که برنامه دقیقی هم نسبت به کل قاره آفریقا و هم نسبت به یک یک کشور‌های آفریقایی با زمانبدی مشخص شود. اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا اراده است، به حمدالله این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشور‌های آفریقایی و ایران است برای گسترش روابط اقتصادی است.

رئیسی دومین گام را شناخت ظرفیت‌های قاره آفریقا و جمهوری اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: بعضا برخی فعالان اقتصادی آشنایی کامل با ظرفیت‌های فی مابین ندارند و برگزاری این همایش به شناخت بهتر ظرفیت‌های متقابل کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: به رغم تهدید‌ها و تحریم‌ها جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌توان ایران اسلامی را کشوری پیشرفته و فناور نامید. شناخت پیشرفت‌ها و دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به تفاوت نگاه ایران به آفریقا به نسبت کشور‌های غربی اظهار کرد: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دیدگاه حائز اهمیت است. تاریخ آفریقا نشان دهنده این است که بسیاری از کشور‌های غربی چگونه ذخایر آفریقا را چپاول کرده‌اند.

رئیسی با اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمدی در آفریقا وجود دارد، بیان کرد: این باور ماست اگرچه غربی‌ها تبلیغ می‌کنند که خودشان می‌توانند دستیابی به فناوری نوین و خلاقیت دارند، اما ما باور داریم که استعداد، دانش و توانایی آفریقا از مغرب زمین چیزی کم ندارد و توان دستیابی به بسیاری از عرصه‌ها را دارد.

دیگر خبرها

  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان، اما ما برای آفریقا می‌خواهیم
  • تحقق تمدن نوین اسلامی در مسیر آموزش و پرورش قرار دارد
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • برگزاری همایش دوستدار سلامت خانوده در دانشگاه علوم پزشکی قم
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • دمیدن روح در دنیای امروز با تمدن نوین اسلامی