Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@15:54:22 GMT

خواجه رشیدالدین، جامع صفات برجسته و پسندیده بود

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۲۳۸۵

خواجه رشیدالدین، جامع صفات برجسته و پسندیده بود

آل هاشم گفت: سیرت، کفایت و مقدرات خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی چنان است که مورخان را سزاوار اطلاق «انسان برجسته» دانسته‌اند، به ویژه که از دانش و فرهنگی درخشان و معارفی وسیع برخوردار بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی آل‌هاشم» در نخستین همایش بین‌المللی بزرگداشت خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی که در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: رمز بقای ایران در فرهنگ بلند آن، یعنی اسلام و تلاش بزرگمردانی است که نگهبان میراث‌های معنوی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه یورش مغولان، طوفان عالم گیری بود که طی چند ماهه طومار بسیاری از اقوام را از شرق آسیا تا اروپا درپیمود اما چون گردباد آن وضعیت گذشت و آفتاب آرامش در آسمان ایران درخشید، فاتحان بیگانه در اینجا راه و رسم ایرانی و اسلامی گرفتند و در فرهنگ و جامعه آن سهیم شدند، گفت: در این میان، بزرگ مردانی آمدند که پیشدار پیشرفت علم شدند و فاتحان بیگانه را کشورداری آموختند.

وی با بیان اینکه خواجه رشیدالدین به سبب فضیلت‌های چندگانه در علم و ادب و سیاست از موقعیتی ممتاز برخوردار بود که تحقیق در احوال و آثار این دانشمند در کنار تجلیل از مقام بلند او، می‌تواند برای نسل امروز مشوق و آموزنده باشد، افزود: این دانشمند که در سراسر دوره سلطنت غازان خان و جانشین او، مقام وزارت ایلخان را داشته و همچنین طبیبی عالم و مورخی دانشمند بود و به واسطه علم و مهارتی که در طب داشت، به درگاه ایلخان راه پیدا کرد و در سایه تدبیر و سیاست، مرتبه‌ای والا یافت.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه مورخان در اینکه خواجه رشیدالدین، جامع صفات برجسته و پسندیده بود، اتفاق نظر دارند، اضافه کرد: سیرت، کفایت و مقدرات وی چنان است که او را سزاوار اطلاق «انسان برجسته» دانسته‌اند، به ویژه که از دانش و فرهنگی درخشان و معارفی وسیع برخوردار بوده است.

وی با بیان اینکه خواجه رشیدالدین به عنوان مورخ برجسته نیز مقامی ممتاز دارد و تالیفات تاریخی وسیع وی، حتی تاریخ عالم را دربرمی‌گیرد، اضافه کرد: با اینکه اداره امور کشور نیز بر عهده او بود، اما از مطالعه و تحقیق بازنماند و خداوند استعدادی شگرف در وجود او گذاشته بود و او را در مطالعه علوم و آداب یاری می‌کرد.

وی با بیان اینکه علاوه بر اینکه خواجه رشیدالدین جوانی‌اش را به تحصیل طب پرداخته بود، با سایر دانش‌ها نیز پیوند استواری داشت، ادامه داد: تسلط کامل بر چند زبان، وی را در فراگیری معارف گوناگون یاری می‌کرد و خواجه رشیدالدین به زبان‌های فارسی، عربی، عبری، مغولی، ترکی، چینی و... تسلط داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم با اشاره به اینکه خواجه رشیدالدین دارای جوانب شخصیتی متعددی بوده و ایشان، اقتصاددان، تاریخ‌نگار، پزشک، داروساز، مفسر، محدث اخباری، متکلم، ادیب و زباندان بود که باید حکمت‌پیشگی و عرفان مآبی را به مبانی معرفتی او افزود، گفت: او را از جمله حکما به شمار آورده و از او و پدرش به عنوان «حکیم اهل فلسفه» نام بردند.

وی اضافه کرد: خواجه از آن مردان فرهیخته‌ای بود که زمانه مجال وافی به او داد تا هم علم خود را با تالیف کتب شریف و نفیس و هم مال خود را با تاسیس بزرگترین بنیاد نیکوکاری و دانش‌گستری در ایران متنفع‌به کند تا دیگران نیز از آن بهره‌مند شوند.

گفتنی است، نخستین همایش بین‌المللی بزرگداشت خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی با محوریت وقف و علم‌الادیان، در سه پنل تخصصی با حضور اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی در تالار علامه طباطبایی دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز آغاز به کار کرده و از مجموعه مقالات همایش نیز رونمایی شد. این همایش با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و دانشکده الهیات دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

پایان پیام/699

منبع: شبستان

کلیدواژه: خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی آل هاشم خواجه رشیدالدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۲۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید

علی‌اکبر خواجه‌نژادیان گفت: تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۲ اردیبهشت ماه میهمان کودکان استان فارس است.

او تصریح کرد: این تماشاخانه به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی به اجرای برنامه‌های شاد و اثربخش تربیتی و دینی در مناطق کم برخوردار می‌پردازد.

خواجه‌نژادیان افزود: تماشاخانه سیار کانون به مدت ۶روز برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری شامل نمایش، مسابقه، انیمیشن، معرفی کتاب و سرود در استان اجرا می‌کند.

او بیان کرد: این تریلی سیار با اجرای نمایش استخان ماهی جادویی به نویسندگی منوچهر اکبرلو و به کارگردانی احسان مجیدی به همراه دو بازیگر به نام‌های الهام فرج‌پور و علی یدالهی در شیراز به روی صحنه می‌رود. مجید عبدالملکی اپراتور نور و صدا و مقصود باقر لو نیز راننده این تریلی سیار است. این نمایش ماجرای دختر پادشاهی است که استخان جادویی را پیدا می‌کند و در پایان باید بین ثروت و به دست آوردن سلامتی مادرش، یکی را انتخاب کند.

خواجه‌نژادیان در پایان افزود: تریلی تئاتر سیار پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور رسمی در سال ۱۳۷۳ در پارک بعثت خزانه بخارایی توسط اساتید برجسته حوزه تئاتر کودک و نوجوان کار خود را شروع کرده است و تا کنون این تئاتر میدانی در کانون پرورش فکری به عنوان یکی از شیوه‌های اجرای نمایش با حضور در میادین عمومی شهر‌ها و تفرج‌گاه‌ها برگزار می‌شود که مورد استقبال ویژه کودکان و نوجوان و خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • درس پسندیده معلم رامیانی به دانش آموزان خود
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • تجلیل از ۵۳ معلم نمونه چهارمحال و بختیاری
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • مدیران اخراجی استقلال کارت بازیکنان را بردند!
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی