Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@04:50:59 GMT

جذابیت کلزا برای زنبورهای عسل

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۵۵۶۴

جذابیت کلزا برای زنبورهای عسل

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه گل‌های مزرعه کلزا برای زنبورهای عسل جذاب هستند، گفت: این وضوع موجب افزایش کمی و کیفی محصول عسل می‌شود.

سعید خسروی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت کشت کلزا در کشور، اظهار کرد: کلزا یکی از گیاهان دارای دانه روغنی است که هر دانه آن حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن دارد و تقریبا بعد از سویا و نخل روغنی مقام سوم را در تامین روغن در جهان به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه گیاه کلزا دارای تیپ رشدی در بهار و پاییز است، خاطرنشان کرد: بنابراین امکان رشد این محصول در تمامی اقلیم‌ها از جمله معتدل، گرمسیر و سردسیر وجود دارد.

وی افزود: باتوجه به اینکه حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی از طریق واردات تامین می‌شود بنابراین برای کاهش وابستگی به این محصول نیاز است با افزایش سطح زیر کشت کلزا در این مسیر گام برداریم.

خسروی با اشاره به اینکه فصل رشد کلزا با سایر دانه‌های روغنی مانند سویا، آفتاب‌گردان و پنبه متفاوت است، بیان کرد: بنابراین در زمانی‌که ظرفیت واحدهای روغن‌کشی خالی است می‌توان با برداشت کلزا به اشتغال کارگران در این فصول نیز کمک کرد.

مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کشت تناوبی کلزا با غلات مهم است، گفت: کشت کلزا به تولید محصول سالم کمک می‌کند و باعث کاهش آفات از جمله بیماری پاخوره گندم می‌شود، همچنین باعث افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصول استراتژیک گندم نیز در واحد سطح می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین می‌توان در کشت این محصول از بارش‌های بهاره، پاییزه و زمستانه بهره‌مند شد و راندمان آبیاری را بالا برد.

خسروی با بیان اینکه گل‌های مزرعه کلزا برای زنبورهای عسل جذاب هستند، یادآور شد: این وضوع موجب افزایش کمی و کیفی محصول عسل می‌شود، همچنین می‌توان از کنجاله و علوفه کلزا نیز برای تامین غذای دام استفاده و به کاهش وابستگی به واردات این محصول نیز کمک کرد.

مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری توضیح داد: هرساله محصول تولیدی کلزا توسط دولت به‌صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می‌شود، بنابراین کشاورزان از بابت فروش محصول خود نگرانی ندارند، قیمت خرید تضمینی کلزا حدود ۱۱ هزار تومان تعیین شده است و این مسئله موجب ترغیب کشاورزان به کشت کلزا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری شرایط اقلیمی مناسبی برای کشت کلزا وجود دارد، عنوان کرد: طبق برنامه باید حدود ۲۰ درصد سطح زیر کشت گندم استان کاهش و به کشت کلزا اختصاص پیدا کند، همچنین باید عملکرد گندم در سطح افزایش پیدا کند.

خسروی در پایان اظهار کرد: برای ترغیب کشاورزان به کشت کلزا کلاس‌های آموزشی و فردی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری کشت کلزا روغن کشت کلزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

ایسنا/لرستان اختراع کاربردی دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، مصطفی شهبازی‌پاچال، با عنوان دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه (زنبور عسل) مجهز به سنسور بیهوشی، از سوی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت شد.

مصطفی شهبازی‌پاچال ششم اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های لرستان، زنبورداری و تولید عسل است و اختراع اینجانب در راستای این ظرفیت‌ها و ارتقای تولید است.

وی با بیان اینکه نژاد زنبورهای ایرانی دارای ضعف‌هایی است وتلاشم این بوده است با این اختراع، ضعف‌ها رفع شود، گفت: نژادهای مختلف زنبور در جهان را مورد بررسی علمی و تحقیقاتی قرار دادم؛ با تلقیح مصنوعی می‌توان در نژاد مورد نظر، نقاط ضعف را برطرف کرد.

این دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان، با بیان اینکه رفتار نیش‌زنی زنبورهای بومی ایران، شدید است و این یک ضعف است و رغبت زنبوردار برای رسیدگی به کندوها، کمتر می‌شود، تصریح کرد:دستگاه اختراع شده توسط اینجانب، براساس تلقیح مصنوعی، باعث رفع این ضعف می‌شود.

شهبازی‌پاچال  ادامه داد: توانایی زنبورهای بومی برای سپری‌ کردن فصل سرد زمستان، پایین است؛ به همین علت، در فصل زمستان، زنبورداری بومی بدون تلقیح مصنوعی، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد تلفات دارد؛ این، یک نقطه ضعف است؛ با تلقیح مصنوعی از طریق دستگاه مذکور، این ایراد رفع خواهد شد.

وی، خاطرنشان کرد: زادآوری و تولید محصولات برخی زنبورهای بومی، پایین است؛ از طریق تلقیح مصنوعی دستگاه مذکور، این ضعف هم رفع می‌شود.

این دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان گفت:اگر دستگاه به مرحله تجاری‌سازی و تولید انبوه برسد می‌توانیم صادرات هم داشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد
  • برداشت کلزا در بهبهان