Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، بر اساس آخرین نتایج حسابهای ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلیGDP به قیمت ثابت سال 1390 در 9 ماهه نخست سال 1399 به رقم 5231 هزار میلیارد ریال با نفت و 4546 هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است.

در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت 5295 هزار میلیارد ریال و بدون نفت 4593 هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد 2,1- درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و 1- درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در 9 ماهه نخست سال 1399 دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند سالی است که به واسطه تشدید تحریم‌ها و تلاطم ارزی تولید ناخالص داخلی نتوانسته رشد داشته باشد و ارزش افزوده سال‌های قبل خود را حفظ کند. آمارهای فصل پاییز روند بهبودی برای بخش‌های مختلف اقتصادی را مخابره کرده است.که در مقایسه با فصل‌های قبل وضعیت بهتری دارند.

گروه کشاورزی که در فصل بهار تقریبا رشد صفر را تجربه کرده بود در فصل پاییز 5.5 درصد مثبت شد. گروه صنایع و معادن نیز از منفی 5.3 درصد خود را به مثبت 3.7 درصد رساند. در زیر گروه این بخش استخراج نفت و گاز طبیعی که منفی 14.5 درصد بود حکایت از بهتر شدن شرایط در تولید و صادرات دارد به طوری که در پاییز 4.9 درصد مثبت شده است.

بیشترین تاثیر کرونا طی یک سال گذشته در بخش خدمات بوده و همچنان نتوانسته به جایگاه اصلی خود بازگردد البته آمارها اندکی رو به بهبود است و از منفی 4.2 درصد به منفی 1.8 درصد رسید.

براساس اطلاعات مرکز آمار، یکی از شاخص‌هایی که می‌تواند مطلوب بودن شرایط را ملموس کند هزینه مصرف نهایی خصوصی است که همچنان منفی گزارش شد. دولت نیز با توجه به تحریم‌ها و افت صادرات نفت و کمبود منابعی که وجود دارد هزینه مصرف نهایی خود را ثابت نگه داشته که البته اگر این توان وجود داشته باشد باید در چارچوب سیاست‌های پولی و مالی افزایش یابد.

تشکیل سرمایه ثابت ناخالص یکی از مولفه‌های رشد اقتصادی و حرکت به سمت تولید و ارزش افزوده بیشتر است که توانسته بعد از چند فصل که رشد منفی را تجربه کرده در فصل پاییز 4.6 درصد مثبت شد.

بیشترین تشکیل سرمایه در بخش ساختمان بوده که از منفی 2.3 درصد به 8.6 درصد افزایش یافته البته بخش ماشین الات نیز روند رو به رشد را شروع کرده هرچند حرکت آن کند است اما می‌‌تواند در فصول آینده و به واسطه کاهش تحریم‌ها نیز در شرایط مطلوب قرار گیرد.

همانطور که در نمودار مشاهده می شود روند فراز و فرود رشد اقتصادی به هیچ وجه ثبات ندارد که همین عامل نااطمینانی از آینده و سرمایه گذاری را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

رشد ناخالص داخلی فصلی کشور نیز به تفکیک بخش‌های حکایت از روند کند اما مثبت را دارد. با این وجود سهم هر بخش از تولید ناخالص داخلی در برخی بخش‌های از جمله تشکیل سرمایه در ماشین الات و صادرات کالا و خدمات و واردات کالا و خدمات افت مشاهده می‌شود.

مقایسه رشد اقتصادی در نه اول سال 99 با مدت مشابه در سال 98 نشان می‌دهد که تشکیل سرمایه در بخش ساختمان با کاهش روبرو شده و از 9.3 درصد به 3.8 درصد رسیده است.صادرات و واردات نیز با توجه به تحریم‌ها و شرایط ناشی از کرونا همچنان با افت روبرو است.

ا

منبع: الف

کلیدواژه: هزار میلیارد ریال تشکیل سرمایه ناخالص داخلی رشد اقتصادی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت

از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۳ اردیبهشت ماه بارندگی‌ها در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

به گزارش مهر، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی