Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده آستارا و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حمایت از حقوق مصرف کنندگان با یک پارادوکس و تناقض در کشور مواجه هستیم، گفت: از طرفی حرف ها و ادعاهایی بیان می شود و تبلیغاتی انجام می‌گیرد اما در عمل به عنوان مصرف کننده با مشکلات زیادی روبه رو هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، مصرف کننده هر شخص غیر متخصصی است که کالا یا خدماتی را برای رفع نیازهایش خریداری می‌کند و مورد استفاده قرار می‌دهد و حق مصرف کننده مجموعه اطلاعات و پشتیبانی هایی است که هر شخص میتواند دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاص یک روز از سال به حقوق مصرف کننده، نشان دهنده رویکرد مسئولان به اهمیت موضوع و تبدیل آن از عرصه شعار به عمل است. مصرف کننده، حقوقی دارد که به طور خلاصه عبارت اند ازحق انتخاب، حق اطلاع یابی، حق ایمنی و حق شنیده شدن است.

همه کالاها نیاز به پشتیبانی و حمایت دارند

غلامرضا مرحبا، نماینده مردم آستارا در مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرنگار ۸دی، در رابطه با حقوق مصرف کنندگان در جامعه اظهار کرد: همه ما در این اجتماع زندگی می‌کنیم و مصرف کننده هستیم و با کالاهای مختلفی از خودروی تولید داخل تا یک شوینده خانه در ارتباط هستیم.

وی با اشاره به اینکه همه کالاها نیاز به پشتیبانی و حمایت دارند گفت: مصرف کننده درقبال هرچیزی که خریداری می‌کند حق و حقوقی دارد و این یک اصل بدیهی در همه جای دنیا است.

نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان اینکه ما در کشور اذعان داریم که باید اینطور باشد اما اینکه تا چه اندازه موفق هستیم و توانستیم به هدف نزدیک شویم جای بحث بسیاری دارد افزود: به عنوان یک فرد که در جامعه زندگی می‌کند و مصرف کننده است گرفتاری هایی داریم که نشان دهنده‌ این است که از حد استاندارد که باید مطلوب باشد فاصله داریم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تصور کنید ماشین تولید داخل را خریداری کردیم اما وقتی در اولین سفر خارج شهر با مشکلات متفاوتی مواجه می‌شویم، نشان دهنده‌ این است که این کمپانی عظیم و عریض و طویل که اینقدر بهای حمایت از آن را پرداخت می‌کنیم کوچکترین ارزشی برای حق مصرف کننده قائل نیست.

در حمایت از حقوق مصرف کننده با یک پارادوکس در کشور مواجه ایم

وی با تاکید بر اینکه با یک پارادوکسی در کشور مواجه هستیم، گفت: از طرفی حرف ها و ادعاهایی بیان می شود و تبلیغاتی انجام می‌گیرد اما در عمل به عنوان مصرف کننده با مشکلات زیادی روبه رو هستیم.

مرحبا ادامه داد: علم بازاریابی میگوید که هر محصولی اعم از خدمت یا کالا وقتی از درب کارخانه یا موسسه تولید کننده خارج می‌شود تا زمانی که مشتری هم‌چنان از آن استفاده می‌کند باید تحت کنترل و نظارت باشد برای اینکه آن مطلوبیت برای مشتری ایجاد شود ولی آیا این در کشور ما انجام می‌شود؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه گاهی به ضمانت نامه کالا نیاز داریم و‌ وقتی مراجعه می‌کنیم می‌گویند که این کالا را کولبر ها آوردند و ضمانت نامه آن مشکل دارد ‌افزود: هر آن چیزی که در بازار‌ کشور فروخته می‌شود باید ضمانت نامه معتبر داشته باشد و مادامی که مشتری از آن استفاده میکند از آن حمایت و پشتیبانی شود.

نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان اینکه متاسفانه در بازار کشور کالاهای مختلف با کیفیت های مختلف و گارانتی های متفاوت وجود دارد و وقتی مشتری شروع به استفاده می‌کند هیچ حمایتی ندارد افزود: این شرایط مطلوبی نیست باید زنجیره ای داشته باشیم تا هر آن‌چیزی که از گمرک وارد یا از درب کارخانجات تولیدی داخلی خارج می‌شود تا زمانی که در دست مشتری است باید با کد ‌ویژه یا مخصوص قابل پیگیری باشد‌.

 

با روش های سنتی و محدود نمی توان از حقوق مصرف کننده حمایت کرد

وی با بیان اینکه اگر یک بارکدی باشد که اطلاعات کالا را به مشتری بدهد می‌توان از احتکار و قاچاق جلوگیری کرد گفت: زنجیره های تامین مختلفی در کشور داریم ولی این زنجیره را به این شکل نداریم، شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف کننده داریم ولی با روش های سنتی و محدود و همه اینها در کنار هم معتقد هستم تاکنون نتوانستیم حق مصرف کننده و تولید کننده واقعی با انصاف را بدهیم.

مرحبا با اشاره به اینکه حتما مصرف کننده باید آموزش های کافی ببیند و با حقوق خود آشنا شود ابراز کرد: اما تا زمانی که سیستم حمایت از حقوق مصرف کننده و تولید کننده نداریم حتی اگر مصرف کننده آگاه باشد ‌کاری از دستش بر نمی آید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حمایت از حقوق مصرف حقوق مصرف کننده مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۶۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

سردار جواد تقوی افزود: در تداوم اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحله جدید این طرح سراسری امسال با اولویت نظارت و پایش انبار‌ها و محل دپو کالای قاچاق، با حداکثر توان و بهره مندی از امکانات و تجهیزات نیروی انتظامی در استان اردبیل اجرا شد.

او با اشاره به تلاش مسئولانه و جهادی پلیس استان اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سلب تحرک از قاچاقچیان و ناامن کنندگان اقتصاد کشور، اظهار کرد: در این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس استان اردبیل موفق شد، ۲ هزار و ۵۵۵ قلم انواع دارو، چهار هزار متر پارچه، ۲۵ تن گندم و هفت تن و ۵۶۰ کیلوگرم آرد کشف و ضبط کند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل کشف ۶ تن انواع چوب آلات جنگلی، چهار تن و ۷۵۰ کیلوگرم کود شیمیایی، ۸۰ هزار بسته قهوه، یک دستگاه موتورسیکلت، ۱۲۰ قوطی نوشابه خارجی، ۲۸۰ لیتر سوخت و ۱۲ هزار و ۸۷۰ قلم انواع دیگر کالای قاچاق را از جمله دیگر کشفیات ماموران نیروی انتظامی استان اردبیل در این طرح عنوان کرد.

سردار تقوی اظهار کرد: کارشناسان ارزش این کشفیات را در مجموع ۵۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال اعلام کردند.

او بیان کرد: با اجرای این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان اردبیل ۱۳ نفر دستگیر و ۱۰ دستگاه خودرو چاقچیان توقیف شد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به پلمب ۲ انبار در این طرح با دستور مراجع قضایی، اضافه کرد: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل دستگاه قضایی شدند.

سردار تقوی ادامه داد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

او پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و افزود: برخورد با فرصت‌طلبان و سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید به برخورد قاطع و قانونی پلیس با قاچاقچیان، سودجویان و محتکران از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص احتکار و قاچاق کالا را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!