Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در نشست خبری عصر امروز خود و با اشاره به اقدامات مرکز در سال گذشته اظهار کرد: گزارش ۱۰ ماهه اول سال نشان می‌دهد به ۲ میلیون نفر خدمات مشاوره حقوقی حضوری رایگان داده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از شهریور ماه مشاوره رایگان تلفنی  مرکز برای مشاوره به مردم افتتاح شد و با سامانه ۱۲۹ قوه قضائیه همکاری داشته ایم و دفتر پاسخگویی در ۵ استان فعال شده است و از شهریور تا پایان دی ماه بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تماس مشاوره‌ای داده ایم.

بهادری جهرمی با اشاره به اولویت اول رئیس قوه قضائیه بیان کرد: رئیس قوه قضائیه از ما عهد گرفته است تا هیچکسی به خاطر نداشتن پول از خدمات حقوقی محروم نشود و ما شفاف گفته ایم ناتوانان مالی به مرکز معرفی شوند و برای خدمات سقفی نداریم فقط یکی از وکلای خانم ما در کرمان سال اخیر ۴۰۰ خدمات معاضدتی ارائه داده هست.

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درباره جمع پرونده‌های معاضدتی و تسخیری گفت: تعداد این پرونده‌ها حدود ۷۰ هزار پرونده بوده است و خدمات معاضدتی با خدمات وکالتی از لحاظ کیفیت تفاوتی نداشته اند.

وی درباره خدمات معاضدتی گفت: این خدمت برای فردی است که نیاز مالی دارد و مقامات قضایی به مرکز وکلا استان نامه می‌زدند تا در زمان کوتاه وکیل معاضدتی معرفی شود. همچنین در مکان‌های پر نیاز وکلای معاضدتی مستقر شده اند و پرونده‌ای در حوزه کودک و نوجوان نداریم که به دادگاه رفته باشد، اما وکیلی در کنار کودک و نوجوان نباشد.

بهادری جهرمی تصریح کرد: وکلای معاضدتی که در کنار دادسرا مستقر هستند همگی از دانش کافی برخوردار هستند البته ما از بهزیستی و کمیته امداد هم نامه میگیریم تا از طریق این مراکز هم افراد معرفی شوند و خدمات ارائه دهیم و به سمت پیشگیری حرکت می‌کنیم.

خدمات معاضدتی مرکز وکلا ۵ برابر خدمات کانون وکلا است

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به تعداد وکلا گفت: تعداد وکلای کانون حدود ۵۰ هزار وکیل است و مرکز ۳۰ هزار وکیل دارد، اما با این حال خدمات معاضدتی مرکز ۵ برابر خدمات کانون است و البته چرایی ایجاد مرکز حمایت از حقوق عامه و تسهیل دسترسی به خدمات حقوقی است.

وی با اشاره به انتشار روزنامه حقوقی تصریح کرد: برای آشنایی شهروندان با موضوعات حقوقی پیشگام شده ایم و هفته نامه‌ای در حوزه حقوقی و آسیب شناسی ملی منتشر می‌شود و حامی عدالت در حوزه اقتصادی خودگردان است و مرکز هیچ حمایت مالی از این هفته نامه ندارد.

بهادری جهرمی با بیان اینکه نشریه حامی عدالت متعلق به مردم است گفت: در این نشریه وکلا یادداشت‌هایی نوشته اند و به عنوان یک نشریه داخلی به آن نگاه نکرده ایم بلکه به کل وکلا و کارشناسان اندیشه ایم. نهاد وکالت اگر همدست شود توانایی انتشار روزنامه‌ای برای آموزش حقوق به شهروندان، بررسی آسیب شناسی مسائل روز را مدنظر قرار دهد

می‌توان عملکرد مسئولان را با قانون تطبیق داد

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ادامه داد: همچنین می‌توان برنامه‌ای را پخش کرد تا عملکرد مسئولان را با قانون تطبیق داد و برنامه‌ای برای آموزش حقوقی مردم در چهل قسمت تولید شده است.

وی درباره آزمون وکالت سال ۹۹ گفت: حدود ۸۵ هزار شرکت کننده در این آزمون شرکت کردند که از بین آن‌ها حدود ۷ هزار نفر برای شرکت در مرحله دوم آزمون دعوت شدند آزمون ما دو مرحله‌ای است و هر داوطلبی که در آزمون کتبی قبول می‌شود باید در مرحله شفاهی هم شرکت کند تا نمره قبولی در آزمون شفاهی هم بگیرد.

بهادری جهرمی ادامه داد: کارنامه مرحله کتبی و درصد‌های داوطلب در آن مرحله مشخص می‌شود، اما تعداد کسانی که در مرحله کتبی نمره خوبی نگرفته اند نمی‌توانند در مرحله شفاهی هم قبول شوند و تعداد کمی توسط روان شناسان رد می‌شوند، تعدادی هم بسیار ضعیف هستند.

آزمون تستی عادلانه نیست

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با بیان اینکه آزمون تستی عادلانه نیست گفت: برهمین اساس آزمون دو مرحله‌ای برگزار کرده ایم و سال گذشته از ۱۲ هزار نفر مصاحبه گرفتیم و امسال هم این کار را انجام می دهیم.

درحال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضائیه وکلا مشاوره رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه خدمات معاضدتی بهادری جهرمی نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۰۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: اسفندماه سال گذشته حدود ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در شعب تشکیل و رسیدگی شده است که ۳۸.۵ درصد ورودی استان در اسفندماه را شامل می‌شود و این روند به صورت شتابنده‌ای در حال افزایش است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید جزائی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ در استان مرکزی، اظهار داشت: بنا به رویکرد سند تحول قضایی و حرکت دستگاه قضایی به سمت استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از استعلامات آنلاین با سازمان‌ها و بانک‌ها و عدم نیاز به مراجعه مردم جهت پیگیری استعلام، ارتقاء مدیریت قضائی و برنامه‌ریزی بهتر در تعیین راهبردها از طریق نظارت‌های سیستمی و شفافیت هر چه بیشتر عملکرد، آزادسازی فضائی فیزیکی، عدم نیاز به بایگانی اوراق و پرونده‌ها، کاهش هزینه‌های آرشیو الکترونیک، صرفه جویی در مصرف در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ موجب سرعت بخشیدن و چابک سازی در ارائه خدمات حقوقی و قضائی، مدیریت زمان و کاهش هزینه‌های قضائی، کاهش مراجعات مردم به دادگستری می‌شود. اسفندماه سال گذشته حدود 12 هزار پرونده بدون کاغذ در شعب تشکیل و رسیدگی شده است که 38.5 درصد ورودی استان در اسفند ماه را شامل می‌شود و این روند به صورت شتابنده‌ای در حال افزایش است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به اهمیت هوشمند سازی قوه قضائیه و اجرای سامانه ارجاع هوشمند کارشناسی در دستگاه قضایی استان مرکزی بیان کرد: در حال حاضر میزان ارجاع به کارشناسان رسمی توسط قرعه کشی هوشمند در حوزه‌های قضایی استان مرکزی حدود 72% است که از این حیث استان مرکزی در بین سه استان برتر کشور قرار گرفته است، این سامانه موجب توزیع عادلانه ارجاع به امر کارشناسی، حذف فساد احتمالی و اعمال نفوذ، جلوگیری از اطاله دادرسی و سرعت در وصول نظریات کارشناسی می‌گردد.

جزائی از راه‌اندازی سامانه مزایده الکترونیک در دستگاه قضایی خبرداد و گفت: در راستای کاهش هزینه‌های قوه قضائیه از طریق ارتقاء بهره‌وری، پیشگیری از وقوع جرم و الکترونیکی کردن فرآیندها، برگزاری الکترونیکی مزایده‌های شعب اجرای احکام، دوایر اجرائیه ثبت و تصفیه امور‌ ورشکستگی از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) انجام می‌گیرد. همچنین افزایش تعداد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به 27 دفتر و افتتاح 16 باجه دفتر خدمات قضایی در زندان‌های استان به نحوی که تقریباً در تمامی ندامتگاه‌های استان باجه خدمات قضایی فعال است از دیگر اقدامات دادگستری استان مرکزی در حوزه هوشمند سازی است. همچنین 4 دفتر خدمات الکترونیک قضایی نیز در شرف تأسیس است.

وی عنوان کرد: برگزاری جلسات رسیدگی علنی بصورت آنلاین در راستای شفاف سازی فرایند دادرسی ها و استفاده آموزشی دانشجویان، راه اندازی سامانه تحلیل و نقد آراء دادگستری (تناد) جهت مطالعه آراء قضائی صادره در محاکم و بهره برداری‌های آموزشی، همچنین امکان ارائه نظر و پیشنهاد برای هر رأی توسط مردم، وکلا، کارشناسان و صاحب‌نظران و راه‌اندازی سامانه احراز هویت برخط قوه قضائیه در راستای ثبت نام ثنای غیرحضوری اشخاص و احراز هویت برخط بدون نیاز به مراجع قضائی و دفاتر خدمات الکترونیک قضائی از دیگر اقدامات مؤثر و مفید در حوزه هوشمندسازی دستگاه قضایی است.

رئیس شورای قضایی استان بیان کرد: در بحث انجام دادرسی‌های الکترنیکی و آنلاین، دادگستری استان مرکزی با برگزاری جلسات تحقیق و رسیدگی مجازی و غیرحضوری با زندانیان در سال 1402 با قریب به انجام  100درصد دادرسی الکترونیک در بین سه استان برتر کشور قرار دارد.

 جزائی با اشاره به راه‌اندازی سامانه سجل محکومین مالی در دادگستری استان خاطرنشان کرد: مردم با استفاده از این سامانه می‌توانند در معاملات اقتصادی و مالی با رضایت طرف معامله، به‌صورت برخط از سوابق محکومیت‌های مالی او مطلع شوند و به این ترتیب از معامله با افراد دارای سوء‌سابقه خودداری کنند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی
  • آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند
  • کاهش آمار سرقت در اسفند سال گذشته
  • رعایت نشدن قانون بکارگیری نیرو در بخشی از شعبه‌های دادگستری
  • رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی
  • دور دوم رسیدگی به پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند
  • ۸۵ پرونده قصاص در سراسر کشور منجر به سازش شد