Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام عبداللهی مسجد طراز اسلامی را مسجدی چندمنظوره با کارکردهای متفاوت عنوان کردوگفت: مساجد باید به عنوان مراکز هدایت، تعلیم، تربیت، کمک به نیازمندان و... الگوهای موفقی برای جامعه ارائه کند.

حجت الاسلام «عباس عبداللهی» درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان ضمن گرامیداشت سالروز18 اسفند گفت: ظرفیت مساجد بسیار ویژه است و این ویژگی نه برای امروز و نه برای دوران انقلاب است بلکه از صدر اسلام وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) در بدو ورود به مدینه جزو اولین اقدامات شان تهیه زمین برای ساخت مسجد بود و پس از پایه گذاری پایه های مسجد این مکان تبدیل به محلی برای تمام مراجعات مردم شد و تنها محل اقامه نماز نبود و اگر قرار بود سپاه اسلام تجهیز شود و در مقابل دشمن دفاع کند و یا در کمک به محرومان مواساتی رخ دهد و دستگیری و یا قضاوتی شکل گیرد، کانون تمام تحولات در صدر اسلام مسجد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان تصریح کرد: تمامی این نقش ها در دوره پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار(ص) در مسجد دیده شده است و به صورت ویژه در دوران مبارزات انقلابی در کشورمان شاهد این موضوع بودیم.

 

وی با بیان اینکه برای تبیین جايگاه و شاخصه‌های مسجد طراز اسلامي بايد بازگشتي به صدر اسلام داشت و بررسي کرد که در آن زمان هدف از تشکيل بناي «مسجد» چه بوده و نيات و خواسته‌‌هاي پيامبر(ص) در مورد مسجد چيست اضافه کرد: مشخص کردن کارکرد مسجد در صدر اسلام مي‌تواند بهترين الگو در تهيه و تدوين مسجد جامع طراز اسلامي باشد وبا الگوبرداری از مساجد صدر اسلام می‌توان به مسجد طراز اسلامی در جامعه کنونی دست یافت.

 

حجت الاسلام عبداللهی با تاکید بر اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که همه مساجد ما، پویا، عملیاتی و کاربردی شود، عنوان کرد: از صدر اسلام، مساجد با ظرفیت‌های بی نظیری که در بخش‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، دینی و آموزشی دارند به عنوان مهمترین رکن و جایگاه در جامعه مطرح بودند.

 

وی بیان کرد: از صدر اسلام تاکنون مسجد محوری‌ترین مرکز اسلام بوده است وپیامبر گرامی اسلام(ص) بسیاری از کار‌های فرهنگی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و تبلیغی خودشان را در مسجد انجام می‌دادند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه از ابتدای پیدایش اسلام، مسجد به عنوان نمادی از یک تشکل اجتماعی فعال و پویا شناخته می‌شده است اظهار کرد: برای تحقق کارکرد مساجد در امور اجتماعی و رفع آسیب‌های اجتماعی نیازمند مدیریت قوی متولیان و امام جماعت و مشارکت همه جانبه مسجدی‌ها هستیم.

 

وی افزود: مساجد پایگاه اصلی فعالیت‌های مسلمانان در تمامی دوران ها بوده‌اند و ما نباید از این ابعاد و کارکردها غافل بمانیم چراکه در آن صورت از توان بالای تبلیغی مساجد، بهره کافی را نخواهیم برد.

 

حجت الاسلام عبداللهی  ابراز داشت: نقش و کارکرد مساجد از دیرباز نه ‌فقط به‌عنوان محل برپایی نماز یا اقامه جماعت، بلکه به‌عنوان مرکز آموزش‌های اسلامی و نشر فرهنگ و معارف عالیه اسلام و تشیع، بسیار بارز و روشن بوده است.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان مساجد را اصلی ترین جایگاه تبلیغ و تبیین احکام اسلامی دانست و افزود: در دوران قبل و پس از انقلاب اسلامی، مساجد به‌عنوان اصلی‌ترین جایگاه تبلیغ و تبیین احکام اسلامی نقش بی‌بدیلی را دراستمرار انقلاب از مقطع جنگ تحمیلی تا امروز ایفا کرده و در سایر حکومت های اسلامی نیز این نقش قابل‌مشاهده است.

 

وی با تأکید براینکه مساجد باید محلی برای ارتقای فرهنگ اسلامی و نشر و ترویج آرمان های امام راحل و منویات مقام معظم رهبری باشد ادامه داد: در دین مبین اسلام همه مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در مسجد مطرح و بررسی لازم انجام می شد و این نشان از جایگاه ویژه مسجد در دیدن اسلام است.

 

حجت الاسلام عبداللهی کانون های فرهنگی و هنری در مساجد را حلقه وصلی دانست که بسیاری از ظرفیت ها، پتانسیل ها و جوانان را دور هم جمع می کنند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان مسجد را مکان مدیریت اجتماعی خواند و افزود: در مسائل فرهنگ جدید سنت های فرهنگی گذشته فراموش می شوند و باید به فرهنگی دینی و سنتی خود توجه داشته باشیم  و برای ترویج فرهنگ دینی و اسلامی با محوریت مساجد اهتمام ویژه اس داشته باشیم.

 

وی اشاره به  اینکه مقوله امامت مسجد را سعی داریم ارتقا دهیم تا سطح مدیریت اجتماعی اطراف مسجد بهبود یابد اظهار داشت: اجرای طرح امام محله، امام روستا و امام پایگاه های اجتماعی در دستور کار است که ائمه جماعات در این زمینه ها فعالیت داشته باشند که این طرح در مناطق حاشیه ای شهرها خوب پیش رفته است و شبکه ای از روحانیون مستقر در روستاها و شهرها و حاشیه شهرها تشکیل شده است.

 

حجت الاسلام عبداللهی  با تاکید بر هم افزایی و همدلی تبلیغات اسلامی با کانون فرهنگی هنری مساجد در تحقق اهداف عالیه نظام به‌ویژه در موضوعات فرهنگی و دینی افزود: کانون های مساجد و تبلیغات اسلامی می‌توانند برای تحقق منویات رهبر انقلاب در ابعاد فرهنگی و دینی مانند دو بال عمل کرده و منویات رهبر انقلاب را تحقق بخشند و باید این دو نهاد با تعامل و همکاری در این راستا مستحکم قدم بردارند.

 

پایان پیام/276

منبع: شبستان

کلیدواژه: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان حجت الاسلام عبداللهی صدر اسلام مسجد طراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان گفت: نهضت هنر انقلاب در استان خوزستان شعله ورتر از گذشته، موثر و جریان ساز شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمد شهباز گهروئی در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان و معرفی چهره و هسته برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان که امروز هشتم اردیبهشت ماه در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با اشاره به فرمایش معمار کبیر انقلاب اسلامی درباره هنر مورد قبول قرآن اظهار داشت: درود می فرستم بر روان پاک مُجاهدان و شهدای راه حقیقت، از آدم علیه السلام تا به امروز؛ آنانی که هنرمندانِ واقعی عالم هستند همان گونه که آن پیر روشن ضمیر انقلاب اسلامی فرمود: "تنها هنری مورد قبول قرآن است که کوبنده ی اسلامِ رفاه و تجمل، اسلامِ التقاط، اسلامِ سازش و فرومایگی، اسلامِ مُرفهینِ بی درد و در یک کلام، اسلام آمریکایی باشد."

وی افزود:  امام خمینی رحمت الله علیه، درباره هنر معتقد بودند که هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشنی عدالت، شرافت و انصاف و تجسم تلخکامی گرسنگان مغضوب قدرت و پول است. بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی همچنین معتقدند بودند که "هنرمندان ما در جبهه‌های دفاع مقدسمان این‌گونه بودند، تا به ملأ اعلا شتافتند و برای خدا و عزت و سعادت مردمشان جنگیدند و در راه پیروزی اسلام عزیز تمام مدعیان هنر بی‌درد را رسوا کردند." 

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان گفت: قطعا این هنر و این هنرمند محدود به جغرافیا نیست که حقیقت و انسانیت مرز نمی شناسد و چقدر اقل و ادل سرود: مرزِ ما عشق است هرجا اوست آنجا خاکِ ماست، سامرا، غزه، حلب، تهران، چه فرقی می‌کند؟ 

شهبازگهروئی با تاکید بر اینکه نهضت هنر انقلاب در استان خوزستان شعله ورتر از گذشته، موثر و جریان ساز شده است، اظهار کرد: روایت تولیدات و رویدادهای شاخصِ نهضت هنر انقلاب اسلامی در خوزستان در زمان محدود یک ساعت و دوساعت بی شک غیرقابل انجام است اما چه شد که به این نقطه مطلوب رسیدیم و قدردان چه چیز یا چه کسانی باید باشیم تا این مسیر همچنان رو به رُشد و تعالی باشد و آن چه مطلوب و ایده آل امام انقلاب اسلامی است، محقق گردد. 

به گفته‌ی شهبازگهروئی مزیت خوزستان در امر هنر انقلاب، وجود و بروز هنرمندان، هسته ها و حلقه های مردمی انقلابی هنر، ادبیات و رسانه است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان همچنین گفت: اگر وظیفه ای بر عهده مسئولین نهادهای دولتی است، بی شک تسهیل گری، بستر سازی و زمینه سازی رشد و کنشگری این سلول های بنیادین فرهنگ و هنر است؛ دغدغه مندانی که نظام مسائل انقلاب اسلامی را فهم کردند و برای حل و کاهش این مسائل با همه وجود وارد میدان شده اند و عتاب های دوست و دشمن باعث عقب نشینی آنها از این آرمان بزرگ نشده است.

وی افزود: این هسته‌ها مخاطب هدفشان را انتخاب کرده اند و با قالب ها مختلف هنری، ادبی و رسانه ای سعی در تعمیق و گسترش حقیقت در آحاد جامعه بشری دارند، باشد که بتوانیم خدمتگزاری شایسته برای مجاهدان جنگ نرم، ترکیبی و هیبریدی بینظیر این روزها باشیم.

شهبازگهروئی همچنین با اشاره به انتخاب چهره و هسته برتر هنر انقلاب گفت: انتخاب چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان در بین این همه ستاره درخشان، کار دشواری است قطعا عزیزانی که ‌به این عنوان برتر دست می‌یابند نماینده این خانواده بزرگ هستند.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان درباره وضع موجود هنر استان خوزستان گفت: موج جریان و رودخانه خروشان نهضت هنر انقلاب رو به جلو در حال حرکت مؤثر است.

وی افزود: قدردان همه ارکان و اجزاء این نهضت هستیم به امید آنروز که راویان آزادی قدس شریف این پاره تن اسلام عزیز باشیم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری