Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:01:31 GMT

مسیرهایی که آلاینده‌ها در بدن ما طی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۷۴۸۵

مسیرهایی که آلاینده‌ها در بدن ما طی می‌کنند

ایسنا/اصفهان نتایج یک بررسی، هشت مسیر بیولوژیکی بدن را که آلاینده های شیمیایی از طریق آن باعث بروز بیماری می‌شوند، ترسیم می‌کند.

در پژوهشی که با همکاری محققانی از دانشکده بهداشت عمومی میلمن دانشگاه کلمبیا، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و دانشگاه هالست بلژیک انجام و در مجله Cell منتشر شده است، محققان،  هشت مسیر بیولوژیکی‌ای را که آلاینده ها از طریق آن باعث بروز بیماری می شوند، «استرس و التهاب اکسیداتیو»، «تغییرات ژنومی و جهش ها»، «تغییرات اپی ژنتیکی»، «اختلال در عملکرد میتوکندری»، «اختلال غدد درون ریز»، «تغییر ارتباط بین سلولی»، «میکروبیوم تغییر یافته» و «اختلال در عملکرد سیستم عصبی» عنوان می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آندره باکرلی، نویسنده ارشد این مقاله و رئیس علوم بهداشت محیط در مدرسه کلمبیا می گوید: «هر روز بیشتر در مورد مضرات قرارگرفتن در معرض آلاینده های هوا، آب، خاک و مواد غذایی برای سلامتی انسان مطلع می شویم. با این وجود، مسیرهای بیولوژیکی خاصی که این مواد شیمیایی به بدن ما آسیب می رساند، کمتر قابل درک بوده اند. در این مقاله، چارچوبی ارائه می دهیم تا بفهمیم چگونه غلظت نسبتاً متوسط آلایندگی ها، ‌باعث بیماری جدی می شوند؟»

این محققان، معتقدند که انسان ها به طور مداوم در معرض مخلوطی از آلاینده ها قرار دارند که منجر به تغییر در بدن در چندین حوزه می شود. خلاصه ای از شواهد مربوط به هشت نشانه شامل موارد زیر است:

۱. استرس و التهاب اکسیداتیو: وقتی سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی تخلیه می شود، التهاب، مرگ سلول و آسیب اندام ایجاد می شود.

۲. تغییرات و جهش های ژنومی: تجمع خطاهای DNA می تواند باعث بروز سرطان و سایر بیماری های مزمن شود.

۳. تغییرات اپی ژنتیکی: تغییرات اپی ژنتیکی سنتز پروتئین هایی را که مسئول رشد کودکی و عملکرد منظم بدن هستند، تغییر می دهد.

۴- اختلال عملکرد میتوکندری: تجزیه در نیروگاه سلولی ممکن است در رشد انسان تداخل ایجاد کرده و به بیماری مزمن منجر شود.

۵- اختلال غدد درون ریز: مواد شیمیایی موجود در محیط، غذا و محصولات مصرفی،  تنظیم هورمون ها را مختل کرده و به بروز بیماری ها منجر می شود.

۶. ارتباط بین سلولی تغییر یافته: گیرنده های سیگنالینگ و سایر وسایلی که سلول ها با آن ارتباط برقرار می کنند، از جمله انتقال عصبی، تحت تأثیر قرار می گیرند.

۷- جوامع میکروبیوم تغییر یافته: عدم تعادل در جمعیت باکتری ها و سایر میکروارگانیسم های بدن می تواند ما را مستعد ابتلا به آلرژی و عفونت کند.

۸. اختلال در عملکرد سیستم عصبی: ذرات میکروسکوپی در آلودگی هوا از طریق عصب بویایی به مغز می رسند و می توانند در شناخت، اختلال ایجاد کنند.

این محققان در حالی که معتقدند قرار گرفتن در مسیر طبیعت فوایدی برای انسان به همراه دارد، تأکید می کنند که این هشت مشخصه به هیچ وجه جامع نیستند و برای درک ساز و کارهای پیچیده ای که قرار گرفتن در معرض آلاینده ها بر بیولوژی انسان دارد و اینکه چگونه فرآیندهای تغییر یافته برهم کنش می کنند و به بیماری منجر می شود، نیاز به تحقیقات بیشتری هست.

این پژوهشگران می گویند: «نیاز به تحقیق داریم تا دانش خود را در مورد مکانیسم های بیماری فراتر از ژنتیک گسترش دهیم.»

باکارلی می گوید: «پیشرفت در فن آوری های زیست پزشکی و علم داده به ما این امکان را می دهد تا کنش پیچیده آلاینده های محیطی را تا سطح تک سلولی ترسیم کنیم. این دانش به ما کمک می کند تا راه هایی برای پیشگیری و درمان بیماری ها ایجاد کنیم. با وجود چالش های جدی زیست محیطی مانند آلودگی های هوا و تغییرات آب و هوایی، بیش از همه، به سیاست های محلی، ملی و بین دولتی قوی برای تأمین محیط های سالم نیاز داریم.»

منبع: medicalxpress

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آلودگی هوا عوارض آلایندگی تغییر یافته آلاینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر رئیس پلیس راهور درباره تغییر طرح ترافیک تهران | این سه بزرگراه نیاز شدید به بهسازی آسفالت دارند

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور در مراسم تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان که صبح امروز در صد و هجدهمین شنبه امید و افتخار برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت:‌ در دو سال گذشته شهرداری تهران اقدامات خوبی را در محور آزادگان انجام داده است. در زمستان سال گذشته در محدوده بزرگراه آزادگان در منطقه ۱۶ اقدام خوبی صورت گرفت و یک لاین کندروی جدید اضافه شد و سبب شد که بار ترافیک سنگین صبح و عصرگاهی که از قبل پل رجایی تا صنیع‌خانی ایجاد می‌شد تا حدودی رفع شده و تداخل بار ترافیکی نداشته باشیم.

او با بیان این‌که همچنین اخیرا در محور آزادگان در محدوده پل فتح یک لاین احداث شد که موجب روان‌سازی بار ترافیکی شد، تصریح کرد: تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان و ایمن‌سازی کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز وارد مدار می‌شود نیز یکی دیگر از اقدامات مهم بود چرا که لاین کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری محور تنگی بود که حالا این محور استانداردسازی شده و سبب شده که حجم سنگین بار صبحگاهی ترافیک کاهش یابد چرا که شاهد بودیم این بار ترافیکی تا کیلومترها محور آزادگان را درگیر می‌کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره این‌که شهرداری در نظر دارد طرح ترافیک را تغییر دهد، توضیح داد: هنوز صحبت جدی در این زمینه با پلیس نشده است اما اعتقاد دارم که تغییرات در محدوده طرح ترافیک و غیره خوب است و نباید در برابر تغییرات مقاومت کنیم.

موسوی‌پور با بیان این‌که با توجه به افزایش تردد خودروها موتورسیکلت‌ها و غیره باید طرح ترافیک بروزرسانی شود، اظهار کرد: باید کارگروه مشترکی بین پلیس و شهرداری تشکیل شود تا به نظر واحدی در خصوص تغییرات طرح ترافیک برسیم.

او در پاسخ به این سوال که آیا اجرای طرح ترافیک جدید تا پایان سال جاری انجام شده و امسال شاهد اجرای طرح ترافیک خواهیم بود یا نه؟ اظهار کرد: قطعا امسال نیست و باید اقدامات کارشناسی به درستی انجام شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که چه بزرگراه‌هایی در تهران وجود دارد که آسفالت آنها نیاز به مرمت آسفالت دارند، گفت: عمدتا محورهای کمربندی که خودروهای سنگین در آن تردد می‌کنند همچون بزرگراه یاسینی، آزادگان و قسمتی از بزرگراه بسیج محورهایی هستند که آسفالت آنها نیاز به بهسازی بیشتر دارند.

کد خبر 847385 برچسب‌ها پلیس راهور - شهر بزرگراه تهران طرح ترافیک

دیگر خبرها

  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • نظر رئیس پلیس راهور درباره تغییر طرح ترافیک تهران | این سه بزرگراه نیاز شدید به بهسازی آسفالت دارند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟