Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:44:08 GMT

بدن انسان در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۸۵۳۶

بدن انسان در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند

مغز تکامل یافته‌ی انسان‌ها که نیازمند انرژی است باعث می‌شود ما بیشتر از سایر موجودات کالری مصرف کنیم. اما به نظر می‌رسد این موضوع در مورد نوشیدن آب صادق نباشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌آلرت، مطالعات جدید نشان داد که بدن ما به طرز شگفت‌آوری در مقایسه با نخستی‌سانان میزان مایعات کمتری در روز مصرف و دفع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دریافتند به طور متوسط انسان‌ها روزانه سه لیتر یا ۱۲ لیوان آب مصرف و دفع می‌کنند در حالی که شامپانزه‌ها، بونوبوها و گوریل‌ها تقریبا دو برابر این میزان مصرف می‌کنند.

این نتایج غیرمنتظره بود زیرا انسان‌ها ۱۰ برابر بیشتر از شامپانزه‌ها غدد ترشح کننده عرق دارند و از تمامی میمون‌سانان فعال‌ترند بنابراین انتظار می‌رود آب بیشتری از دست بدهند نه کمتر.

حتی هنگامی که دمای هوای بیرون از خانه، اندازه‌ی بدن و سطح فعالیت در نظر گرفته شد انسان‌ها همچنان میزان آب کمتری برای حفظ سلامتی نیاز داشتند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: انسان‌ها در مقایسه با سایر میمون‌سانان گردش آب و مصرف آب کمتری داشتند. این موضوع نشان می‌دهد که انسان‌تباران اولیه به گونه‌ای راهی برای حفظ مایعات بدنشان پیدا کردند تا بتوانند از جنگل‌های بارانی به مکان‌های خشک‌تر بروند اما اینکه چگونه این کار را انجام دادند هنوز مشخص نیست.

هرمان پونتزر(Herman Pontzer) نوسنده‌ی ارشد مقاله و انسان‌شناس تکاملی از دانشگاه دوک توضیح می‌دهد:توانایی زندگی بدون آب حتی به میزان کم برای انسان‌های اولیه مزیت بود زیرا آن‌ها به سمت مکان‌های خشک برای زندگی می‌رفتند.

در این تحقیقات محققان میزان گردش آب روزانه‌ی ۷۲ میمون‌سان را به وسیله‌ی "آب دو بار نشان‌دار شده"(doubly labelled water) حاوی هیدروژن سنگین و اکسیژن-۱۸ در باغ‌وحش‌ها و جنگل‌های استوایی بررسی کردند. این روش به محققین کمک می‌کرد تا متوجه شوند چه میزان آب از نوشیدن و خوردن جذب شده و چه میزان توسط دفع و عرق خارج شده است. آن‌ها نتایج را با ۳۰۹ انسان که همان نوع آب نوشیده بودند مقایسه کردند این گروه از انسان‌ها سبک‌های زندگی گوناگونی داشتند و برای مثال کشاورز، شکارچی و کارمند بودند.

میزان آب مصرفی به انرژی حتی در افراد ساکن در اکوادور که میزان قابل توجهی آب به دلایل فرهنگی می‌نوشند با سایر افراد یکی است و در حدود ۱.۵ میلی‌لیتر برای هر کالری مصرفی.

چنین یافته‌هایی نشان می‌دهد که در برهه‌ای از زمان پاسخ بدن انسان به تشنگی تنظیم شده تا میزان کمتری آب برای هر کالری مصرف شود.

میمون‌سانان جنگل‌های استوایی بیشتر آب دریافتی خود را از غذاهای گیاهی به دست می‌آورند و می‌توانند روزها و هفته‌ها بدون نوشیدن آب زندگی کنند اما انسان‌ها تنها سه روز بدون نوشیدن آب زنده می‌مانند. شاید علت آن کم آب بودن غذاهای مصرفی باشد. این موضوع اهمیت مصرف آب توسط ما را بیشتر می‌کند.

علت دیگری نیز می‌تواند وجود داشته باشد و آن بینی انسان‌هاست که به نظر می‌رسد باعث کاهش از دست رفتن آب در هنگام تنفس می‌شود. وجود حفره‌های بیشتر در بینی باعث می‌شود آب فرصت بیشتری برای خنک شدن پیدا کرده و به جای آن که توسط بازدم خارج شود در بینی بماند.

پونزر می‌گوید: هنوز معماهای زیادی برای حل وجود دارد اما چیزی که مشخص است این است که بدن انسان به وضوح در حال صرفه جویی در مصرف آب است. فهمیدن آنکه بدن چگونه این کار را انجام می‌دهد قدم بعدی است.

این مقاله در مجله‌ی Current Biology به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب حیات تکامل صرفه جویی در مصرف آب انسان ها مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۸۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت در مورد سهمیه‌بندی بنزین پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین می‌شود.

ایلنا نوشت: فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشورهای دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالاها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902069

دیگر خبرها

  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟