Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@05:08:10 GMT

مرحله سوم آزمایش واکسن کوبایی ویروس کرونا آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۹۹۵۳

مرحله سوم آزمایش واکسن کوبایی ویروس کرونا آغاز شد

به گزارش سه شنبه ایرنا از خبرگزاری پرنسا لاتینا، موسسه تحقیقاتی فینلای به عنوان مسئول برنامه تولید واکسن سوبرانا ۰۲، در شبکه شخصی خود از طریق توئیتر این خبر را منتشر کرد.

«داگمار گارسیا» مدیر موسسه فینلای گفت: به دلیل تعداد زیاد داوطلبان (۴۴ هزار و ۱۰ نفر) و دستیابی به نتایج مطلوب در آزمایش‌های انسانی مراحل قبل، مرحله سوم آزمایش سوبرانا۰۲ علیه ویروس کرونا، در تاریخ واکسیناسیون کوبا بسیار مهم و بی سابقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان موسسه فینلای با ابراز خرسندی از نتایج مطلوب و مثبت مراحل قبلی آزمایش انسانی واکسن سوبرانا در شبکه های اجتماعی اعلام کردند: واکسیناسیون مرحله سوم سوبرانا۰۲ با سرعت لازم آغاز شد. ما پیروز خواهیم شد.

از جمله اهداف مطالعه مرحله سوم، ارزیابی اثربخشی کامل محصول است تا از نبودن علائم و عوارض جانبی جدی دارو اطمینان حاصل شود.

از ویژگی های این مرحله سازگاری و کنترل روند درمان با داروی مشابه است که در صورت حصول نتایج مطلوب، کوبا به هدف ایمن سازی جمعیت خود در برابر ویروس کرونا نزدیک خواهد شد.

«ماریا ائوخنیا» محقق اصلی مطالعات بالینی واکسن یادآور شد: داوطلبان پس از دریافت اولین دوز واکسن در طول ۲۸ روزه دوره درمان تحت نظر خواهند بود.

متخصص پروژه تولید واکسن همچنین با اشاره به محدودیت های دوره مربوط به داوطلبان مشمول یادآور شد: زنان باردار یا در دوره شیردهی، افراد مبتلا به سرطان یا بیماری های مزمن در این دوره مطالعات بالینی قرار نمی گیرند. همچنین افراد مبتلا به ویروس ایدز یا دارای تب حاد و بیماری های عفونی و افراد دارای خالکوبی در بازوها مشمول طرح واکسیناسیون این مرحله آزمایشی نخواهند بود.

دانشمندان موسسه فینلای اعلام کردند: طول دوره مطالعات ۹۰ روز از آخرین دوز تزریقی به گروه سوم خواهد بود. البته این زمان کاملا دقیق نیست و پس از حصول نتایج مطلوب، امکان واکسیناسیون اضطراری وجود خواهد داشت.

واکسن سوبرانا۰۲ جزء ۲۴ واکسن جهانی در حال تولید است که امروز به گروه ۱۶ واکسنی که در مرحله سوم کارآزمایی بالینی هستند، پیوسته است.

واکسن سوبرانا ۰۲ ؛ برنامه مشترک در کوبا و ایران

کوبا و ایران ۲۰ دی در چارچوب  همکاری های مشترک در زمینه آزمایش های بالینی واکسن سوبرانا ۲ توافق کردند در صورت موفقیت آمیز بودن مرحله دوم، مرحله سوم کارآزمایی های بالینی در تهران انجام پذیرد.

سوبرانا۲ با گذر از دو مرحله کارآزمایی بالینی، وارد مرحله سوم شد که طی آن بر روی ۱۵۰ هزار نفر داوطلب در کوبا و ایران آزمایش خواهد شد. مکزیک نیز در حال مذاکره با کوبا برای مشارکت در مرحله سوم آزمایش هاست.

سوبرانا۲ واکسن مبتنی بر پروتئین بوده که حاوی بخشی از ویروس کروناست و باید سه دوز از آن  در فواصل دو هفته ای مصرف شود.

این دارو برخلاف مدرنا و فایزر نیاز به نگهداری در دمای انجماد ندارد و این یکی از مزایای این واکسن برای کشورهایی است که تجهیزات کافی برای منجمد نگهداشتن آنها را ندارند.

«ویسنته ورث» مدیر موسسه تحقیقات واکسن فینلای کوبا، سوبرانا۲ را «خیلی مطمئن و با عوارض جانبی ناچیز» توصیف کرد که لازمه ورود به مرحله سوم آزمایش های انسانی است. دانشمندان تا زمانی که آزمایش ها به پایان نرسند، گواهی اثربخشی دارو را صادر نخواهند کرد. هنوز مشخص نیست که آیا دارو در برابر انواع جدید ویروس های جهش یافته نیز اثرگذار خواهد بود یا نه.

دولت کوبا با ابراز امیدواری و خوش بینی، امکان تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن سوبرانا۲ را در سال جاری برآورد کرده است که این میزان برای واکسیناسیون تمام جمعیت این کشور ۱۱ میلیونی و بازدیدکنندگان خارجی را بیش از مقدار مورد نیاز کفایت خواهد کرد.

«علیرضا بیگلری» رئیس انستیتو پاستور ایران، پیش‌تر از آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا از هفته‌ های آینده خبر داد و گفت: تولید واکسن مشترک کرونا بین ایران و کوبا در هر دو کشور انجام می شود.

«سیماسادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از انتقال دانش تولید واکسن‌های روسی و کوبایی به داخل کشور خبر داد و گفت: این فرایند در حال اجراست تا این واکسن‌ها را با استفاده از توان بومی و داخلی کشور تولید کنیم.

برچسب‌ها ویروس کرونا آمریکای لاتین واکسن کرونا هاوانا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آمریکای لاتین واکسن کرونا ویروس کرونا آمریکای لاتین واکسن کرونا هاوانا اخبار کنکور مرحله سوم آزمایش تولید واکسن نتایج مطلوب ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • غیبت ستاره‌های کوبایی در هفته نخست VNL