Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@22:22:09 GMT

۲۰۰۰ هکتار کانون فعال ریزگرد در ماهشهر مهار شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۵۳۲۲

۲۰۰۰ هکتار کانون فعال ریزگرد در ماهشهر مهار شدند

حجت الله جلیلیان در گفت‌وگو با خبرنگار اظهار کرد: در منطقه هور سه‌راهی که در محور بندر ماهشهر – امیدیه و بندر ماهشهر – رامشیر قرار دارد، در گذشته دو هزار هکتار کانون فعال ریزگرد وجود داشت.

وی افزود: با تحقیقات و مطالعاتی که انجام شد، چهار پروژه را برای مهار ریزگردها تعریف کردیم و با اجرای دو پروژه درختکاری ۱۲۰ هکتاری و ۸۰۰ هکتاری و پروژه ۱۰۰ هکتاری در قالب بوته کاری سعی کردیم که این کانون ریزگرد را مهار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندر ماهشهر بیان کرد: پروژه ۵۰۰ هکتاری و غیر بیولوژیک نیز در قالب احداث گوراب در این منطقه اجرا شد؛ همچنین در مناطقی که نمی‌توانیم به دلیل جنس خاک، شوری خاک و یا در دسترس نبودن آب پوشش گیاهی را مستقر کنیم، از پروژه‌های غیر بیولوژیکی استفاده می‌کنیم.

جلیلیان افزود: در ادامه دو هزار هکتار از این منطقه را نیز قرق اعلام کردیم که این موضوع به رشد پوشش گیاهی و تثبیت خاک کمک به سزایی کرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندر ماهشهر در خصوص استفاده از گوراب و تأثیرات آن در تثبیت کانون‌های ریزگرد منطقه، بیان کرد: در سال ۹۷، بحث استفاده از گوراب‌ها با الهام گیری از طبیعت منطقه مطرح شد و برای اولین بار در استان خوزستان، این پروژه توسط اداره منابع طبیعی بندر ماهشهر تعریف شد و آن را در حاشیه جاده بندر ماهشهر به رامشیر (سمت چپ جاده) که یکی از کانون‌های فوق بحرانی گرد و غبار در منطقه بود، اجرایی کردیم.

وی تأکید کرد: با توجه به بارش‌های خوبی که امسال در منطقه رخ داد، اکثر گوراب‌های حفر شده در کانون‌های بحرانی و فوق بحرانی آبگیری شد و در حاشیه این گوراب‌ها پوشش گیاهی شورگز رشد کرده که در تثبیت دائمی خاک تأثیر زیادی دارد.

کد خبر 5167806

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان ماهشهر بیابان زدایی ریزگرد ویروس کرونا کرمانشاه انتخابات شورای شهر و روستا شیراز انتخابات 1400 خطبه های نماز جمعه بوشهر آمار کرونا عکس استانها اردبیل شهرستان کرج زلزله گرگان شیوع کرونا بندر ماهشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۵۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حمید سلامتی گفت : بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردین ماه سال جاری بود.

وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرح‌های آبخیزداری در مناطق اولویت‌دار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارش‌ها و کنترل و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه داشت.

به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در 30 آبان با هفت میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با چهار میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دی ماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ متر مکعب ثبت شده است.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌ سال‌های اخیر، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • کشف انبار دپوی ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر ماهشهر