Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: کمبود مواد خام اولیه می تواند در روند تولید واکسن کووید-۱۹ در جهان اختلال ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داده است که تقاضای بی سابقه برای تولید واکسن کووید-۱۹ در سراسر جهان منجر به کمبود منابع اصلی از جمله شیشه های ویال، فیلترهای پلاستیکی و مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت آنها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: این کمبود می تواند تولید واکسن کووید-۱۹ را محدود کرده و همچنین منابع لازم برای تولید واکسن های معمول کودکان را با خطر مواجه کند.

در گزارش ارائه شده در نشست موسسه چاتم هاوس لندن با همکاری فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان دارویی و دیگر ذینفعان بین المللی آمده است: با هدف تامین تجمعی حدود ۱۴ میلیارد دوز واکسن کووید-۱۹ تا پایان سال ۲۰۲۱ این مساله مشخص شد که بسیاری از مواد اولیه و بسته بندی، مواد مصرفی و تجهیزات با کمبود مواجه هستند دارند در نتیجه چندین تولید کننده واکسن این بیماری، قادر به انجام تعهدات فعلی خود برای تولید واکسن نیستند.

ریچارد هچت، مدیر اجرایی ائتلاف آمادگی‌های نوآورانه برای مقابله با اپیدمی گفته است که تهیه واکسن‌های کووید ۱۹ مستلزم تلاش‌های بیشتر است.

شیشه های ویال یکی از محصولاتی است که با چالش های قابل توجهی مواجه است. ماسه جز اقلام اصلی در تولید شیشه، بتن، آسفالت و حتی سیلیکون است و بنابراین بیشترین ماده اولیه مصرفی بعد از آب محسوب می شود. هرچند بنابر اعلام برنامه محیط زیست سازمان ملل، جهان در مسیر کمبود ماسه قرار دارد.

طبق اعلام برنامه محیط زیست سازمان ملل، هر سال بیش از ۴۰ میلیارد تن ماسه استخراج می شود و میزان جهانی استفاده از ماسه طی دو دهه گذشته سه برابر شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از cgtn، همچنین به گفته مدیر اجرایی ائتلاف آمادگی‌های نوآورانه برای مقابله با اپیدمی، فاکتور دیگری که تامین واکسن را با خطر روبرو ساخته، اقدام دولتها در متوقف ساختن صادرات مواد خام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت واکسن کرونا کرونا در جهان کروناویروس تولید واکسن کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۲۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، دانشمندان دریافته‌اند، کهکشان‌های اولیه جهان باید بسیار سریع‌تر از حد انتظار رشد کرده باشند. به علاوه، همین تیم همچنین دریافتند که ۱۰ میلیارد سال پیش، کیهان آنطور که قبلاً تصور می‌شد، بی‌نظم و آشفته نبوده و براساس یک سری از قواعد فیزیک تکامل یافته است.

تیم بین المللی این پژوهش به سرپرستی محققان دانشگاه دورهام در انگلیس، با کشف شواهدی از ساختارهایی به نام میله‌های ستاره‌ای در کهکشان‌هایی که تنها چند میلیارد سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته‌اند، به این نتیجه رسیدند.

میله‌های ستاره‌ای با چگالی ستاره‌ای افزایش‌یافته هستند که در قلب کهکشان‌های مارپیچی مانند راه شیری و دیگر کهکشان‌های دیسکی یافت می‌شوند. همانطور که میله‌های ستاره‌ای شکل می‌گیرند، گاز را به سمت مرکز کهکشان‌های مربوطه هدایت و در نتیجه تولد ستاره‌ها را تنظیم می‌کنند. بنابراین، وجود این ساختارهای میله‌ای نشان می‌دهد که یک کهکشان وارد مرحله‌ای مستقرتر و مرحله بالغ‌تر شده است.

زوئه لو کونته، رهبر تیم و محقق دانشگاه دورهام، در بیانیه‌ای گفت، کهکشان‌های اولیه بسیار سریع‌تر از آنچه ما فکر می‌کردیم به بلوغ می‌رسند و این بدان معناست که ما باید دیدگاه خود را در مورد تکامل اولیه کهکشان‌ها تغییر دهیم.

این کشف از آنجایی مهم است که نشان داده، کهکشان‌ها در زمان‌های ابتدایی جهان به شکل و سرعتی قابل توجه رشد کرده‌اند، موضوعی که قبلا خلاف آن تصور می‌شد. این یافته‌ها بیانگر آن است که فرایندهای فیزیکی پیچیده‌ای در دوران اولیه جهان درگیر بوده‌اند که منجر به رشد و تکامل سریع برخی از کهکشان‌ها شده است.

این یافته‌ها امکان ارتقای دانشمندان در درک تاریخچه فضای بیرونی را فراهم می‌کند و با توجه به این یافته‌ها آینده تحقیقات در زمینه کیهان‌شناسی و تاریخچه جهان رو به جلو رفته و ممکن است به فهم بهتری از نحوه شکل‌گیری و تکامل آن کمک کند.

بنابراین، کشفیات جدید تلسکوپ جیمز وب، نه‌تنها به دانشمندان در درک بهتری از کهکشان‌های اولیه جهان کمک می‌کند، بلکه در گسترش دانش آنها در زمینه تاریخچه جهان و فضای بیرونی نیز اثرگذار است. این امر به معنای اهمیت بسیار بالای این کشفیات برای علم فضا و کیهان‌شان‌شناسی است و نشان می‌دهد که تلسکوپ جیمز وب چه میزان موفقیت واقعی در برگزاری ماموریت‌های خود داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد