Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور گفت: تحریم باید شکسته شود و همه دست به دست هم دهیم تا دوباره وضع صندوق توسعه ملی خوب شود.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در آیین بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۵ بخش از طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به استان های هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در پنجاه و هفتمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، با اشاره به اقدامات انجام شده در این دولت در زمینه آب و خاک، افزود: در دولت های یازدهم و دوازدهم در آب و خاک نه یک جهش بلکه یک انقلاب بزرگ رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور با تبریک فرارسیدن ماه شعبان، اظهار داشت: اجرای طرح عظیم انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و مناطق شرقی کشور علاوه بر فراهم آوردن بستر توسعه این مناطق، دستاوردهای افتخارآمیز دیگری نیز داشت و امروز به لطف تلاش و ابتکار جوانان کشورمان در شرکت‌های دانش بنیان در ساخت پمپ‌های مورد نیاز این خطوط انتقال آب به خودکفایی رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: آغاز بهره‌برداری از طرح انتقال آب خلیج فارس

دکتر روحانی با اشاره به سوابق مطالعات این طرح عظیم ملی، تصریح کرد: کارشناسان محیط زیست نگران بودند که بازگرداندن پس‌آب دستگاه‌های آب شیرین‌کن به خلیج فارس باعث آسیب به محیط زیست شود، لذا اجرای این طرح را با پذیرش هزینه اجرا و عملیات بیشتر، مشروط به انتقال پس‌آب دستگاه‌های آب شیرین‌کن به دریای عمان کردیم که مخاطرات زیست محیطی نداشته باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس سال‌هاست که اقدام به برداشت آب از خلیج فارس کرده‌اند، تاکید کرد: وزارت امور خارجه باید به طور جدی پیگیر اجرای ملاحظات محیط زیستی از سوی کشورهای دیگری باشد که از سال‌ها قبل اقدام به برداشت و شیرین کردن آب از خلیج فارس کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: روحانی در ستاد اقتصادی دولت: دستورات لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ کالاها صادر شده است

روحانی با اشاره به تامین اعتبارات مورد نیاز بخش خصوصی برای اجرای پروژه عظیم انتقال آب به مرکز و شرق کشور از محل صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: منابع این صندوق که در اجرای بسیاری از پروژه‌های عمرانی کمک حال ما بوده است، عمدتا در سال‌های ۹۴ و ۹۵ که به لطف اجرای برجام وضعیت درآمد نفتی کشور بهبود یافت، تامین شده و در واقع منابع مالی امروز آن مرهون تلاش‌های بخش سیاست خارجی دولت است.

رئیس جمهور با تبریک اجرای طرح عظیم انتقال آب به مردم ایران و به ویژه مردم مناطق شرق و مرکز کشور، از همه دست‌اندرکاران اجرای این پروژه‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانه‌های صمت و نیرو و فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تشکر و قدردانی کرد.

متن کامل سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

روزهای بسیار مبارکی از ایام بعثت نبی مکرم اسلام تا روزهای میلاد امام سوم شیعیان و پرچمدارش تا میلاد امام چهارم در این مقطع بسیار مبارک قرار دارد. امروز یک طرح بسیار عظیم و بزرگ تاریخی، انجام گرفته است و آن آبادانی منطقه شرق ایران است.

همیشه عدم تعادلی بین شرق و غرب بود، غرب شرایط دیگری در کشور دارد، شرق هم طبیعت سختی دارد و ما هم بچه همین منطقه شرق کشور هستیم، حاشیه کویر سختی‌هایی دارد، زیبایی‌هایی دارد و حتما باید کاری کنیم که منطقه شرق ایران را آباد کنیم و این توازن و تعادل را ایجاد کنیم.

این کار از لحاظ امنیت ملی بسیار مهم است از لحاظ توسعه ایران هم بسیار حائز اهمیت است. البته این طرح یک طرح بزرگ و تاریخی است. روزهای اول دولت یازدهم وقتی بحث می‌کردیم بعضی می‌گفتند اصلا این طرح اجرایی و عملیاتی نیست، دوستانی به من می‌گفتند که این طرح قابل اجرا نیست  الحمدالله این طرح شروع شد، وزارت صمت وارد عمل شد، شرکت‌ها وارد عمل شدند و همانطور که مردم عزیز می‌دانند سه فاز خط یک را تا امروز افتتاح کردیم. یک فاز را در آبان ماه افتتاح کردیم دو فاز هم امروز افتتاح شد. آبی که به منطقه سیرجان  و  به منطقه مس سرچشمه می‌رسد و همچنین آبی که به منطقه اردکان یزد می‌رسد سه قسمتی بودند که به  افتتاح رسیدند و این مسیر باز هم باید ادامه پیدا کند.

از خلیج فارس و دریای عمان به سمت خراسان جنوبی و مشهدالرضا خط دوم است و خط سوم برای استان اصفهان و خط چهارم از دریای عمان برای منطقه زاهدان- زابل در سیستان و بلوچستان است. یک تحول بسیار عظیم و بزرگی است.

یک نکته‌ای اشاره کردند که امروز در ساخت پمپاژها خودکفا هستیم و روی پای خودمان ایستادیم در قدیم می‌بایست همه اینها را وارد می‌کردیم الحمدالله در دولت یازدهم و دوازدهم در شرکت‌های دانش بنیان کارهای بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفته است که یک بخشی در همین مساله کمپرسورها در زمینه پمپها  و همچنین در زمینه گاز، آب و  نفت کارهای بسیار بزرگی انجام گرفته است.

این طرح یکی از طرح‌های بسیار بزرگ و جزو آرزوهای نه من بلکه آرزوی همه مسوولین از اول انقلاب تا حالا بوده است. امروز شاهدیم که خط اول، هر سه فاز آن افتتاح شد و عملیات اجرایی خط دوم و سوم و چهارم هم آغاز شد.

خدمت مردم عزیز ایران عرض می‌کنم در دولت یازدهم و دوازدهم در آب و خاک نه یک جهش بلکه یک انقلاب بزرگ رخ داده است یعنی کاری که در منطقه غرب ایران، در مرکز ایران و امروز در فلات مرکزی کشور انجام می‌دهیم هم در خاک و هم در آب یک تحول بسیار عظیم است. باید شرح آن در یک فرصتی به طور مفصل برای مردم توضیح داده شود که در غرب و شرق کشور چه کار شده و در سایر مناطق ایران چه اقداماتی انجام گرفته است.

در زمینه‌های مختلف یکی از طرح‌های عظیم همین شیرین‌سازی آب و منتقل کردن به مرکز  ایران است. یک اشکال اساسی در ذهن محیط زیست ما همیشه بود که اگر این آب را شیرین کنیم آن دستگاه‌های عظیمی که آب را شیرین می‌کنند پساب آن به داخل خلیج فارس برمی‌گردد و می‌گفتند در خلیج فارس ممکن است به مرجان‌ها صدمه بزند.

در خلیج فارس همه این کشورهای جنوبی از این آب استفاده می‌کنند البته محیط زیست ما سخت‌گیری می‌کند، درست هم هست چون محیط زیست مهم است البته وزارت خارجه ما یک مسوولیت سنگینی بر دوش دارد که باید در زمینه حفاظت محیط زیست خلیج فارس تلاش بسیار بزرگی انجام بگیرد. کشورهای جنوبی همه آب خلیج فارس را شیرین می‌کنند پساب آن هم به داخل خلیج فارس برمی‌گردد باید اقدام شود.

البته ما یک کار بزرگی در این طرح کردیم و مصوب کردیم، این را آقای رزم‌حسینی وزیر محترم صنعت ، وزیر نیرو آقای دکتر اردکانیان و  سازمان حفاظت محیط زیست آقای دکتر کلانتری می‌داند. ما این طرح را مشروط کردیم البته یک مقداری که قبلا مصوب بوده که مشکلی نیست، توسعه این طرح را مصوب کردیم که پساب آب شیرین‌کن‌ها در خلیج فارس ریخته نشود و داخل دریای عمان بیاید که دریای عمان خیلی عمیق است و آنجا مشکلی ندارد، یک مقدار هزینه را زیاد می‌کند ولی این کار را برای محیط زیست باید انجام دهیم و ضروری است، انشاءالله این کار انجام می‌گیرد. این جزو مصوبات طرح ما است.

این را گفتم برای اینکه همه آنهایی که برای محیط زیست حساسیت دارند به حق و درست هم هست بدانند که ما همه نکات مربوط به زیست محیطی را مدنظر قرار دادیم.

و مساله دوم این بود که برای اینکه این آب منتقل شود، البته در دادن اعتبار از صندوق تلاش کردیم.  می‌دانید که صندوق توسعه  پول نفت است و نفتی را که می‌فروشیم بخشی از پول آن را خرج می‌کنیم و بخشی از آن را در صندوق می‌ریزیم و البته از سال ۹۴، ۹۵، ۹۶ که وضع ما خیلی خوب شد یعنی در سایه توافق هسته‌ای و برجام، نفت ما فروش رفت بخشی از آن به صندوق آمد این صندوق در واقع مرهون کار سیاست خارجی است والا این صندوق چیزی نداشت که الان بدهد.

اینکه این صندوق امروز طرح‌های متعدد را انجام می‌دهد به خاطر منابع مالی بود که در اختیار قرار گرفته است. انشاءالله تحریم باید شکسته شود همه دست به دست هم بدهیم و دومرتبه وضع صندوق خوب می‌شود. اگر نفت در حد مورد نظر ما در سال آینده فروش برود ۳۸ درصد این پول نفت به صندوق می‌آید سابق اینطور نبود، سابق یک دولت کل پول نفت را مصرف می‌کرد اما از زمانی که این صندوق به وجود آمد با مصوبه مجمع که به اواخر دولت دهم مربوط می‌شود، سالهای آخر دولت دهم هم پول پرداخت شد ولی عمده این صندوق مال دولت یازدهم و دوازدهم است که به آن پول پرداخت شده است.

الحمدالله طرح‌های بسیار مهم را تامین کرده و نقش بزرگی داشته است. در ادامه این طرح هم نقش بزرگی خواهد داشت برای اینکه بتوانیم شاهد یک تحول بزرگ در این منطقه باشیم.

من تبریک می‌گویم به مردم بزرگ ایران و تشکر می‌کنم از همه شرکت‌های بخش صنعت و معدن که در این زمینه سرمایه‌گذاری و تلاش کردند، از صندوق توسعه، از حفاظت محیط زیست که همه دقت‌ها را به کار برده است، از وزارت نیرو که تلاش کرده برای اینکه آبهای ضروری و مورد نیاز آشامیدن را در این طرح مدنظر قرار دهد و از وزارت صمت که بار بسیار سنگینی را بر دوش گرفته و ادامه می‌دهد.

به همه مردم بسیار خوب شرق ایران، همه استان‌ها از استان هرمزگان، استان سیستان و بلوچستان، استان کرمان، استان یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی همه استان‌هایی که از این طرح بسیار بزرگ متنعم می‌شوند ، تبریک می‌گویم و انشاءالله در آینده هم امیدواریم این‌گونه طرح‌ها ادامه پیدا کند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا صندوق توسعه ملی حسن روحانی توافق هسته ای وزارت صمت سیستان و بلوچستان طرح انتقال اب خلیج فارس برجام ایران انقلاب یازدهم و دوازدهم حفاظت محیط زیست دولت یازدهم خلیج فارس صندوق توسعه رئیس جمهور دریای عمان بسیار عظیم بسیار بزرگ انتقال آب آب و خاک شرکت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۲۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت صندوق ملی محیط زیست در این استان بدون استفاده مانده است.

اسلام جاودان خرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: صندوق ملی محیط زیست بعنوان یک موسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند و تسهیلات با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می کند که متاسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

وی اظهارکرد: متاسفانه صنایع، شهرداری ها، شرکتهای شهرکهای صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرحهای محیط زیستی و بهرمندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده ای نکرده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی های محیط زیست و طرحهایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می شود.

جادودان خرد تصریح کرد: این صندوق آمادگی دارد از طرح ها و پروژه‌های حافظ محیط زیست در حوزه های صنعتی، کشاورزی، طرحهای کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاههای تولید انرژیِ پاک بخصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری ها تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت های صنعتی و  فرمانداران می توانند نسبت به معرفی طرح های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا به اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت راهنمایی های لازم مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • بررسی اضافه شدن نام «خلیج فارس» به استقلال/ اولیایی:مالکان جدید باشگاه اول طرح توسعه ارائه بدهند