Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@04:31:55 GMT

چالش‌های صنعت غذا در ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۹۶۳۵

چالش‌های صنعت غذا در ۱۴۰۰

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ بر اساس گزارشی که مریم فدایی معاون امور کمیسیون‌ها و هیات نمایندگان اتاق تهران در این جلسه ارائه کرد، طی امسال در مجموع از سوی کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران ۱۵ جلسه برگزار شد و خروجی این جلسات نیز، صدور ۲۰ مصوبه بوده که حدود ۹۰ درصد از آن نیز اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، از جمله موضوعاتی که در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران طی امسال به آن پرداخته شد، شناسایی اقدامات ضروری برای کاهش آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا بر کسب‌و‌کارهای حوزه کشاورزی، مشکلات پیش‌آمده برای صنایع غذایی و کشاورزی از محل ادامه تحریم‌ها و همچنین، بررسی فرصت‌های تحقق جهش تولید محصولات کشاورزی، بود.

نمایندگان اتاق تهران در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران همچنین طی جلساتی به بررسی وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و چالش‌های این حوزه نیز پرداختند و در این رابطه، طی نشستی به رایزنی با قائم‌مقام وزارت جهاد کشاورزی پرداخته و نسبت با عدم‌دخالت این وزارتخانه در حوزه تصمیم‌گیری‌های مرتبط با صادرات محصولات کشاورزی تاکید کردند. در این رابطه مقرر شد در راستای عدم‌وضع ممنوعیت‌های جدید برای صادرات محصولات کشاورزی، کارگروه صادرات و با مشارکت معاونان وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود.

از دیگر موضوعاتی که طی سال‌جاری در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران و در چند جلسه مورد نقد و بررسی قرار گرفت، مساله باقی‌مانده سموم و آفتکش‌ها در محصولات کشاورزی بود. در این رابطه، فعالان اقتصادی پیشنهاد تخصیص ارز حاصل از صادرات برای این دسته از کالاهای کشاورزی به‌عنوان مواد اولیه و نیز تدوین بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات برای واردات سم و کود و آفتکش‌ها را مطرح کردند. بحث و بررسی درخصوص کشاورزی قراردادی از دیگر موضوعاتی بود که طی امسال و در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران طی جلساتی به آن پرداخته شد و اعضای این کمیسیون به راهکارهایی برای بهینه‌سازی این صنعت دست یافتند و نتایج آن را در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار دادند.

ناهماهنگی میان وزارت صمت و کشاورزی

پس از ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران در سال۹۹، برخی از اعضای این کمیسیون در سخنانی به چالش‌هایی که صنایع غذایی کشور طی سال آینده با آن مواجهند، اشاره کردند. از آن جمله، احمدرضا فرشچیان رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، به موضوع واگذاری تنظیم بازار نهاده‌های محصولات کشاورزی از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی با شروع سال جدید اشاره کرد و یادآور شد که این جابه‌جایی در مسوولیت‌ها، در حالی قرار است اتفاق بیفتد که وزارت جهاد کشاورزی هنوز زیرساخت‌های کافی برای قبول این مسوولیت را ندارد و بیم آن می‌رود که گرفتاری‌های صنایع غذایی برای سال آن بیشتر شود.

همچنین، مهدی معصومی اصفهانی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز در سخنانی به ناهماهنگی‌های متعدد میان وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و آسیب صنعت مرغ و تخم‌مرغ کشور از این نبود هماهنگی اشاره و تصریح کرد که مسوولان دولت، نقاط ضعف در سیاست‌گذاری‌ها را به دوش تولیدکنندگان انداخته‌اند. او اظهار امیدواری کرد که با تفویض مسوولیت تنظیم بازار نهاده‌ها به وزارت جهاد کشاورزی طی سال آینده، مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی و صنایع غذایی برطرف شود.

حسن فروزان‌فرد، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در سخنانی، پیشنهاد تشکیل کمیته‌های تخصصی و مشورتی در کنار کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران برای آماده‌سازی موضوعات مطرح شده در جلسات این کمیسیون را مطرح کرد تا به گفته وی، چالش‌هایی که بنگاه‌های با آن مواجه هستند با دقت بالاتر شناسایی و راهکارهای کارشناسی شده از آن به دست‌ آید و در جلسات کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

پربیننده ترین افزایش قیمت طلا با کاهش شاخص دلار/ ورود معامله‌گران جدید به بازار امن سرمایه‌گذاری قیمت طلا طی هفته گذشته ۱.۴درصد رشد کرد ضرورت افزایش سهم ایران از شیرین‌سازی آب خلیج‌فارس با انتقال آب خلیج فارس به اصفهان باید برداشت صنایع از زاینده رود به حداقل برسد تولید ۳قلم لوازم بزرگ‌خانگی از مرز ۴میلیون دستگاه گذشت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت غذایی برجام کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی صنایع غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۹۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، ایوب فصاحت در نخستین نشست منطقه‌ای روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، تقویت همگرایی و مشارکت در سرعت‌بخشی به استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی را ضروری دانست و افزود: موضوع نظام صنفی کشاورزی مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی است.

وی ساماندهی، توانمندسازی و حمایت از تشکل‌های صنفی تخصصی و محصولی را یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان مرکزی طی سال جاری برشمرد و اظهارداشت: در این خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی باید با اهتمام جمعی و پیگیری بیشتر صورت گیرد تا این راهبرد به نتیجه منتهی شود.

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تقویت همگرایی، تعامل و مشارکت امور، وفق قوانین و مقررات میان تمامی ارکان مرتبط در خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح مجموعه وزارتخانه و پرهیز از پرداختن به مسایل واگرا کننده را خواستار شد.

فصاحت بیان کرد: دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران مستقر در سازمان مرکزی تعاون روستایی، نهایت تلاش خود را معطوف به سرعت بخشیدن به موضوع استقرار ساختار جدید خواهد کرد و مجموعه سازمان مرکزی نیز پشتیبانی‌های لازم را در این راستا خواهد داشت و از خرداد ماه امسال نیز این موضوع یکی از موارد مورد پیگیری سازمان در سفر‌های استانی است.

نظام صنفی مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی است

جانعلی بهزادنسب مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: پروژه نظام صنفی کشاورزی از منظر وزارتخانه و شخص وزیر جهادکشاورزی به عنوان مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی؛ اهتمام در استقرار این ساختار جدید و تسریع در نهایی شدن روند انتخابات اتحادیه‌های صنفی کشاورزی و اتاق‌های اصناف در شهرستان‌ها، انتخابات اتاق‌های شهرستان و انتخاب هیات مدیره اتاق اصناف کشاورزی ایران را ضروری دانست.

وفق قوانین و مقررات مسئولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی است

مسعود عدل‌طلب دبیر هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد به تشریح و تبیین فرآیند اجرای آیین‌نامه و استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی پرداخت و گفت: وفق قوانین و مقررات، مسوولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح استان با شخص رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به عنوان رئیس کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان است و مدیران تعاون روستایی استان‌ها به عنوان دبیر کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان در روند استقرار وظیفه‌مندی دارند.

بنابر این گزارش، در این نشست پس از بررسی موردی عملکرد و تعهد استان‌ها، روسای سازمان جهادکشاورزی و نمایندگان اتاق‌های اصناف و نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های حاضر، به طرح چالش‌های اجرایی در روند تشکیل اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف و مسایل حد نصاب‌ها در برگزاری انتخابات اتحادیه‌ها و صدور پروانه‌های کسب کشاورزی پرداختند و در ادامه پیشنهاد‌های بهبود امور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین مقرر شد، براساس برنامه‌ریزی انجام شده جلسات هماهنگی منطقه‌ای به منظور تسریع و تسهیل در روند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی با روسای سازمان جهادکشاورزی سایر استان‌های کشور طی ماه جاری برگزار شود.

نخستین جلسه وبیناری منطقه‌ای تسریع در فرآیند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی بنا به دعوت و هماهنگی دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی با حضور سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی، نماینده حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران، دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران، روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، مدیران سازمان تعاون روستایی و نمایندگان نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های تهران، مازندران، گلستان، سمنان، قم، البرز و گیلان و همچنین روسا و کارشناسان ادارات دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  •  افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم
  • ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال