Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@06:56:04 GMT

سگال‌سان،آرشیو هوشمند سازمان شماست

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۵۵۱۵

سگال‌سان،آرشیو هوشمند سازمان شماست

فرآیند پیداکردن یک پرونده در این اتاق، خودش داستان پرزحمت و وقت‌گیری بود که به‌نظر می‌رسید کاملا وابسته به تجربه و مهارت مسئول بایگانی باشد.

حالا با ظهور فناوری‌های نوین، مانند بسیاری از جنبه‌های زندگی، در این عرصه نیز شاهد دگرگونی بزرگی بودیم که ثمره آن رواج فرهنگ مستندسازی دیجیتال در بیشتر ادارات و سازمان‌های کوچک و بزرگ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر کمتر اداره‌ای است که به اسناد کاغذی و پرونده‌های خاک گرفته متکی باشد. شرکت «هوش مصنوعی رایورز» از شرکت‌های دانش‌بنیانی که به برچیده‌شدن بساط کاغذبازی‌های طاقت‌فرسا در اداره‌ها کمک کرده و حالا محصولاتی دارد که به دیجیتالی‌شدن و مدیریت هر چه بهتر اداره‌ها بسیار کمک می‌کند.

امروزه استفاده از یک سیستم مناسب برای مدیریت آرشیو اسناد، در تمام سازمان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و مزایای زیادی دارد؛ نگهداری و بازیابی انواع مختلف اطلاعات متنی، صوتی و تصویری، حفظ و نگهداری از اسناد و مدارک با ارزش که در روش‌های سنتی به مرور زمان امکان از بین رفتن آنها وجود داشت، دسته‌بندی اطلاعات و اسناد موجود در بخش‌های مختلف سازمان، دسترسی سریع و آسان به اطلاعات، کارایی و امنیت بالاتر، کاهش چشمگیر هزینه‌ها و ... با دیجیتالی‌شدن آرشیو ادارات به آسانی امکان‌پذیر شده است. در این رابطه شرکت دانش‌بنیان «هوش مصنوعی رایورز» در سال ۸۲ و در راستای ارائه نرم‌افزارهای اداری و امنیتی مختلف، به‌طور رسمی شروع به‌کار کرد. یکی از محصولات اصلی این شرکت، نرم‌افزار آرشیو اسناد سازمانی «سگال‌سان» است که به ادعای سازندگان آن، اولین سیستم آرشیو اسناد به‌صورت مفهومی در کشور است و فرایند امور آرشیو و جاری اداره‌ها را بسیار آسان می‌کند.

دقت بالای نرم‌افزار واژه‌ شناس

هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت «هوش مصنوعی رایورز» در گفت‌وگو با جام‌جم درباره تولیدات مختلف این مجموعه می‌گوید: «اولین نرم‌افزار تولیدی ما یک محصول «OCR» فارسی به‌نام «واژه‌ شناس» است که در سال ۸۴ آن را روانه بازار کردیم. «نویسه‌خوان نوری» یا «OCR» سازوکاری است که با کمک فناوری‌های پیشرفته در پردازش تصویر، این امکان را به کاربر می‌دهد که بتواند قالب هر سندی را تغییر داده و محتوای متنی آن را با دقت بسیار بالایی به نرم‌افزارهای ویرایش متن، مانند «Word» انتقال دهد. میزان دقت نرم‌افزار «واژه‌شناس» در کشور بی‌نظیر است و به‌همین دلیل این محصول در زمان ارائه با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد؛ در نتیجه موفق شدیم حدود ۳۰۰۰ نسخه از این نرم‌افزار را در کشور بفروشیم و حدود ۱۰۰ نسخه را هم به مشتریان خارج از کشور عرضه کنیم.»

تولید نرم‌افزار امنیت داده و تشخیص هویت

سید حسین میرحیدری در ادامه می‌گوید: «حوزه دیگری که وارد آن شدیم، امنیت داده‌ها و سیستم‌های تشخیص هویت است. در دنیای امروز، اطلاعات از ارزشمندترین دارایی‌هاست و به‌همین دلیل ایمنی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین در بسیاری از موارد برای دسترسی به مجموعه‌ای از اطلاعات خاص، باید هویت افراد تشخیص داده شود. در حال حاضر از روش‌های گوناگونی برای تعیین هویت استفاده می‌شود که بخشی از آنها برپایه ویژگی‌های بیومتریک افراد هستند. تشخیص هویت براساس اثرانگشت، چهره، عنبیه چشم، الگوهای رفتاری و ... نمونه‌هایی از این روش هستند که نسبت به سایر روش‌ها قابل‌اعتمادتر بوده و رواج بیشتری دارند. شرکت ما از شرکت‌های پیشرو در زمینه تعیین هویت و امنیت داده‌هاست که می‌توان گفت در این حوزه، رتبه اول کشور را در اختیار داریم و در دنیا هم جزو ۱۰ سیستم برتر هستیم.»

مسیر راه شرکت «هوش مصنوعی رایورز»

مدیرعامل شرکت «هوش مصنوعی رایورز» در خصوص برنامه‌‌ریزی‌های صورت گرفته برای آینده این شرکت می‌گوید: «ما نرم‌افزار «سگال‌ سان» را در سال ۸۳ تولید و عرضه کردیم و در این سال‌ها، به‌روزرسانی‌های مختلفی روی آن صورت گرفته است تا مشکلات و ایرادهای آن شناسایی و برطرف شود و به بلوغ برسد؛ اما یکی از اساسی‌ترین برنامه‌های ما در سال آینده، ارائه به‌روزرسانی‌های جدید از این نرم‌افزار خواهد بود که به‌جرأت می‌توانم آن را انقلابی در حوزه مدیریت هوشمند محتوا بنامم. در این تحول قرار است «سگال‌سان» قدم بزرگ دیگری در جهت نزدیک‌ترشدن به هوش انسانی بردارد.»

میرحیدری در انتهای صحبت‌هایش می‌افزاید: «آینده دنیای نرم‌افزارها را می‌توان هوشمندشدن ناگزیر آنها دانست. به‌طور قطع می‌توانم بگویم در ۱۰ تا ۲۰سال آینده، امکان نخواهد داشت نرم‌افزاری بدون بهره‌مندی از هوش مصنوعی در دنیا تولید شود. در نتیجه آینده این صنعت بسیار روشن است و ما در مجموعه «هوش مصنوعی رایورز» امیدواریم با هدف قراردادن بازارهای بین‌المللی، بتوانیم نام کشور عزیزمان را این‌بار در حوزه نرم‌افزارهای مدیریت هوشمند محتوا در دنیا طنین‌انداز کنیم.»

اسناد سازمانی دیجیتال با «سگال‌ سان»

زمینه مهم فعالیت شرکت هوش مصنوعی رایورز که شاید بتوان آن را اصلی‌ترین تخصص این مجموعه دانست، تولید نرم‌افزار آرشیو اسناد سازمانی به نام «سگال‌سان» است.

میرحیدری در این باره می‌گوید: «پلتفرم آرشیو اسناد یا بایگانی از رایج‌ترین نرم‌افزارهایی است که هر اداره یا سازمان کوچک و بزرگی به آن نیاز دارد؛ اما «سگال‌سان» علاوه بر اینکه مانند هر نرم‌افزار بایگانی دیجیتال دیگری، اسناد را ذخیره‌سازی می‌کند و به آنها ساختار منظمی می‌دهد، یک قابلیت بسیار مهم هم دارد که آن را متمایز می‌کند. این ویژگی خاص، نوعی از هوشمندی مفهومی است که در نرم‌افزار «سگال‌سان» به‌وجود آورده‌ایم و همین هوشمندبودن سیستم باعث می‌شود بتواند کار بسیاری از نرم‌افزارهای اداری را به‌صورت متمرکز انجام دهد و حتی پا را فراتر از نرم‌افزارهای تخصصی‌ای بگذارد که در بخش‌های مختلف اداره مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا در نرم‌افزارهای اداری تخصصی، اطلاعات و داده‌ها به روش قدیمی ذخیره می‌شود و ثابت هستند. اما در «سگال‌سان» داده‌ها زنده‌اند و ارتباطاتی که بین آنها شکل می‌گیرد نیز ارتباطات هوشمندی است.»



میرحیدری در ادامه به تشریح این ویژگی در قالب یک مثال می‌پردازد و می‌گوید: «مثلا کاربرد این نرم‌افزار را در حوزه کارگزینی در نظر بگیرید؛ منظور از هوشمندبودن پلتفرم، این است که نیازی به تعریف‌کردن روابط نسبی افراد وجود ندارد و سیستم به‌صورت خودکار می‌داند که اگر جنسیت کارمندی مرد است، می‌تواند برادر، شوهر، دایی یا عموی شخص دیگری باشد. در نتیجه می‌توان گفت هیچ سامانه آرشیو اسناد دیگری در کشور وجود ندارد که تا وقتی برایش تعریف نشده باشد، بتواند روابط نسبی انسان‌ها را درک کرده و مثلا گزارشی از تمام وابستگان درجه اول یک کارمند ارائه دهد. بنابراین «سگال‌سان» را می‌توان نوعی نرم‌افزار مدیریت هوشمند محتوا دانست که با هوشمند بودنش بار بسیار بزرگی را از دوش یک نهاد یا سازمان برمی‌دارد؛ در این نرم‌افزار دیگر نیازی به تعریف‌کردن تک‌تک اطلاعات و روندها وجود ندارد و تنها کافیست دانش سازمانی در آن وارد شود تا به‌شکل خودکار، تحلیل‌های مورد نیاز را بر روی داده‌ها انجام و گزارش‌های درخواست شده را ارائه دهد.»

فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نشان ایرانی 2 هوش مصنوعی رایورز واژه شناس نرم افزار نرم افزارهای آرشیو اسناد داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۵۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل


به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، فرماندار شهرستان زابل، گفت: به منظور افزایش تعاملات و در راستای هوشمندسازی این شهرستان، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان شهرداری و شرکت مخابرات با موضوع روند توسعه طرحه فیبرنوری و نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان منعقد شد.
ملاشاهی در جلسه تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان شهرداری و شرکت مخابرات، افزود: توسعه زیرساخت‌ها یکی از اصلی‌ترین پایه‌های توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای است و یکی از این زیرساخت‌ها در حوزه ارتباطات است.
وی با اشاره به شتاب طرح ملی فیبرنوری مشترکان خانگی ادامه داد: با برنامه ریزی و سیاست‌های دولت سیزدهم و تاکید استاندار سیستان وبلوچستان هر روز شاهد توسعه و پیشرفت در تمامی عرصه‌ها در این استان هستیم و امروز نیز طرح ملی فیبر نوری مشترکان خانگی برای دومین بار در شهر زابل در حال اجراست.

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری
  • مایملک قانونی سرخابی‌ها؛ دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور