Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان از تولید بیش از یک میلیون و صد هزار انواع قلمه و نشاء گیاهان دارویی در مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی این واحد خبر داد.

دکتر امین سلاحورزیان امروز ۲۶ اسفندماه با بیان اینکه مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی این واحد فعالیت خود را در سال ۸۷ با اخذ موافقت اصولی آغاز کرده است، اظهار کرد: همچنین این مرکز پس از انجام فعالیت‎هایی در زمینه گیاهان دارویی در سال ۹۰ موفق به اخذ موافقت قطعی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پتانسیل مطلوب و شرایط آب و هوایی مناسب استان در زمینه تولید گیاهان دارویی اضافه کرد: با توجه به فعالیت این مرکز در زمینه اهلی‎سازی و کشت گیاهان دارویی، اقدام به ایجاد مجتمع فناوری گیاهان دارویی در بام لرستان با مساحت ۲.۶ هکتار کرده که زمینه تحقیقات در مورد گیاهان دارویی را فراهم آورده است.

سلاحورزیان با یادآوری اینکه مجتمع مذکور دارای گلخانه‎‌های تولید و تکثیر گیاهان دارویی به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع است، ادامه داد: در این مرکز طی سال ۹۹ قریب به یک میلیون و صد و سی هزار انواع نشاء و قلمه گیاهان دارویی مورد نیاز استان تولید شده که شامل گیاهانی همچون آویشن باغی، بادرنجبویه، گل گاوزبان، به لیمو، مرزه خوزستانی، علف لیمو و گل محمدی هستند.

به گفته سرپرست جهاد دانشگاهی لرستان در این مجتمع علاوه بر تولید، اقدام به بررسی امکان کشت و سازگاری گیاهان دارویی با ارزش اقتصادی بالا جهت افزایش سطح کشت و ترویج آنها در بین کشاورزان می‎شود.
 
وی بیان کرد: اکنون در این مجتمع کلکسیونی از انواع گیاهان دارویی شامل آویشن باغی، آویشن دنایی،گل گاوزبان ایرانی، به لیمو، گل محمدی، مرزه خوزستانی، شمعدانی عطری، سداب، روناس، سرخارگل، بادرنجبویه، رزماری، مورد، نعناع فلفلی، ترخون، علف لیمو و... وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی لرستان گياهان دارويي فناوري لرستان بادرنجبویه گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هتکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه