Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، آش چهارشنبه سوری امسال بدجوری شور شده است. گویی جنگ بزرگ هیجان خواهان در کوی و برزن شهرهای ایران، تمامی ندارد. از چند روز پیش نوجوانان و جوانان در پی هیجان خواهی جشن آمدن بهار، خود را مجهز به انواع و اقسام ترقه و مواد آتشزنه کرده اند و امشب، در نقطه اوج این هیجان خواهی خشونتبار و بی منطق، مرگهای بسیاری رقم خورد، دست و انگشتان زیادی قطع شد، چشمهای بسیاری آسیب دید و نابینا شد و خانه های فراوانی با انفجار غیرقابل کنترل مواد دستساز ویران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارشها حاکی است از صبح امروز تا نیمه شب (بامداد چهارشنبه) بیش از هزار مورد حادثه جدی منجر به آسیب در سراسر ایران ثبت شده و مصدومان برای کمک خواستن به مراکز درمانی و اورژانس مراجعه کرده اند. در عصر امروز بیش از ۶۰۰ مورد حادثه منجر به آسیب بدنی یا فوت گزارش شده بود. در خیابانهای خاصی از تهران، جنگ واقعی بین گروه های نوجوانان و جوانانی که به دنبال هیجان می گردند در جریان بوده که اوج ترقه زنی و آتش افروزی از محدوده خیابان های هاشمی و رودکی در جنوب غرب تهران گزارش شده است.

با وجودی که پلیس اعلام کرده افراد زیادی را به دلیل هیجان خواهی و رفتارهای خارج از منطق و به خطرانداختن سلامت و امنیت شهروندان بازداشت کرده و قرار نیست تا پس از تعطیلات نوروز آزاد کند، ولی باز هم عده ای هستند که به دنبال در کردن ترقه و انفجار نارنجکهای صوتی دستساز، خطر دستبند پلیس را به خود می خرند و سر از بازداشتگاه یا بدتر از آن، بیمارستان و اورژانس درمی آورند.

در تهران، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با اشاره به حوادث مرتبط با شب آخرین چهارشنبه سال اعلام کرد: از ساعت ۱۷:۳۰ در هزار نقطه تهران ۳۵۰۰ آتش‌نشان مستقر شده‌اند.

سید جلال ملکی افزود: تاکنون ۷۰ مورد اعزام به حریق داشتیم که شامل موارد همیشگی مانند حریق منزل، مغازه، فضای سبز و سطل زباله بوده است. البته آمار در این بازه زمانی بیشتر شده است، اما باید بگویم همه این موارد مربوط به حوادث شب چهارشنبه آخر سال نیست.

در اخبار مختلفی، مواردی منتشر شد که تاکنون سابقه نداشت. از جمله حضور مردان میانسال و جاافتاده در هیجان خواهی نوجوانان –که شاید بگوییم مقتضای سن شان است- حادثه ساز شده است. قطعا باید جامعه شناسان و روانشناسان اجتماعی به دنبال این باشند که چرا با وجودی که برخی افراد سن هیجان خواهی طبیعی آنها سپری شده ولی باز هم فیل شان یاد هندوستان کرده و به سودای تیر و ترقه درکردن در شب چهارشنبه سوری، دچار قطع عضو شده اند. اخباری مانند انفجار ترقه در لباس موتورسوارانی که تصادف کرده اند از جمله حوادث عجیب امشب بود.

قطعا افزایش محسوس حوادث چهارشنبه سوری امسال برای جامعه شناسان و روانشناسان اجتماعی باید موضوع جالبی برای مطالعه باشد. چرا که ارتباط این رویدادهای تاسف بار و قطع عضو و کورشدن گروهی از فرزندان مردم، با ماندن در قرنطینه چند ماهه نشان از رسیدن حوصله ها به نقطه انفجار دارد. گویی بسیاری از اشخاص هیجان خواه، سعی داشتند تلافی چند ماه کز کردن در خانه و سکوت و قرنطینه را با حرکات متهورانه امشب، دربیاورند و متاسفانه خطرپذیری بی حساب و کتاب برخی از این اشخاص باعث حوادث تلخی از جمله کشته و مجروح شدن جوانان و قطع عضو و حتی مصدومیت اشخاص سالخورده در حوادث هیجانی امشب شده است.

متاسفانه در شرایطی فعلی باید گفت فراگیری این رویداد –که به اشتباه نام آن را مراسم سنتی گذاشته اند- آنقدر زیاد است که امکان کنترل همه این حوادث برای هیچکس از جمله قوای انتظامی وجود ندارد. به خصوص زمانی که حوادث، کاملا پیش بینی نشده و ناگهانی است و مثلا در اثر بی احتیاطی در حمل و نقل مواد آتشزا و ترقه های دستساز، مرگ کودکی رخ می دهد.

نکته اینجاست که نظرسنجی ها نشان می دهد بیش از ۵۰ درصد از پاسخگویان با برگزاری آیین‌های چهارشنبه آخر سال در شرایط کرونایی موافق نیستند. همچنین ۴۶.۷ درصد «تامین نقاط مشخص و امن برای برگزاری مراسم» را بهترین راهکار برای کاهش آسیب‌های ناشی از مراسم چهارشنبه آخر سال می‌دانند.

پس با این حساب، چه کسانی در خیابان تیر و ترقه می زنند و مردم را می ترسانند، خودشان آسیب می بینند و شهر را ناامن می کنند؟ آیا با اقلیتی هیجان‌دوست طرف هستیم که اکثریت بافرهنگ و آرام را اذیت می کنند یا واقعیت این است که هیجان خواهی پس از ماهها راکد ماندن در شرایط قرنطینه کرونایی و محدودیت های تردد و معاشرت، باعث شده رفتارهای خطرپذیر و بازی با آتش و ترقه، فراگیرتر از سالهای گذشته باشد؟

پاسخ به این پرسش هر چه که باشد، نشان می دهد چگونه سنت دیرپای زیبا و به یادماندنی و آرامشبخش چهارشنبه‌سوری در طی سالیان اخیر تبدیل به رسم شب هول شده است. اینجاست که دیگر سخن گفتن از مراسم «پریدن از روی آتش» و «قاشق زنی» دیگر سر تاقچه سنتها گرد گرفته و تا زمانی که صدای تیر وترقه در شهر می پیچد، کسی نمی تواند با همسایه ها دم بگیرد: «شب چارشنبه سوری می پریم از روی الو، عمه خانوم؛ ز کنار، خال قزی خانوم، ز جلو؛ واسه ی قاشق زنی؛ امشب میرن توی کوچه، برای بچه هاشون؛ میگیرین نقل و کلوچه».

در میان هیاهوی ترقه ها و دود باروت، خاطرات خیس خورده چهارشنبه سوری و آوازهای سنتی جشن پایان سال، گویی با دهن کجی هیجان‌خواهی پیر و جوان و نوجوان، در میان هق هق آسیب دیدگان و خانواده های جوان از دست داده، کجخند می زند و رد می شود.

۴٧۲۳۱

کد خبر 1495817

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: چهارشنبه سوری آتش سوزی آتش نشانی حوادث شهری چهارشنبه سوری هیجان خواهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اسلامی پزشک و ی تخصصی ژنتیک، فلوشیپ پزشکی بازساختی اظهار کرد: واکسن سرطان، میزان بقا را دو برابر می‌کند و امید جدیدی را برانگیخته می‌کند.

این واکسن سفارشی، امیدی برای درمان دارد و در مرحله نهایی آزمایشات در UCLH قرار دارد.

بیماران بریتانیایی در حال آزمایش واکسن بالقوه درمانی شخصی‌شده mRNA برای ملانوم هستند که نور امیدی را برای بیماران سرطان پوست ارائه می‌کند.

اینواکسن سفارشی ساخته شده توسط Moderna و MSD می‌تواند برای هر بیمار در عرض چند هفته ایجاد شود. به گفته Metro، آزمایشات اولیه کاهش قابل توجهی در عود ملانوم نشان داد.

این واکسن با دستور دادن به سیستم ایمنی بدن برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.
این درمان نوآورانه در حال حاضر تحت آزمایشات مرحله نهایی به رهبری UCLH قرار دارد و بالقوه می‌تواند در برابر سرطان‌های ریه، مثانه و کلیه نیز موثر باشد.

Heather Shaw، سرپرست این کارآزمایی، نسبت به توانایی این دارو در درمان ملانوما ابراز خوش بینی کرد و در حال بررسی کاربرد آن در سایر سرطان‌ها است.

او گفت: اینیکی از هیجان‌انگیزترین چیز‌هایی است که در مدت زمان طولانی دیده‌ایم. اینیک ابزار واقعاً دقیق است. چیز‌ها بسیار فنی هستند و به خوبی برایبیمار ایجاد می‌شوند، بیماران واقعاً در مورد آنها هیجان زده هستند.
Steve Young، مردی ۵۲ ساله از استیونیج، که یکی از اولین شرکت کنندگان در UCLH است. برای تقریباً ده سال، Steve Young برآمدگی روی سر خود داشت که هیچ فکری برای آن نمی‌کرد. با این حال، معلوم شد که ملانوما است، تشخیصی که شوک بزرگی به همراه داشت.
پدرم در ۵۷ سالگی بر اثر آمفیزم درگذشت، و من در واقع فکر کردم: "من از پدرم کوچکتر خواهم مرد. "

او افزود: این واقعاً علاقه من را برانگیخت. به محض اینکه آنها به این فناوری mRNA که برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود اشاره کردند، من به نظرم جذاب می‌رسید و هنوز هم همان احساس را دارم. من واقعاً بسیار هیجان زده هستم. این بهترین شانس من برای جلوگیری از مسیر سرطان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • نمایش هیجان‌انگیز پرسپولیس و افسوس بزرگ یحیی
  • اگر یحیی گل‌محمدی این ۲ بازیکن را داشت...
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟
  • ببینید | خون‌شوری از کوچه‌ها
  • افتتاح مجتمع چند منظوره آوای کوچه فیلم در بروجرد