Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود کاربری های مختلف ید و نحوه استحصال آن باعث شائبه ها و سوالاتی از میزان آلایندگی های این فعالیت شده که دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور به آن شائبه ها پاسخ داد که مقادیر به دست آمده در حد استاندارد پایه بین المللی است.

خبرگزارس شبستان، گرگان-داود خاندوزی: اگر چه در گذشته گلستان به عنوان سرزمین طلای سفید شناخته می شد ولی چند سالی است که این استان به عنوان تنها تولید کننده ید در خاورمیانه مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وجود چنین محصول استراتژیکی در استان گلستان و کاربردهای مختلف آن از جمله: صنایع داروسازی، پزشکی، غذایی و پتروشیمی باعث شده که گلستان مورد توجه کانونی در کشور قرار گیرد.

 

اما این کاربردها و همچنین نحوه استحصال آن چندان آسان نیست و از آنجایی که تولید ید در کشور تنها در استان گلستان اتفاق می افتد، باعث شائبه هایی برای دوستداران محیط زیست شده است و سوالاتی از میزان آلایندگی آب شور استخراج شده و همچنین شرایط فعالیت کارخانه استحصال ید به وجود آمده و این شائبه ها گاهی هم با شیطنت های فضای مجازی به دلیل عدم تشریک مساعی از سوی مسئولان محیط زیست همراه می شود.

 

در خرداد ماه سال 99 شکسته شدن دایک دیواره حفاظتی دریاچه اینچه باعث نگرانی هایی برای دوستداران محیط زیست شد و از آنجایی که اسنادی از بی خطر بودن پساب ید از طریق رسانه ها ارائه نشده بود این نگرانی ها دوچندان شد، موضوعی که گرچه در تاریخ 16 تیر ماه 99 و پس از این حادثه توسط دفتر حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام هسته ای کشور پاسخ داده شد و با بررسی کارشناسی این منطقه و آنالیز نمونه ها از سوی این دفتر عنوان شد که نمونه ها و مقادیر بدست آمده کمتر از حد استاندارد پایه بین المللی بوده و در محدوده میزان خاک زمینه منطقه است ولی از سوی این دفتر توصیه شد که با همکاری سایر ارگان های مرتبط تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

 

همچنین پس از این اتفاق دایک حفاظتی تقویت شد تا دیگر چنین حادثه ای بروز پیدا نکند اما یک شائبه در فضای مجازی و خبر از شکسته شدن دایک حفاظتی در تاریخ 19 اسفند ماه باعث شد که بار یگر فلش اتهامات و هجمه های فضای مجازی به موضوع استحصال ید در استان معطوف شود.

 

این موضوع باعث شد که به سراغ مسئولان کارخانه فرآوری و تولید ید شرکت کانسارخزر در استان گلستان برویم و با آن ها در این رابطه به گفتگو بنشینیم و بررسی کنیم اصل ماجرا چیست.

 

مسئولان شرکت کانسارخزر می گویند از خرداد ماه سال جاری تا کنون ده ها میلیارد ریال برای تقویت دایک حفاظتی دریاچه هزینه کرده اند.

 

آرش کاشانی، مدیر کارخانه فرآوری و تولید ید شرکت کانسار خزر اعتقاد دارد که شرکت کانسارخزر و شورابه ید گلستان خود را حامی محیط زیست می داند و در سال جاری نسبت به غرس 200 هزار اصله نهال مرتعی در عرصه 300 هکتار در منطقه اینچه اقدام نموده است.

 

کاشانی یادآور شد؛ این شرکت آب شور را با دستگاه شیرین سازی (RO)، شیرین و به منظور درختکاری و آبیاری فضای سبز از آن بهره می برد و اگر می توانستیم مشکل آب شیرین را حل کنیم قطعا می توانستیم نهالکاری را در این منطقه توسعه بیشتری دهیم.

 

وی افزود: برای مدیریت پساب کارخانه فراوری و تولید ید شرکت برنامه های خوبی دارد و اقدامات مثبت را انجام داده است، در این راستا دو حلقه چاه تزریق با تکنولوژی چاه های نفت حفاری شده است که درصدد هستیم، بتوانیم در عمق 700 تا 900 متر این پساب را به لایه های زیر زمین برگردانیم و این مهم برای نخستین بار در کشور اتفاق می افتد.

 

مدیر کارخانه فرآوری و تولید ید شرکت کانسارخزر بیان کرد: درصدد هستیم که علاوه بر فرآوری و تولید ماده معدنی برم با ایجاد حوضچه های تبخیری نیز بتوانیم کلرور سدیم، منیزیم و کلسیم را نیز استحصال کنیم و این اقدامات از نگزانی های زیست محیطی استحصال ید از آب های شور را می کاهد.

 

کاشانی ابراز داشت: شرکت کانسارخزر از سال 1382 عملیات اکتشاف ماده معدنی ید را برای نخستین بار در کشور آغاز و در سال 1386 موفق به اخذ پروانه بهره برداری معدن شد و در سال 1387 با راه اندازی کارخانه فرآوری این ماده معدنی، کشور را در لیست تولیدکنندگان این ماده استراتژیک قرار داد.

 

وی متذکر شد: در حال حاضر ظرفیت تولید این واحد 400 تن ید کریستال با گرید دارویی در سال می باشد. همچنین این شرکت برای  265 نفر به طور مستقیم شغل پایدار ایجاده کرده و هزاران نفر نیز به طور غیر مستقیم با این شرکت همکاری می کنند.

 

مدیر کارخانه فرآوری و تولید ید شرکت کانسار خزر گفت: تقریباً کمتر از 40 درصد ید استحصال شده این واحد در داخل کشور در صنایع، پزشکی، داروسازی، مواد ضدعفونی کننده و پتروشیمی ها مصرف می شود. حدود 60 درصد از ید تولیدی این واحد نیز به کشورهایی همچون ایتالیا، چین، هند، ویتنام و ژاپن صادر می شود.

 

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: ید استحصال ید محیط زیست شائبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۴۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

شهروز همتی با بیان اینکه در این کنگره و در بخش نمایشگاهی، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان حضور دارند،بیان کرد: هرسال کنگره یک رویکرد اصلی دارد ودر سنوات گذشته رویکرد اصلی کنگره کرونا  هوش مصنوعی بوده است اما امسال نقش ومحوری کنگره، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت است.
وی ادامه داد: مطالب علمی در کارگاه ها براساس نیازسنجی ها ارائه می شود و پیش بینی می شود ۸ هزار نفر از کنگره امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب شاهد هستیم.
نقش مهم شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی در ارائه خدمات
در ادامه این رویداد،پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش شرکت های دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان وشرکت های مخاطب کنگره گفت: این شرکت ها با آوردن فناوری های جدیدووابسته به هوش مصنوعی، تشخیص هارادر آزمایشگاه به روز، دقیق و سریع تر می کنندزیراهرچه دستگاه ها دقیق تر عمل کنند می توانند در تشخیص بهتر موثر باشند.
وی افزود: نقش شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی و تولید کیت های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.
زرنانی اضافه کرد:دراین صورت می توان نتیجه گرفت که شرکت های تولیدی کیت های دانش بنیان به طورغیرمستقیم باسلامت بیماردرارتباط هستند.
وی درباره اینکه با وجود بیش از  ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت به چه صورت است افزود: آزمایشگاه ها مهم ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری های بالینی به شمار می آیند. پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه ها می توانند این موارد را برطرف کنند.
زرنانی اظهار کرد: آزمایشگاه هادرنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در تمام سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه ها کمک کننده هستند.
وی درپایان گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.
فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور
همچنین، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درحاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفت های تکنولوژی صورت گرفته، نیازهای روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاه ها آشنا کنیم.
وی افزود: پنل های کنگره به صورتی است که در تعدادی از آنان به نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته می شود بسیاری از برنامه های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه های علمی صورت می گیرد و همکاران با داده های این آزمایشگاه ها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت می کنند لذا برگزاری اینگونه کنگره ها اهمیت بالایی دارد.
حمزه لو با این بیان که در سطح کشور ۶۰۰۰ آزمایشگاه داریم که ۴۰هزار نفر در آنان فعالیت دارند، ادامه داد: موضوع روز آزمایشگاه فناوری های دنیاست بحث آزمایشگاه بر روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی وترکیب موارد با هوش مصنوعی از جمله موارد مهم است که در پنل ها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود
وی بر اهمیت نقش آزمایشگاه ها تاکید و اظهار کرد: موضوعات هوش مصنوعی درتشخیص زودهنگام یک بیماری و پیش گویی کردن برخی بیماری ها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیش رو باشیم.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • اجتماع خانوادگی و مردمی در مرکز گلستان در حمایت از اجرای طرح ملی «نور» + فیلم
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • تنها ۸ درصد از فعالان اقتصادی گلستان شناسه «یکتا» دریافت کردند
  • کشف یک کارگاه تولید همبرگر غیر مجاز در نظرآباد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود