Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@00:50:57 GMT

جلبکی که می‌تواند پیری پوست را کندتر کند!

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۵۳۹۸

جلبکی که می‌تواند پیری پوست را کندتر کند!

به گزارش جام جم آنلاین، پیری پوست یک فرآیند زیستی است که به دلیل کاهش تولید کلاژن پوست و افزایش آنزیم‌های تخریب‌ کننده کلاژن، ایجاد می‌شود. برای به تعویق انداختن این فرآیند استفاده از مواد حاوی کلاژن توصیه می‌شود.

جلبک سبز تک سلولی «کلرلا ولگاریس»؛ چندین سال است که در زمینه‌های مختلف از جمله صنعت داروسازی و آرایشی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ریزجلبک به عنوان مکمل غذایی، افزودنی و امولسیون غذایی، به شکل کپسول، قرص، پودر و عصاره عرضه شده و برای درمان‌های پزشکی استفاده می‌شود.

ویتامین C یا اسید آسکوربیک و مشتقات آن نیز در ساخت کلاژن، تقویت بافت پوست و زیبایی، نقش مهمی دارند. این ویتامین، یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است که از پوست در برابر نور خورشید محافظت کرده و می‌تواند ساخت کلاژن را تحریک کند.

با توجه به اهمیت پوست به عنوان نخستین خط دفاعی بدن و اثرات مثبت میکروجلبک‌های دریایی مثل کلرلا ولگاریس، پژوهشگران با انجام یک مطالعه اثرات عصاره این جلبک را بر بیان ژن‌های تولید کلاژن I و III در سلول‌های فیبروبلاست پوست، بررسی کردند.

این پژوهش در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران انجام شد و پس از عصاره‌گیری از جلبک، عصاره آن با غلظت‌های مختلف به محیط کشت نوعی از سلول‌های پوست، اضافه شد. پژوهشگران این آزمایش را با اضافه کردن ویتامین C نیز تکرار کرده و تاثیر این دو ماده را در بیان ژن کلاژن با هم مقایسه کردند.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که عصاره جلبک در غلظت‌های مختلف برای سلول‌های پوست، سمی نیست و اثر سایتوتوکسیسیتی ندارد.

همچنین در این مطالعه مشخص شد که عصاره جلبک بیان ژن کلاژن را افزایش می‌دهد. مقایسه تاثیر آن با تاثیر ویتامین C حاکی از این بود که عصاره جلبک تاثیر بیشتری در مقایسه با ویتامین C بر بیان ژن کلاژن I و III دارد و می‌تواند بیان این ژن را حدود دو برابر بیشتر کند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ عصاره جلبک کلرلا ولگاریس به علت اثر غیر سمی بر سلول‌ها می‌تواند به عنوان یک ماده جایگین طبیعی برای محصولات ضد پیری شیمیایی باشد و این نتایج می‌تواند جهت تولید محصولات متنوع آرایشی بهداشتی مفید واقع شود.

در انجام این مطالعه سودابه عبدالباقیان و علی ماشینچیان مرادی، از دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، شهلا جمیلی؛ پژوهشگر موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و آزاده منایی؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تغییرات بیانی ژن‌های کلاژن I و III در سلول‌های فیبروبلاست پوست انسان در اثر عصاره ریزجلبک chlorella vulgaris و مقایسه آن با ویتامین C» در نشریه علمی زیست‌شناسی دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، منتشر شده است.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پیری پوست کلاژن پوست عصاره جلبک ویتامین C

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۵۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند

مطالعات زیادی وجود دارد که فواید زردچوبه را در مبارزه با پیری و افزایش عمر نشان می‌دهد و خواص ضد سرطانی آن را تأیید می‌کند.

به گزارش همشهری به نقل از روسیا الیوم، سوتلانا تروفیموا، دانشمند و رئیس انجمن ضد پیری روسیه، در رابطه با این موضوع گفت: مطالعات زیادی وجود دارد که فواید زردچوبه را در مبارزه با پیری و افزایش عمر نشان می‌دهد و خواص ضد سرطانی آن را تأیید می‌کند به لطف کورکومین، که یک ماده فعال بیولوژیکی است که در ترکیب آن، این ادویه محبوب در غذا‌های هندی و شرقی، تولید هورمون سروتونین را افزایش می‌دهد و روند پیری را در بدن کاهش می‌دهد، تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

وی افزود: کورکومین نه تنها سلول‌های سرطانی را در بدن سرکوب می‌کند، بلکه از ظهور سلول‌های سرطانی جدید نیز جلوگیری می‌کند.

تروفیمووا خاطرنشان کرد: عوامل ژنتیکی تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد، در حالی که درصد باقیمانده توسط عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی و فعالیت بدنی کنترل می‌شود و غذا نیز نقش بسیار مهمی در این موضوع دارد.

بسیاری از مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که کورکومین موجود در زردچوبه اثرات زیادی بر سلامت بدن دارد و به تسکین التهاب مانند آرتریت کمک می‌کند، سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، با لخته شدن خون مبارزه می‌کند و به تسریع روند بهبود زخم کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • راه‌های موثر برای کنترل و تاخیر پیری (فیلم)