Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@01:35:30 GMT

گشایش معیشتی؛ مطالبه چندین باره رهبری از دولت ها

تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۹۲۷۰

گشایش معیشتی؛ مطالبه چندین باره رهبری از دولت ها

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، در پیام نوروزی خود هرسال را به‌عنوان خاصی مزین می‌کنند که مبنایی برای هدایت دولت و جامعه به سمت وضعیت مطلوب است. ایشان سال 1400 را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نام‌گذاری کردند.

فلسفه نام‌گذاری سال‌ها بر مبنای توجه به یک امر متعالی، رفع یک مشکل یا نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبری با توجه به تحلیل شرایط موجود کشور از ابعاد و جهات مختلف، آگاهی نسبت به آسیب‌ها و نقاط قوت و درک فاصله بین وضعیت امروز و اهداف و آرمان‌های مشخص‌شده در گفتمان انقلاب اسلامی، سعی می‌کنند توجه دولت و جامعه را نسبت به برخی مسائل و چشم‌اندازها جلب کنند تا با کمترین انحراف و بیشترین سرعت، مسیر انقلاب اسلامی به حرکت خود ادامه دهد.«بی‌شک فاصله‌ی میان بایدها و واقعیت‌ها، همواره وجدان‌های آرمان‌خواه را عذاب داده و می‌دهد امّا این، فاصله‌ای طی شدنی است».

بر این اساس، شعار سال به‌گونه‌ای تعیین­‌کننده دستور کار سیاست‌گذاران و مدیران کشور در هرسال است و مسئولین باید احساس تکلیف نمایند تا این شعار به‌مثابه یک سند عملیاتی راهنمای عمل قرار گیرد و نهایت کوشش خود را برای تحقق آن به کار بندند و رفتار و برنامه‌هایشان نيز گوياي عمل به شعار سال باشد.

مطابق قانون اساسی، رهبر انقلاب سیاست‌گذاری کلان که مبین جهت‌های کلی، گرایش‌های کلان و بایدها و نبایدهای اساسی برای دستیابی به یک هدف یا اهداف مشخص است را ترسیم و بیان می‌کنند و دولت موظف است بر اساس آن برنامه‌های عملیاتی خود را تدوین و به اجرا رساند.

رهبر انقلاب در سال‌های اخیر، عناوین اقتصادی را برای شعار سال انتخابات کرده که بیانگر اهمیت مسائل اقتصادی از دیدگاه ایشان است. نام‌گذاری سال جدید نیز با عنوان «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» بیانگر تأکید دوباره بر امر اقتصاد و معیشت مردم و نیز نارضایتی رهبری از شرایط معیشتی و اقتصادی حاکم بر جامعه است که در بیانات و سخنرانی‌های ایشان در سال 1399 بارها به آن اشاره‌شده و مورد تأکید قرارگرفته بود. بدین ترتیب نام‌گذاری سال 1400 با عنوان «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» را باید اقدامی در ادامه نام‌گذاری سال 1399 به‌عنوان سال «جهش تولید»، سال 1398 با عنوان «رونق تولید»، سال 1397 با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی» و ... دانست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی سال جدید به ارزیابی میزان تحقق شعار سال 99 یعنی جهش تولید پرداختند. به فرمایش ایشان «میزان جهش در حدّ انتظار نیست چراکه باوجود تحقق در کارهای زیربنایی و سازندگی، نتیجه آن در اقتصاد عمومی و معیشت مردم مشهود و محسوس نشد، درحالی‌که انتظار بود جهش تولید گشایشی در زندگی مردم به وجود آورد».

رهبری در سال 1399 در پیام خود تأکید کرده بودند مقامات و مسئولان به‌گونه‌ای عمل کنند که «با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به وجود آید». همچنین در آن سال به مسائلی مانند اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی و بهبود فضای کسب‌وکار اشاره داشتند.

رهبری در پیام سال 1400 نیز بر چنین عواملی مانند تلاش برای بهبود فضای کسب‌وکار تأکید کردند؛ تأکید بر اهمیت تولید و رفع موانع آن در ساختار اقتصادی کشور «موجب اعتمادبه‌نفس ملی، رضایتمندی عمومی و تضمین‌کننده امنیت ملی است». بنابراین «چه دولت کنونی و چه دولت آینده، باید با حمایت‌های همه‌جانبه‌ی قانونی، دولتی و حکومتی از تولید و رفع موانع آن، همت کنند که امسال جهش تولید به معنی واقعی تحقق یابد».

بر این اساس باید گفت وظیفه تمام نهادهای حاکمیتی می‌باید کمک به تحقق شعار سال جهت بهبود معیشت و شرایط زندگی مردم باشد؛ به‌ویژه آن‌که در ماه‌های آینده دولت جدید نیز تشکیل خواهد شد که انتظار می‌رود گام‌هایی بلندی در راستای برطرف کردن مشکلات عموم و تسهیل تولید بردارد.

منبع: الف

کلیدواژه: نام گذاری سال جهش تولید شعار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۹۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، آیت‌ الله سید احمد علم‌ الهدی، در دیدار با سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که روز دوشنبه به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، با تأکید بر ضرورت رسیدگی دولت به سفره و معیشت مردم اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید ولو اینکه زبان زور پای کار باشد.

وی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در دو عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاذ شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستورکار دولت باشد.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

وی افزود: عمده مطالبه مردم در شرایط فعلی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. خیر؛ در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و تحقق این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه صورت نمی‌گیرد.

امام جمعه مشهد تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت شما مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل دارید. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • تراکتور ۲۰۰ میلیون جریمه و تهدید شد
  • تراکتور 200 میلیون جریمه و تهدید شد
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • گام عملی برای جهش تولید
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد