Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@12:34:33 GMT

واردات مرغ‌ از ترکیه برای تنظیم بازار

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۳۱۲۳

واردات مرغ‌ از ترکیه برای تنظیم بازار

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا،  حبیب اسدالله نژاد با اشاره به مشکلات صنعت مرغ گوشتی در سالی که گذشت، اظهار کرد: 1399 سال خوبی برای مرغداران نبود، این سال با مشکلات در تامین و قیمت نهاده‌های دامی شروع شد و با مشکلات در توزیع و تهدید مرغداران پایان یافت.

وی تصریح کرد: جای تاسف دارد کشوری با این ظرفیت به دلیل ضعف در مدیریت به جای رسیده که تصمیم به واردات مرغ بی‌کیفیت کشور ترکیه می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال گذشته مشکلات ارزی موجب شد عرضه نهاده‌های دامی در بازار به کندی انجام شود و کمبود و گرانی نهاده‌ها اتفاق بیفتد.

اسدالله نژاد افزود: نشت بخش قابل توجه نهاده‌های دامی واردتی با ارز ترجیحی(4200 تومانی) به بازار آزد از دیگر مشکلات سال گذشته مرغداران در این حوزه بود.

به گفته وی؛ نتیجه مشکلات بازار نهاده‌های دامی، صرف بخش قابل توجهی از سرمایه در گردش مرغداران به تامین دان مرغ‌ها بود.

اسدالله نژاد با تاکید بر اینکه در این شرایط سخت به جای حمایت از مرغداران قیمت‌های دستوری به آن‌ها تحمیل شد، گفت: قیمت‌های دستوری دولت با هزینه تمام شده تولید مرغ همخوانی نداشت و زیان مرغداران را رقم زد.

وی ادامه داد: دولت قیمت‌های را برای خرید مرغ زنده از مرغداران مصوب کرد که با هزینه تمام شده تولید همخوانی نداشت و در همین حال دستگاه‌های نظارتی را موظف به برخورد قهری با مرغداران کرد.

اسدالله نژاد با بیان اینکه شرایط صنعت مرغ گوشتی در پایان سال نیز با چالش‌های جدی مواجه شد، افزود: در پایان سال به دلیل عدم نظارت، انحراف در توزیع مرغ و شکل گیری صف‌های طولانی اتفاق افتاد و این کالا بازار ملتهبی را تجربه کرد.

وی معتقد است؛ ضعف در مدیریت عامل مشکلات عنوان شده در بخش تولید و بازار مرغ بود.

اسدالله نژاد گفت: جالب آنکه به جای حل مشکلات و اصلاح مدیریت خود، انگشت اتهام به سمت تولید و تولیدکننده گرفته و با برخورد قهری راه چاره را واردات می‌دانند.

وی با یادآوری اینکه ایران رتبه 7 تولید مرغ در جهان را دارد، اظهار کرد: کشور ما رتبه 7 جهانی تولید مرغ را به خود اختصاص داده و در صورت استفاده از تمامی ظرفیت‌های ایجاد شده، توان صادرات 1 میلیون تن مرغ داریم.

اسدالله نژاد ادامه داد: جای تاسف دارد کشوری با این ظرفیت تولید به دلیل ضعف در مدیریت به جای برسد که تصمیم به واردات مرغ بی‌کیفیت کشوری مانند ترکیه بگیرد.

وی تصریح کرد: بدون شک با عجله عجیبی که ما برای واردات مرغ در مدت زمان کوتاهی داریم، کالای کیفی و با سطح استاندارد بالا برای واردت کشور پیدا نخواهیم کرد.

اسدالله نژاد با تاکید بر اینکه واردات مرغ با ارز 4200 تومانی راه سوء استفاده را مانند قضیه نهاده‌های دامی باز می‌کند، افزود: هر جا که برای واردات کالای اساسی بحث پرداخت ارز ترجیحی مطرح شده رانت و سواستفاده اتفاق افتاده و یارانه آن به دست مصرف کننده نرسیده است.

وی تاکید کرد: با توجه به میزان جوجه ریزی و کاهش تقاضا در روزهای بعد از ایام نوروز افزایش عرضه مرغ و افت قیمت رخ خواهد داد، در این شرایط واردات دیگر معنای ندارد جز ایجاد فرصت برای سوءاستفاده برخی از افراد صاحب رانت.

پربیننده ترین مرغ از ممنوع‌الخروجی تا ورود با ارز۴۲۰۰ قیمت گوشت و مرغ ۳برابر شد/ قیمت کدام کالاهای اساسی کاهش پیدا کرد؟ دستور ترخیص فوری روغن صادر شد فروش کالا به همراه روغن‌نباتی ممنوع شگرد جدید کارخانجات روغن برای فروش اجباری کالا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گرانی مرغ برجام اسدالله نژاد نهاده های دامی واردات مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۳۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است

محمدرضا فرجی تهرانی اظهار داشت: در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپ تاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد بازار لپ تاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبه‌رو می‌شود، این در حالی است که بازار کنونی نیز راکد است و متقاضیان بلاتکلیف هستند.

به گزارش ایلنا، براساس بخش‌نامه جدید وزارت صمت از این پس واردکنندگان لپ تاپ باید ۷۰ درصد کالای خود را فروخته باشند و این فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و خریدار نیز تیک تایید را بزند تا واردکنندگان بتوانند تایید دوباره برای سفارش واردات کالا بگیرند و تخصیص ارز آن‌ها تایید شود.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به مفاد این بخش‌نامه گفت: در صورت اجرای بخش‌نامه عرضه همه کالا‌هایی که واردات آن‌ها مشمول آن می‌شود در بازار کاهش می‌یابد و تعادل بازار در نیمه دوم سال بر هم می‌خورد، این بخش‌نامه به یکباره و از حدود ۱۰ روز پیش به بازار لپ تاپ ارائه شده در حالی که اجرای آن باید به طور تدریجی صورت بگیرد.

وی افزود: صدور چنین بخش‌نامه‌ای نشانگر این است که مسئولان دولتی بار دیگر بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیماتی برای این بخش گرفته‌اند در حالی که براساس قانون بخش دولتی باید در ابلاغ بخش‌نامه‌های اجرایی از بخش خصوصی ذینفع نظرخواهی کند. با این حال هیچ یک از سازمان‌های دولتی تاکنون از نهاد‌های خصوصی ماندن اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون برای ابلاغ بخش‌نامه‌ها مشورت نگرفته‌اند.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در ادامه از وضعیت کنونی بازار لپ تاپ گفت و اظهار کرد: متقاضیان خرید لپ تاپ هنوز در یک وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند.

وی درباره تاثیر نوسانات ارزی اخیر بر بازار لپ تاپ خاظرنشان کرد: واردکنندگان لپ تاپ با ارز نیمایی واردات را انجام می‌دهند به همین دلیل نمی‌توانند قیمت خود را از محدوده تعیین‌شده بالاتر ببرند، بنابراین نمی‌توان گفت نوسانات قیمت ارز بازار لپ تاپ را چندان تحت تاثیر قرار داده است. با این حال بازار در رکود عجیبی فرو رفته و به نظر می‌رسد نقدینگی موجود در دست مردم کم است و از قدرت خرید آن‌ها کاسته شده در چنین شرایطی تاثیرات رکود بیشتر از پیامد‌های نوسانات ارزی در بازار مشهود است و در صورتی که این رکود از بین برود قیمت کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند.

فرجی تهرانی یادآور شد: در حال حاضر کالا‌های استوک که بخشی از آن از مسیر‌های قاچاق و بخشی دیگر از طریق مزایده‌های سازمانی تامین می‌شوند بازار خوبی دارند و تقاضا برای این دسته از کالا‌ها برقرار است، همچنین کاهش قدرت خرید مردم به افزایش تقاضا برای تعمیرات انجامیده است.

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!