Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین کمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص عملکرد دولت و حاکمیت در سال گذشته اظهار کرد: آنچه که سال گذشته اتفاق افتاد در چند بخش قابل ارزیابی و بررسی است. در بخش اقتصاد تحریم‌های آمریکا علیه ایران و همراهی غربی‌ها با دولت آمریکا موجب شد که ایران در شرایط بسیار سختی قرار بگیرد و منابع درآمدی کشور در بخشی که به نفت وابسته بود، به شدت محدود شود و در حقیقت ایران یک دوره اقتصاد بدون نفت را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته برخی معتقدند که ایران به فروش نفت می‌پرداخت اما زمانی که درآمدی از نفت حاصل نشود و پول نفت به ایران بازنگردد.این منابع در اختیار دیگران قرار خواهد داشت یعنی ایران درآمدی از این بابت نداشته است و سرمایه حاصل از صادرات نفت در اقتصاد و جامعه تزریق نشده است بنابراین چرخه اقتصاد کشور لنگ زد و درست نچرخید و تأمین حداقل‌های زندگی مردم با مشکل مواجه شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: البته پرداخت‌هایی در حوزه‌های دارویی و تامین مواد غذایی انجام شد اما شاهد پیشرفت جدی در این زمینه نبودیم. در سال گذشته مشکل ما بحث تحریم‌ها و اتخاذ بعضی از تصمیمات در حوزه اقتصاد بین‌الملل بود؛ تصمیماتی در خصوص روابط بین‌الملل باید اتخاذ می‌شد به عنوان مثال در مورد FATF و موضوعات مشابه باید مسائلی مد نظر قرار می‌گرفت که متأسفانه عده‌ای بدون هیچگونه اطلاعی از آن با FATF موافقت و یا مخالفت کردند و منافع ملی را نادیده گرفتند که همه این امور حائز اهمیت است و باید به آن توجه شود که متأسفانه در سال گذشته شاهد بودیم که به این موضوع توجه کافی نشد. این رفتار نشان دهنده این است که هیچگونه جمع‌بندی علمی در این قضیه وجود ندارد بنابراین اگر جامعه ما از روش‌های علمی برای حل و فصل مسائل استفاده کند، شاید با مشکلات از این نوع مواجه نشدیم.

نایب رییس جبهه اصلاحات ایران گفت: مردم معتقدند که دولت به اندازه کافی برای اصلاح امور گام برنداشت یعنی دولت آقای روحانی نیز مانند دولت‌های سابق سعی کرد که با فروش نفت زندگی مردم را اداره کند و از آنجایی که نفتی به فروش نرسید، کالاهایی که در کشور تهیه و یا تولید می‌شد با چند برابر قیمت در اختیار مردم قرار گرفت که در برخی از کالاها تا چند برابر افزایش قیمت داشتیم و این افزایش قیمت‌ها به مردم فشار وارد کرد و موجب نارضایتی مردم شد.

وی ادامه داد: متأسفانه در جامعه علیرغم نرخ بیکاری و تورمی که بانک مرکزی ارائه کرده است، شاهد بیکاری و تورمی فراتر از این اعداد و ارقام هستیم. مردم معتقدند که دولت باید به اصلاح ساختار اقتصاد کشور بپردازد و روش دیگری برای حل مشکلات پیش بگیرد که تاکنون این کار را نکرده و مردم را در نوعی بلاتکلیفی رها کرده است.

کمالی اظهار کرد: در حوزه سیاست خارجه با روی کار آمدن بایدن اوضاع تغییر خواهد کرد. شیوه‌هایی که بایدن پیش خواهد گرفت با شیوه‌های ترامپ متفاوت است. امروز نشانه‌هایی از اینکه قصد دارند در جهت حل و فصل مسائل گام بردارند، به چشم می‌خورد و امیدواریم بتوانیم از فرصت‌های موجود استفاده درست را انجام دهیم. در سطح بین‌الملل وقایعی صورت گرفته است که تا حدودی وضع را بهتر خواهد کرد اما این موضوع به نگاه، نگرش و فرصت‌شناسی ما بستگی دارد.

وی در مورد مسائل اجتماعی در سال ۱۳۹۹ نیز اضافه کرد: تنش‌هایی را به شکل گسترده در سال‌های گذشته داشتیم اما خوشبختانه در سال ۹۹ علیرغم افزایش نارضایتی ها کمتر شاهد این تنش‌ها بودیم. اکثر وقایع و اعتراضات از کانال فضای مجازی مطرح می‌شد و بیماری کرونا نیز در این زمینه تاثیرگذار بود. در مجموع، بخش اجتماعی نارضایتی‌های بخش اقتصادی را پاسخگو بود.

وی در خصوص عملکرد دولت برای مقابله با کرونا نیز بیان کرد: دولت برای مقابله با کرونا تلاش بسیاری انجام داد و مردم همراهی خوبی با دولت داشتند و شاهد بودیم که در بخش‌های مختلف نوعی تعامل بین مردم و دولت ایجاد شد. البته در هر واقعه و مناسبتی عده‌ای هستند که ساز مخالف بزنند اما در مجموع مردم احساس می‌کنند که دولت در زمینه مبارزه با کرونا تلاش خود را به کار گرفته است.

دبیر کل حزب اسلامی کار گفت: تعارضات و اختلافات فرهنگی و سیاسی توسط گروه‌ها با تمسخر طرف سیاسی مقابل صورت می‌گرفت و در حقیقت در این زمینه دیالکتیک گفتمان علمی و منطقی نداشتیم و اکثراً شاهد روش‌های تخریبی بودیم.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: بیکاری دولت آمریکا روابط بین الملل صادرات نفت مشکلات سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۸۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر ، مراسم اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحد‌های تولیدی نمونه کشور با حضور سید صولت، مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

مرتضوی ضمن تبریک هفته کار و کارگر گفت:کار و تولید عزت و اقتدار  مردم است. بیش از ۵ هزار نیرو در یک کارگاه تولیدی فعال هستند که بیش از نیمی از این جمعیت را زنان نخبه، تحصیل کرده و فعال تشکیل داده است.

وزیر کار گفت: از ۱۶ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، حدود ۳میلیون و ۷۹۰هزار  زن بیمه تامین اجتماعی هستند.

مرتضوی با توجه به جهش تولید با مشارکت مردم گفت: اساسا در حوزه اقتصاد اسلامی و اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی اقتصاد دولتی، خصوصی وتعاونی تقسیم می شود که باید بالغ بر ۸۰درصد کل اقتصاد در دست بخش خصوصی باشد.

وی تصریح کرد: جهش تولید نیاز به تلاش دولت با مشارکت مردم دارد.

وزیر کار گفت: مانع زدایی از تولید و جلوگیری از مداخلات ادارات دولتی  از زنجیره تولید، از اقدامات مهم در راستای تحقق شعار سال است.جهش‌تولید بدون مشارکت مردم اجرایی نخواهد شد.

وی ادامه داد: امروز مردم در عرصه های مختلف اقتصادی خوش درخشیدند و در راستای حفظ و ارتقاء تولیدات داخلی پیشتاز بوده اند.

پیگیری امنیت شغلی زنان هستیم

همچنین در این مراسم نرجس بختیار خلج مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان گفت: در دولت سیزدهم توجه به بانوان بیشتر شده است و به عنوان اولویت کاری وزارت کار قرار گرفته است.

وی گفت:کمیته مشاور زنان و خانواده در دولت سیزدهم تشکیل و امور مرتبط با این کمیته به طور جدی در حال پیگیری است.

خلج ادامه داد: این کمیته امنیت زنان در اشتغال در راستای ازدواج و فرزند آوری را  در حال پیگیری است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت