Web Analytics Made Easy - Statcounter

محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان از حالت صادرات چمدانی در حال خروج است، یعنی اگر در گذشته صادرات به صورت سفارشی و چمدانی بود امروز از طریق گمرکات به بهترین شکل ممکن مسیر صادرات را طی می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، اقتصاد و معیشت مردم سیستان و بلوچستان از دیرباز بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار بوده است و به همین سبب مردم اغلب به صورت خودکفا زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان سیستانی و بلوچ، صبور، بردبار و با حضور سرشار بیشتر وسایل خانه را خود در زیباترین شکل درست می کنند از تهیه پارچه تا دوخت و تزیین پوشاک و بافت نفیس ترین فرش، گلیم و جاجیم و ... نشانگر هنر ناشناخته زنان سیستان و بلوچستان است.
 
مردان نیز به فراخور فرصت‌های پیش‌آمده در کنار کشت و دامداری به تهیه مصالح و ابزار کار می پردازند تا در این کارها نیز یاور همسر خویش شوند.
 
شباهت‌های نقش های به کار رفته بر روی آثار هنری توسط هنرمندان از دیرباز تاکنون توجه هر بیننده ای را به خود جلب کند این مسائل را می‌توان با بررسی برخی ابزارها به جای مانده از تمدن های گذشته منطقه مشاهده کرد.
 
اگر در روستای کلپورگان نقش برجسته سفالی زده می‌شود یا زنی در روستای چانف سوزن دوزی می کند نقش جان و دل و پارچه و سفارش خود داده است و همان نگاره ها را بر سفال به جا مانده از هزاران سال پیش می توان دید.
   
ثبت های ملی و جهانی روستاها و شهرهای استان توسعه دهنده صنایع دستی
 
علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در سیستان و بلوچستان صنایع دستی بسیاری وجود دارد و افراد زیادی در این عرصه کار می کنند که نگاه های آموزشی، علمی و هنری خوبی دارند.
 
وی ادامه داد: مردم و تولیدکنندگان پیوند عمیقی با یکدیگر دارند، صنعتگران صنایع دستی اعتقاد دارند که می توانند با تغییرات بسیار اندک در فروش و تولید صنایع دستی و بازاریابی و همراه با آموزش هایی که از ما دریافت می کنند تولیدات خود را برای فروش بیشتر به سمت بهینه شدن هدایت کنند.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به ثبت ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن دوزی و ادیمی به عنوان شهر ملی خامه دوزی و تنگه سرحه به عنوان روستای ملی حصیربافی و کلپورگان به عنوان روستای جهانی سفال اتفاقات بسیار خوبی در حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان رخ داده است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سوزن دوزی، خامه دوزی، حصیربافی و سفال کلپورگان شاخصه های صنایع دستی استان هستند، به ویژه سوزن دوزی و خامه دوزی که امروز تلفیق بسیار خوبی بین آن ها شکل گرفته است.
   
خروج صادرات صنایع دستی ار حالت چمدانی به سمت هدفمند
 
جلالزایی عنوان کرد: محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان از حالت صادرات چمدانی در حال خروج است، یعنی اگر در گذشته صادرات به صورت سفارشی و چمدانی بود امروز از طریق گمرکات به بهترین شکل ممکن مسیر صادرات را طی می کنند.
 
وی ادامه داد: صنعتگران ما در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند و می دانیم که در چه حوزه ای کار می کنند و این ظرفیت های صنعتگران و صنایع دستی سیستان و بلوچستان می تواند پیوند دهنده گردشگران باشد.
 
این مقام مسئول گفت: تمام گردشگرانی که در سیستان و بلوچستان حضور پیدا می کنند ابتدا دغدغه گردشگری و بعد پیوند آن با صنایع دستی را دارند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: بر این اساس در تالاب صورتی لیپار بازارچه سنتی صنایع دستی ایجاد شده است و صنعتگران محلی در ایامی که گردشگران حضور دارند از جمله تعطیلات نوروزی محصولات صنایع دستی خود را از تولید به مصرف به فروش می رسانند.
 

 
 3 بازارچه صنایع دستی در استان راه اندازی می شود
 
جلالزایی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که در سیستان و بلوچستان چند مکان را به عنوان پایلوت بازارچه های دائمی صنایع دستی راه اندازی کنیم و وزیر میراث فرهنگی هم بر فروش تولیدات صنایع دستی استان تاکید دارد که تولیدات این حوزه هدفمند باشد و در بسته بندی های خوب به فروش برسد.
 
این مقام مسئول گفت: بر این اساس تلاش می شود آنچه که می تواند سبب توسعه صادرات خارج از کشور شود دنبال کنیم، با دایر کردن بازارچه های صنایع دستی می توان زمینه را برای فروش هدفمند فراهم کرد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم سه بازارچه را در شمال، مرکز و جنوب استان راه اندازی کنیم و از این منظر بتوانیم صادرات و فروش آن را افزایش دهیم تا صنعتگران شاغل در این حرفه با آرامش خاطر بیشتری بتوانند درآمدزایی داشته باشند.
 
جلالزایی خاطرنشان کرد: وظیفه ذاتی ما کمک به عموم صنعتگرانی است که می توانند در این مسیر گام بردارند و در توسعه  صادرات صنایع دستی استان نقش آفرین باشند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان مدیرکل میراث فرهنگی سوزن دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، سردار دوستعلی جلیلیان گفت: پس از اطلاع از وقوع یک مورد پولشویی در زاهدان رسیدگی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان افزود: ماموران با انجام تحقیقات دریافتند شخصی که در شهرستان زاهدان برای خرید و فروش موارد مخدر نسبت به افتتاح حساب برای فرزند و همسر خود اقدام و با حساب آنها کار‌های مالی مرتبط با خرید و فروش مواد مخدر را انجام می‌دهد.

سردار جلیلیان تصریح کرد: ماموران پلیس امنیت اقتصادی در ادامه و پس از بررسی‌ از حساب این افراد دریافتند ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی داشته اند و دو نفر متهم را دستگیر کردند.

دیگر خبرها

  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی در زاهدان