Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@22:39:34 GMT

برترین شهرهای دوستدار محیط زیست در جهان

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۹۶۳۲۹

برترین شهرهای دوستدار محیط زیست در جهان

امروزه معماران و مقامات رسمی به اهمیت تنفس هوای پاک بسیار بیشتر از قبل پی برده و طی چند سال اخیر، در تلاش بوده‌اند نوآوری‌هایی به کار گیرند تا شهرهایی دوستدار محیط زیست به وجود آورند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در پی رشد سریع جمعیت و توسعه‌های تکنولوژی، که به طور پیوسته سبک زندگی بشر را تغییر می‌دهند، پایداری کره خاکی از اهمیت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که طی یک دهه گذشته، انتشار گازهای آلاینده در هوا و لبریز شدن دفن‌گاه‌های زباله و حتی سطل‌های داخل خیابان‌ها از مواد زائد، زندگی را برای بشر امروزی با مشکل رو به رو کرده است. البته دولت‌ها و مقامات محلی، تحت فشار گروه‌های مختلف دوستدار محیط زیست در تلاش بوده‌اند استراتژی‌هایی در پیش گیرند تا شهرهایی پایدارتر و سبزتر از قبل به وجود آورند. بسیاری از مقامات شهری، طی یک دهه اخیر در زمینه ایجاد شهرهای دوستدار محیط زیست موفق عمل کرده و پایدارترین شهرهای جهان را به وجود آورده‌اند. در ادامه به معرفی برترین شهرهای دوستدار محیط زیست در جهان پرداخته می‌شود.

کپنهاگ، دانمارک

کپنهاگ، پایتخت کشور دانمارک، به علت سرمایه‌گذاری زیاد در فضاهای سبز، جایگاه اول جهان را در زمینه پایدارترین شهرهای جهان از آن خود کرده است. ساکنان این شهر اعجاب‌انگیز از کیفیت بالای زندگی برخوردار هستند و این در حالی است که مقامات آن از اهداف بلندپروازانه خود برای توسعه هر چه بیشتر استراژی‌های کارآمد جهت ایجاد شهر دوستدار محیط زیست خبر داده‌اند.

شهردار پایتخت دانمارک ادعا کرده است که تا سال ۲۰۲۵، کپنهاگ را به اولین شهر کربن خنثی جهان تبدیل خواهد کرد. مردم این شهر، از دوچرخه‌سواری بسیار بیشتر از سایر وسایل حمل و نقل برای امور روزمره خود بهره می‌گیرند و جالب است بدانید که تنها ۲۹ درصد خانواده‌ها از خودروی شخصی برخوردار هستند. در این راستا، مقامات شهری نیز به طور مداوم در حال توسعه مسیرهای دوچرخه‌سواری هستند، به طوری که حتی مهمانان و گردشگران شهر نیز از دوچرخه برای رفت و آمد خود در داخل شهر، استفاده می‌کنند.

اخیراً مردم کپنهاگ به تغذیه مواد سالم روی آورده و حدود ۲۴ درصد کل مواد غذایی را محصولات کشاورزی تشکیل می‌دهد. جالب است بدانید که بیش از ۸۸ درصد خوراک سرو شده در نهادهای عمومی نیز از مواد سالم و تازه درست می‌شود.

آمستردام، هلند

کلانشهر آمستردام جایگاه دوم شهرهای دوستدار محیط زیست در جهان را به خود اختصاص داده است. مدیران شهر جز اولین کسانی بوده‌اند که اقداماتی بسیار کارآمد برای ایجاد پایداری و حذف اثرات منفی ناشی از تغییرات آب و هوایی اعمال کرده‌اند و در این زمینه به نتایج مثبتی در سال ۲۰۲۰ دست یافته‌اند.

یکی از دلایلی که باعث شده آمستردام در لیست پایدارترین شهرهای جهان قرار گیرد، ترویج گسترده دوچرخه‌سواری در میان مردم بوده است. در واقع، اغلب ساکنان این شهر، از دوچرخه‌سواری برای تردد خود بهره می‌گیرند و تنها در صورت لزوم از سایر وسایل حمل و نقل استفاده می‌کنند. شهردار پایتخت هلند متعهد شده است که از طریق جایگزین کردن وسایل حمل و نقل موتوری با خودروهای الکتریکی، به زودی انتشار گازهای آلاینده در هوا را به حداقل برساند. این در حالی است که شهروندان آمستردام نیز در تلاشند با نصب پانل‌های خورشیدی، میزان انتشار دی اکسید کربن ناشی از وسایل خانگی را به حداقل برسانند.

استکهلم، سوئد

استکهلم، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر در کشور سوئد، از ۱۴ جزیره کوچک و بیش از ۵۰ پل برخوردار است. همین ویژگی‌ها باعث شده مردم پایتخت، سبک زندگی پایدارتری نسبت به سایر شهرهای کشور در پیش گیرند و استکهلم را به سومین شهر دوستدار محیط زیست جهان تبدیل کنند. مقامات محلی پایتخت سوئد از حذف کامل سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۴۰ خبر داده و ادعا کرده است استراتژی‌های جدیدی برای هوشمندسازی و افزایش فضاهای سبز در پیش خواهد گرفت. علاوه بر این، به زودی، سوخت‌های زیستی به طور گسترده ترویج خواهد یافت و نیروی حرکتی خودروها را در سراسر شهر تأمین خواهد کرد.

برلین، آلمان

برلین با جمعیتی بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، یکی از مهم‌ترین شهرهای آلمان و جهان به حساب می‌آید که نام خود را به عنوان چهارمین شهر دوستدار محیط زیست جهان نیز به ثبت رسانده است. اما پرسشی که ممکن است ذهن همه را به خود درگیر کند، اینکه چگونه برلین به این سطح از اهمیت در جهان دست یافته است؟

بسیاری از محققان نحوه زندگی مردم برلین را عامل اصلی پایداری آن فرض کرده‌اند؛ ساکنان پایتخت آلمان، پس از جنگ جهانی اول، سبک زندگی خودکفا را در پیش گرفتند و شخصاً به پرورش محصولات گیاهی و میوه‌ها پرداختند. این رویکرد نسل به نسل انتقال یافت تا به امروز رسید به طوری که امروزه نیز اغلب مردم مواد غذایی را در مزارع کوچک یا بام‌باغ‌هایشان پرورش می‌دهند.

تحرک پایدار نیز عامل دیگری است که در موفقیت برلین به عنوان چهارمین شهر دوستدار محیط زیست سهیم بوده است. شهردار پایتخت، تعداد ۴۰۰ ایستگاه برای شارژ خودروهای الکتریکی نصب کرده و شهروندان را به استفاده از این وسایل حمل و نقل سوق داده است.

کد خبر 479542

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهرهای جهان پایداری پایداری شهری شهر پایدار استكهلم آمستردام برلین کپنهاگ پنل خورشیدی دوچرخه سواری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهر دوستدار محیط زیست دوستدار محیط زیست وسایل حمل و نقل دوچرخه سواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۶۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست