Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@18:31:25 GMT

ممنوعیت صادرات مرکبات منتفی شده است

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۶۳۷۰

ممنوعیت صادرات مرکبات منتفی شده است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه صادرات مرکبات ممنوعیت ندارد، گفت: بامکاتبه و پیگیری استاندار مازندران ممنوعیت صادرات مرکبات منتفی شد و صادر کنندگان می توانند صادرات مرکبات داشته باشند.

او افزود: در این خصوص با وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرکات کشور هماهنگی‌های لازم انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اتحادیه میوه و تره بار تهران به دنبال افزایش قیمت مرکبات موضوع ممنوعیت صادرات مرکبات را آذرماه پارسال مطرح کرده بود و همان زمان نیز مسئولان استان با این طرح مخالفت و اعلام کرده بودند هرگونه تغییر در روند عرضه، تقاضا و صادرات به ضرر کشاورزی کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید 
آب سرد اتحادیه میوه و تره بار پایتخت بر پیکره مرکبات مازندران

ستاد تنظیم بازار، اما پنج شنبه ۲۱ اسفندماه پارسال در جلسه فوق العاده با هدف متعادل کردن قیمت میوه شب عید و فراوانی در شبکه‌های توزیع، صادرات سیب و پرتقال را تا اطلاع ثانوی محدود کرده بود.

باغداران مازندران هم که با برداشت بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات فصل خوبی را سپری کرده بودند و به گفته مسئولان جهاد کشاورزی روزانه ۱۰۰۰ تن مرکبات صادر می‌کردند با این مصوبه با مشکل روبرو شدند.

محدودیت صادرات سبب شد بخش زیادی از مرکبات مازندران در انبار‌ها و سردخانه‌ها باقی بماند و پیش بینی جهاد کشاورزی برای صادرات دستکم ۲۴۰ هزار تن مرکبات تا اردیبهشت ماه امسال و افزایش ۶۰ درصدی آن محقق نشود.

تصمیم به محدود کردن صادرات مرکبات در حالی گرفته شده بود که مسئولان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرده بودند بیش از ٧٠٠هزار تن مرکبات در انبار‌ها موجود است و مشکلی برای تامین نیاز داخلی همزمان با صادرات وجود ندارد، اما با تصمیم ستاد تنظیم بازار فصل زمستان و روز‌های پایانی برداشت مرکبات در مازندران بر خلاف روز‌های آغازین به خوبی پایان نیافت.

حالا در حالی که یک هفته از سال ۱۴۰۰ گذشته و مازندران نیز به تمام تعهدات خود در تامین ۲۱ هزار تن مرکبات شب عید عمل کرده، منتفی شدن صادرات مرکبات اعلام شده است و این یعنی باغداران و صادرکنندگان دوباره باید مشتریان خارجی را به جریان مداوم صادرات مرکبات مطمئن کنند.

۳۰۰ هزار تن موجودی مرکبات در انبار‌های استان

شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه تصمیم ستاد تنظیم بازار ممنوعیت صادرات نبود بلکه محدود کردن صادرات مرکبات بود، گفت: این تصمیم به بازار صادرات مرکبات شمال شوک بزرگی وارد کرد.

او افزود: در حال حاضر بییش از ۳۰۰ هزار تن مرکبات در انبار‌های مازندران برای تامین نیاز داخلی موجود است و تلاش خواهد شد تا جریان صادرات مرکبات دوباره رونق بگیرد.

صادرات مرکبات در زمانی که کشور با تحریم‌های ناجوانمردانه روبرو است در حالی رونق گرفته بود که تداوم این سیاست نیازمند حمایت از باغداران و صادرکنندگانی است که سال‌ها برای راهیابی به بازار‌های هدف منطقه تلاش کردند.

انتهای پیام / ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات مرکبات قیمت مرکبات مرکبات مازندران ممنوعیت صادرات هزار تن مرکبات صادرات مرکبات جهاد کشاورزی انبار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۶۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد اعلام کرد: یک هیات تجاری متشکل از طرف ایرانی و روسی با ورود به بندر امیرآباد با مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد دیدار و در خصوص گسترش همکاری تجاری و سرمایه گذاری در بندر امیرآباد بحث و گفتگو کردند.

در ابتدا طرف روسی که در زمینه کشتیرانی و حمل ریلی کالا در روسیه فعالیت دارد، هدف از این دیدار را ترانزیت کالا از کشور‌های حوزه CIS از طریق کریدور شمال – جنوب به هندوستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس و صادرات محصولات باغی استان مازندران به کشور روسیه عنوان کرد و اعلان نمود، این شرکت با دارا بودن ۲۳ فروند شناور و بیش از ۵۰۰ Teu کانتینر یخچالی در دریای خزر، در زمینه حمل ریلی نیز در روسیه فعالیت دارد و فعال سازی حداکثری خط دریایی استاراخان به امیراباد برای مبادلات تجاری را از اهداف و برنامه‌های اصلی خود بر شمرد و اظهار داشت برای تحقق این مهم نسبت به تشکیل شرکت بازرگانی و سرمایه گذاری مشترک دو ملیتی اقدام نموده اند.

محمدعلی موسی پور مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در این دیدار ضمن برشمردن مزایا و امکانات بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر، گفت: ایجاد زیرساخت‌های مناسب و توان تجهیزاتی، موقعیت بندر امیرآباد را در دریای خزر تثبیت کرده و امروزه شاهد بالاترین میزان فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری انواع کالا در این بندر هستیم.

او با استقبال از پیشنهادات طرف روسی ضمن ارائه آمار عملکردی و میزان فعالیت این بندر بعنوان یک بندر استراتژیک و تنها بندر متصل به ریل در شمال کشور، افزود: خوشبختانه موقعیت بندر امیرآباد در شمال ایران و اتصال به شبکه ریل سراسری این بندر را متمایز کرده و بهره برداری از شقوق مختلف حمل و نقل ترکیبی سبب شده تا جایگاه بسیار خوبی در کریدور شمال – جنوب داشته باشیم و با تکیه بر این عوامل در سال گذشته توانستیم به بالاترین رکورد تخلیه و بارگیری در ادوار فعالیت ۲۳ ساله بندر دست یابیم.

موسی پور یکی از اقدامات مهم بندر امیرآباد را در سال گذشته شروع صادرات مرکبات استان مازندران از طریق حمل دریایی به روسیه عنوان کرد و گفت: با انتقال چند محموله گلوگاه‌های مسیر شناسایی و طی سفر استاندار اسبق مازندران به کشور روسیه توافقات مناسبی در زمینه تسهیل فرایند واردات و صادرات بین بنادر دو کشور، امور گمرکی، استاندارد و دامپزشکی صورت پذیرفته است که با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی‌های صورت گرفته مطمئنا در سال جدید شاهد توسعه تجارت در بخش دریایی و شقوق حمل و نقل چند وجهی خواهیم بود.

او در ادامه از اعلان آمادگی طرف روسی جهت سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی، خدماتی و لجستیکی استقبال کرد و بر اساس توافق بعمل آمده مقرر گردید طرفین نسبت به عقد تفاهم نامه و برگزاری نشست فنی و تخصصی در هفته‌های اتی اقدام و پس از بررسی‌های فنی و ارزیابی‌های اقتصادی در چارچوب دستورالعمل سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در سریعترین زمان ممکن قرارداد سرمایه گذاری امضا نمایند

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد همچنین به امکانات و تسهیلات بندر امیرآباد و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب جهت صادرات میوه و مرکبات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک واحد سردخانه و سورتینگ ۴ هزار و ۵۰۰ تنی و ۱۴۰ پلاک برای تامین برق کانتینر‌های یخچالی در بندر امیرآباد وجود دارد و با توجه به ظرفیت بالای طرف روس در تامین کانتینر یخچالی و شناور کانتینری شرایط بسیار خوب برای صادرات محصولات کشاورزی و مرکبات استان مازندران فراهم است و پیشنهاد ما به طرف روسی این است که فعالیت خود را در زمینه صادرات میوه و مرکبات و محصولات باغی استان مازندران شروع کند که این فعالیت تجاری مطمئنا شروعی برای گسترش همکاری‌ها خواهد بود.

موسی پور در پایان گفت: گسترش همکاری‌های تجاری بین دو کشور منجر به رونق و فعالیت بیش از پیش کریدور شمال – جنوب خواهد شد و این اطمینان وجود دارد که جایگاه ویژه بندر امیرآباد در این مسیر کمک شایانی به ترانزیت کالا‌های ایران و روسیه در این مسیر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو