Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه به تشریح نقش مهم بازار سرمایه در تحقق شعار "تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها" پرداخت.

به گزارش سرویس بورس مشرق، مقام معظم رهبری همه ساله راهبردهای یکساله کشور را در قالب شعار سال و از طریق سخنرانی عمومی اعلام می‌نمایند و امسال نیز شعار سال رنگ و بوی توجه به تولید و تقویت بنیه داخلی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار ایشان در سخنرانی نوروزی، راهکار ویژه‌ای را نیز پیشنهاد دادند که به نظر می‌رسد بازار سرمایه می‌تواند نقش مهمی در تحقق این فرمایشات داشته باشد.

مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی امسال فرمودند: «خود مردم با سرمایه‌های خرد و کلان وارد فعالیت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری در تولید شوند. این نیاز به سازماندهی دارد تا هر کسی بداند با سرمایه کم چطور می‌شود به تولید کمک کرد.»

بیشتر بخوانید:

وضعیت بورس از زبان دژپسند

در این زمینه یک کارشناس بازار سرمایه در این خصوص گفت: در نگاه اول این فرمایشات می‌تواند توصیه‌ای به مردم برای توجه به سرمایه‌گذاری‌های مولد باشد، اما به نظر می‌رسد مسئولان در جهت تحقق این امر دو وظیفه خطیر داشته باشند، یکی افزایش ابزارها و تقویت زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در جهت انتقال سرمایه‌های خرد به تولید و دیگری فرهنگ‌سازی و آشنا کردن مردم با انواع روش‌های سرمایه‌گذاری.

امیرحسین شماعی‌زاده افزود: با توجه به اقبال مناسب به بازار سرمایه در سال 1399 خرید و فروش مستقیم یا غیرمستقیم (از طریق صندوق‌ها)، سهام شرکت‌های بزرگ و یا اوراق درآمد ثابت منتشر شده توسط آنها رونق مناسبی یافته است، اما در مورد انتقال سرمایه‌های خرد به شرکت‌های کوچک و متوسط تولیدی که بخش بزرگ‌تری از اقتصاد را شامل می‌شوند، همچنان ضعف‌های زیادی مشاهده می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر ابزارهای مناسبی در جهت تقویت سرمایه‌گذاری‌های مولد در بورس ایجاد شده است که متاسفانه هنوز برای بسیاری از مردم ناشناخته‌اند. همچنین بازار این ابزارهاکم‌عمق هستند و در صورت حمایت و پشتیبانی از آن‌ها می‌توانند نقش مهمی در تحقق شعار امسال ایفا کند. در واقع با تدابیر کنونی انجام شده در بازار سرمایه، سرمایه‌های خرد از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، صندوق‌های سرمایه گذاری خصوصی و تامین‌مالی جمعی وارد شرکت‌های کوچک و متوسط می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به نظر می‌رسد نهاد ناظر بازار سرمایه در این سال می‌تواند با ایجاد مشوق‌های لازم، تسهیل قوانین و افزایش صدور مجوزهای مربوط به این ابزارها تغییرات مهمی در سهم این ابزارها در سبد سرمایه‌گذاران خرد ایجاد کند.

وی در تعریف صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه گفت: این صندوق‌ها از طریق تجمیع سرمایه از سرمایه‌گذاران نهادی وسرمایه‌گذاران خرد تلاش می‌کند بخشی از سهام استارتاپ‌ها را خریداری کند و پس از رشد استارتاپ و رسیدن به مرحله مناسب درجهت خروج از سرمایه‌گذاری و فروش سهام، به ارزش روز اقدام کنند. این نوع سرمایه‌گذاری از جمله سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت بوده و nav  صندوق تا قبل از فروش سهام شرکت از طریق تقسیم سود نقدی شرکت مورد سرمایه گذاری افزایش می‌یابد.

به گفته شماعی‌زاده، تاکنون 14 صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در بازار ابزارهای نوین فرابورس ایران مورد پذیره‌نویسی قرارگرفته‌اند که همگی به صورت ETF قابل معامله هستند. سرمایه‌های خرد می‌توانند با معامله واحد این صندوق‌ها مستقیما در سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی موثر باشند. همچنین تعداد معاملات این صندوق‌ها فعلا به دلیل عمق کم و عدم آشنایی کافی سرمایه‌گذاران محدود است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی نیز اذعان داشت: عملکرد این صندوق‌ها کاملا شبیه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه است؛ با این تفاوت که این صندوق‌ها به شرکت‌هایی ورود می‌کنند که نسبتا بالغ هستند و استراتژی آن‌ها پس از خرید سهام معمولا مدیریت شرکت در جهت عرضه ‌اولیه در بورس و خروج از ترکیب سهامداری است. این صندوق‌ها نیز با افق‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت 2 تا 7 ساله به شرکت ها ورود می‌کنند و NAV آن ها از طریق تقسیم سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر افزایش می‌یابد.تاکنون دو صندوق نیز در این زمینه در بازارابزارهای نوین فرابورس مورد پذیره‌نویسی قرار گرفته‌اند.

وی در مورد تامین ‌مالی جمعی نیز گفت: تأمین‌ مالی جمعی به عنوان ابزاری نوین عملیات تأمین ‌مالی یک کسب ‌و کار و افزایش وجوه گردآوری شده از طریق جلب تعداد زیادی سرمایه‌گذار از طریق شبکه مجازی است. این ابزار نیز به تازگی و در اواخر بهمن‌ماه سال 99 رونمایی شده است که می تواند متناسب با پروژه ها تا سقف 100میلیارد ریال منابع لازم برای شرکت های کوچک و متوسط را تجمیع کرده و با افق کوتاه مدت اصل و سود منابع سرمایه‌گذاران را بازپرداخت کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان یادآور شد: نحوه سرمایه‌گذاری سرمایه‌های خرد در این ابزار نیز از طریق بسترهای ایجادشده توسط نهادهای مالی دارای مجوز تامین مالی جمعی امکان‌پذیر است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جهش تولید بازار سرمایه بورس تهران بورس بازار بورس شاخص بورس فرابورس اخبار بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار بازار سهام سهام سرمایه گذاری شعار سال صندوق های سرمایه گذاری سرمایه گذاری جسورانه کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری بازار سرمایه سرمایه های خرد سرمایه گذاران صندوق ها مالی جمعی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۷۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد، گفت: در ادامه حمایت‌های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه‌های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمان سازی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی هم حمایت می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: فولادهای خریداری شده در سال گذشته توسط این صندوق به زودی به پروژه‌های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد. بر اساس مصوبه هیئت امنای صندوق ملی مسکن در اجرای تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۱۳ قانون جهش تولید مسکن به این صندوق اجازه داده شده تا نسبت به خرید سیمان و فولاد از طریق بورس کالا یا سایر طرق مصوب در شورای‌عالی مسکن اقدام کند.

کد خبر 6090244 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید