Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:12:48 GMT

ماجرای صف‌های طولانی مرغ در لرستان چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۰۸۰۸

ماجرای صف‌های طولانی مرغ در لرستان چیست؟

ماجرا چیست چرا باید تا چند روز قبل از عید مرغ گرم به وفور در بازار باشد اما درست روزهای پایانی سال مردم برای تهیه آن با مشکل مواجه شوند؟ آیا میزان تولید کم شده یا میزان مصرف زیاد شده است؟ آیا مردم نیازشان بیشتر شده است و در این شرایط کرونایی مردم برای میهمانی‌های بزرگ مرغ تهیه می‌کنند.

حرف و حدیث‌های زیادی در این زمینه وجود دارد برخی می‌گویند پایین بودن قیمت مردم در لرستان نسبت به دیگر استان‌های کشور باعث شده است که برخی مرغ از استان تهیه و در دیگر استان‌ها با قیمت بالاتری به فروش برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز اول عید ۱۴۰۰ متاسفانه مرغ گرم از سفره‌های برخی از مردم پرید و با عرضه مرغ منجمد در سطح استان، مردم مجبور به استفاده از این ماده پروتئینی با قیمت ۱۶ هزار تومان شدند که این موضوع نیز موجب اعتراض برخی از مردم شد چرا که معتقدند در لرستان که تولید مرغ بیشتر از تقاضای مردم است چرا باید از مرغ منجمد استفاده کنند.

اکنون هم هر روز شاهد صف های طولانی مرغ در سطح استان به ویژه شهر خرمآباد هستیم تا مرغ منجمد با قیمت ۱۶ هزار تومان و مرغ گرم با بیش از ۲۳ هزار تومان خرید کنند.

حال باید دید که دیدگاه مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی لرستان درباره کمبود مرغ گرم در استان چیست و چرا باید این مشکل در روزهای قبل از سال جدید و روزهای منتهی به سال نو رخ نمایان کند و مردم بجای خرید راحت مرغ در صف‌های طولانی تهیه آن بایستند.

بهزاد منصوری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان چند روز پیش از فرارسیدن عید نوروز گفت: ۳۷۰ تن گوشت مرغ با توجه به نیاز مردم در روزهای پایانی سال و ایام نوروز در استان توزیع شده است، به همین منظور همه امکانات و نیروها برای تامین و توزیع مناسب مرغ در استان بسیج شده اند تا شهروندان استان در روزهای پایانی سال برای خرید این کالا دچار مشکل نشوند.

منصوری همچنین پس از آغاز تعطیلات نوروزی و بروز مشکل برای مردم در راستای تامین مرغ موردنیاز خبر از توزیع روزانه ۱۵ تن مرغ منجمد در سطح استان داد و گفت: ۱۰ تا ۱۵ تن مرغ منجمد روزانه برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمت، در استان توزیع می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در ابتدای هر سال کشتارگاه‌ها تا سوم فروردین تعطیل هستند به منظور رفع مشکل کمبود مرغ به طور میانگین روزانه ۱۵ تن مرغ منجمد توزیع شد، البته سهمیه مرغ منجمد استان لرستان در مجموع ۲۴۰ تن بود که در روزهای پایانی سال ۱۳۹۹ بر اساس سرانه جمعیتی بین شهرستان‌ها تقسیم و توزیع شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر میزان توزیع شده با پیگیری های صورت گرفته توسط سازمان صمت استان، ۵۰ تن دیگر مرغ منجمد در اولین روز سال ۱۴۰۰ تامین شده است که با وجود همه مشکلات از جمله تعطیلی بانکها برای پرداخت پول و تهیه خودروی مخصوص حمل، به تدریج جذب شد و روزانه توزیع می شود.

 بخاطر بروز مشکل توزیع مرغ گرم در لرستان شنبه شب بازدید میدانی و شبانه رییس سازمان صمت لرستان به همراه رییس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان و رییس بسیج اصناف استان از تعدادی  از کشتارگاه های  مرغ در خرم‌آباد انجام شد.

‌با توجه به بروز مشکلات توزیع مرغ گرم در سطح استان ، رییس سازمان صمت لرستان پیشنهادهایی در خصوص چگونگی توزیع مرغ به مسئولان کشتارگاه ها باهدف نظارت صددرصدی بازرسان صمت بر نحوه توزیع مرغ به صورت هدفمند  جهت رفع نیازمندی مردم داد و گفت: در این زمینه مهم منافع مردم است و ما به عنوان مسئول پاسخگو بایستی از این امانت به خوبی محافظت کنیم.

وی ادامه داد: همچنین از اهداف دیگر بازدید میدانی شناسایی مشکلات احتمالی و نحوه تقسیم کار سازمان های متولی و همکار را در زمینه تامین و توزیع مرغ تا رفع تمامی موانع و مشکلات مطرح کرد و از نیروی انتظامی  و بسیج اصناف بابت همراهی و همکاری همه جانبه در این خصوص تقدیر و تشکر کرد.

تولید مرغ گرم متناسب با نیاز بازار نیست

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این باره گفت: نظارت بر فرایند توزیع مرغ متداوم و با متخلفان عرضه از کشتارگاه تا خرده فروش بدون اغماض برخورد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چهار روز تعطیلی کشتارگاههای مرغ استان لرستان طی جلسه ای  که با سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد میزان واقعی گوشت مورد نیاز استان با توجه به شرایط روز مشخص شده است، همچنین مقرر شد مرغ مورد نیاز توسط سازمان جهاد کشاورزی در اختیار نمایندگان سازمان صمت قرار گیرد تا از کشتارگاه‌ پلمب و در سطح عمده فروش و خرده فروش عرضه شود.

به گفته وی متاسفانه در حال حاضر میزان تولید مرغ گرم متناسب با نیاز بازار نیست اما امیدوار هستیم که سازمان جهاد کشاورزی بتواند مرغ مورد نیاز بازار را تامین کند و متعاقب آن بر اساس برنامه‌ریزی هایی که توسط سازمان صمت تدوین شده توزیع را در شبکه های مویرگی بازار به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

منصوری ادامه داد: بر اساس توافقی که با سازمان جهاد کشاورزی صورت گرفت مقرر شد مرغ گرم مورد نیاز بازار تامین شود و به عنوان مثال برنامه ریزی شده بود که ۵۵ تن برای شهرستان خرم‌آباد تامین ولی در عمل ۲۴ تن تهیه شد، البته طی بررسی های صورت گرفته وضعیت در حال بهبود است چراکه هم از ظرفیت مرغداریهای خود شهرستان خرم‌آباد هم از سایر شهرستان ها کمک گرفته خواهد شد.

 وی گفت: امید است ظرف روزهای آینده میزان مرغ نیاز تمامی شهرستان های استان تامین شود تا با نظارت و توزیع مویرگی به بهترین شکل ممکن به دست مصرف کننده واقعی برسد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان در خصوص نظارت و بازرسی از واحدهای توزیع مرغ اظهار داشت: هدف از تمرکز در توزیع مرغ با توجه به محدودیت نیرو، نظارت بیشتر و دقیق تر بر عرضه بوده است  شاید شاهد ایجاد صف بوده‌ایم اما این تمرکز در توزیع باعث شده مرغ، حتی الامکان به دست مصرف کننده واقعی برسد.

وی ادامه داد: برنامه کاری ما بر این اساس است که در صورت تامین مرغ مورد نیاز  در ۹۰ نقطه توزیع گوشت مرغ گرم صورت گیرد. در روزهای گذشته با یک واحد کشتارگاه مرغ که عملاً  تعهدات خود را انجام نداده و از تحویل ۱۰ تن مرغ گرم مصرفی سرپیچی کرده بود برخورد لازم صورت گرفت و پس از اجبار به تحویل مرغ مراحل تشکیل پرونده تخلفاتی کشتارگاه موردنظر در حال انجام است.

منصوری تاکید کرد: توصیه ما به کشتارگاه ها و عاملان توزیع  این است که مرغ تحویلی اصلاً جنبه شخصی و کشتارگاهی نداشته و به صورت امانت در اختیار شما گذاشته شده است و در صورت احراز تخلف در سطوح کشتارگاه‌ها، عمده فروش و خرده فروش بدون اغماض برخورد قانونی به عمل می آید.

رییس سازمان صمت لرستان از همه مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از امتناع و اختفاء، عرضه خارج از شبکه خصوصاً کالاهای اساسی از جمله مرغ همچنین  گرانفروشی و عدم درج قیمت مراتب را با شماره تلفن ۱۲۴ سازمان صمت لرستان در میان بگذارند.

ایجاد جذابیت اقتصادی با قیمت پایین مرغ در لرستان

اسفندیار حسنی مقدم رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در روزهای پایانی سال ۹۹ گفته بود: طی ۵ روز پایان سال یک هزار و ۶۱۰ تن مرغ در کشتارگاه های سطح استان کشتار و در بازار توزیع شد که این مقدار مرغ توزیع شده حداقل سه برابر متوسط مصرف استان است که در طول تاریخ استان بی سابقه بود.
وی افزود: براساس آمار موجود از ۲۵ تا ۲۹ اسفند به ترتیب ۲۵۹ تن، ۲۸۲، ۳۹۰، ۳۰۸ و ۳۷۱ تن مرغ در استان کشتار شده است، همچنین به منظور رفاه حال شهروندان هم استانی برای اولین بار در شب عید و ایام تعطیلات نوروزی روند کشتار مرغ و توزیع آن در سطح استان ادامه خواهد یافت و همکاران سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان نظارت‌های لازم بر کشتار مرغ و عرضه آن به بازار مصرف را خواهند داشت. 
 وی اضافه کرد: به منظور رفاه حال شهروندان مقدار ۲۳۰ تن مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام به استان لرستان اختصاص یافته که طی چند روز اخیر مقدار ١٨٠ تن از این مقدار توسط مباشرین سازمان صنعت، معدن و تجارت بین شهروندان توزیع شده است. 

وی تصریح کرد: ۸۰ تن باقیمانده به تدریج در ایام تعطیلات نوروزی بین شهروندان توزیع خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۵۰ تن گوشت مرغ منجمد به صورت فوق‌العاده به استان لرستان اختصاص یافته و در ایام تعطیلات نوروزی جهت تنظیم بازار مصرف در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین روز هشتم فرودین گفت: ۴۲.۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی طی سال گذشته در استان انجام و در مجموع ۸۰ هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید شده است، ۷۸ هزار تن از این میزان گوشت مرغ صنعتی بوده و با احتساب دیگر ماکیان ۸۰ هزار تن تولید صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه جمعیت لرستان ٢.١ درصد کشور است اظهار داشت: با این وجود میزان تولید گوشت مرغ در این استان سه درصد مجموع تولیدی کشور و بر اساس سرانه مصرف ۳۰ کیلوگرم به ازای هر شهروند لرستانی در سال حداکثر نیاز روزانه، ۱۲۰ تا ۱۴۰ تن است.

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضای بازار در آستانه نوروز، میزان کشتار مرغ در نیمه دوم اسفند ۲۴۰ تن در روز بود که در برخی روزهای پایانی سال تا ۳۹۰ تن نیز افزایش یافت.

حسنی‌مقدم در خصوص برخی کمبودها و صف‌های خرید مرغ در لرستان تصریح کرد: به دلیل اختلاف قیمت محصول با دیگر استان‌های همجوار، نوعی جذابیت اقتصادی ایجاد شد و برخی افراد با مشاغل غیرمرتبط، مبادرت به خرید مرغ و فروش در خارج از لرستان کردند.

وی افزود: باتوجه به اینکه در شبکه توزیع مرغ دارای نواقصی هستیم جلسات هماهنگی بین تمام دستگاههای ذیربط ستاد تنظیم بازار با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود و حل مشکل در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه نهاده مورد نیاز مرغداریها با ارز دولتی و به شکل کامل توسط سامانه بازارگاه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است اضافه کرد: پیش‌بینی شده است برای ماه جاری به طور متوسط ۱۸۰ تن در روز مرغ تولید و وارد کشتارگاه‌ها شود.

حسنی‌مقدم بر هوشمند کردن نحوه خروج مرغ از لرستان تاکید کرد و گفت: با تحقق این مهم، ضمن تسهیل دسترسی مردم به گوشت مرغ، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تولید مرغ مازاد بر نیاز استان به صورت هدفمند به استان های مجاور ارسال خواهد شد.

وی ادامه داد: وزن مرغ زنده استاندارد بین ۱.۸ تا ۲.۲ کیلوگرم و وزن کشتار شده بین ۱.۲ تا ۱.۴ کیلوگرم است و در مورد مرغ های با وزن بیش از٢.٥ کیلوگرم، درصد ضایعات و چربی های دورریختنی بیشتر است.

وی افزود: با افزایش دوره پرورش مرغ از ۴۵ روز به بالاتر مصرف دان و هزینه‌های تولید نیز بیشتر می شود بنابراین فرهنگ سازی مصرف مرغ با اندازه استاندارد، یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی لرستان است.

حسنی‌مقدم با بیان اینکه مرغ طی ۳۸ تا ۴۵ روز به وزن استاندارد می‌رسد، گفت: با تحقق این موضوع، ۲۰ درصد کاهش مصرف دان و افزایش بهره‌وری را برای مرغداران خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تخلف احتمالی تعداد کمی از مرغداران استان را انکار نمی‌کنیم تصریح کرد: جوجه ریزی توسط ۷۶۰ مرغداری در استان انجام و فعالیت آنها در ۲ سامانه بازارگاه توسط مدیریت طیور و سامانه قرنطینه توسط اداره‌کل دامپزشکی استان بررسی و راستی‌آزمایی می‌شود.

برچسب‌ها سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ستاد تنظیم بازار لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ستاد تنظیم بازار لرستان سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ستاد تنظیم بازار لرستان اخبار کنکور سازمان جهاد کشاورزی لرستان روزهای پایانی سال سازمان صمت لرستان رییس سازمان جهاد تعطیلات نوروزی استان لرستان تن مرغ منجمد سطح استان معدن و تجارت سازمان صنعت کشتارگاه ها تنظیم بازار نیاز بازار حسنی مقدم تولید مرغ توزیع مرغ توزیع شده مورد نیاز گوشت مرغ توزیع شد مرغ مورد استان ها خواهد شد چند روز مرغ گرم بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۰۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟ + فیلم

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان گفت: از ظهر امروز (جمعه) خبری به‌صورت کذب و با غرض‌ورزی در کانال‌های خبری استانی منتشر شد که در اصل مربوط به یک شوی نمایشگاهی برای تهییج بازدیدکنندگان در نمایشگاه خودروهای کلاسیک بوده و با تشویق آن‌ها روبه‌رو شده است.

احمدرضا طحانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه «خودروها و موتورسیکلت‌های کلاسیک، آفرود و مسابقه‌ای» که بیست‌ونهم فروردین تا دوم اردیبهشت در نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: این نمایشگاه با استقبال بی‌نظیر مردم روبه‌رو شد، به‌طوری که بیش از ۳۰ هزار بازدیدکننده را به خود جذب کرد.

وی افزود: در این نمایشگاه مردم از صدای اگزوز خودروهای کلاسیک و قدیمی که موتور آن‌ها تقویت شده است یا موتورسیکلت‌هایی سی‌سی‌های بالا دارد، لذت می‌بردند و حس مفرح و شادی در آن‌ها به وجود می‌آمد به‌طوری که روشن کردن این خودروها یا موتورسیکلت‌ها تشویق بازدیدکنندگان را به‌همراه داشت.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان تصریح کرد: از ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ خبری به‌صورت کذب و با غرض‌ورزی در کانال‌های خبری استانی منتشر شده است که در اصل مربوط به یک شوی نمایشگاهی برای تهییج بازدیدکنندگان بوده و همان‌گونه که در فیلم مشخص است، با تشویق آن‌ها روبه‌رو شده است و صدای آژیر نیز مربوط به همین غرفه بوده و سیستم اعلام حریق نمایشگاه عمل نکرده است.

طحانیان تاکید کرد: کانال‌های خبری باید پس از اطمینان از صحت و سقم یک واقعه نسبت به وایرال کردن آن در فضای مجازی اقدام کنند.

وی گفت: چهارمین نمایشگاه خودروها و موتورسیکلت‌های کلاسیک، آفرود و مسابقه‌ای بدون کوچک‌ترین حادثه در مدت زمان ۵ روز برگزار شد و استقبال مردم از آن بی‌نظیر بود، به‌طوری که برگزارکنندگان نیز از استقبال بی‌نظیر مردم شگفت‌زده شده بودند و امیدواریم این نمایشگاه را سال آینده پربارتر برگزار کنیم.

کد خبر 748135

دیگر خبرها

  • ماجرای ضرب و شتم در اتوبوس BRT/ هشدار پلیس به مجرمان
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی
  • طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟ + فیلم
  • تاکیدامام جمعه خوی براهتمام اعضای شوراهابه توزیع عادلانه امکانات
  • توزیع عادلانه امکانات مدنظر اعضای شوراها باشد