Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@13:55:26 GMT

بهترین درمان‌های خانگی برای رودل کردن

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۲۳۴۱

بهترین درمان‌های خانگی برای رودل کردن

یکی از مشکلات شایع در ایام نوروز، رودل است. علائم این بیماری برای فرد بیمار ناراحتی‌های زیادی مانند دل‌درد، تهوع و استفراغ به‌وجود می‌آورد. حالا که عید نوروز فرا رسیده است، در این مطلب قصد داریم به بیماری رودل، راه‌های پیشگیری و درمان آن بپردازیم.

به گزارش برنا؛ طبق سنت دیرینه‌ی ایرانی‌ها، برای ایام نوروز انواع تنقلات خریداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشکلات شایع در این ایام، رودل است. علائم این بیماری برای فرد بیمار ناراحتی‌های زیادی مانند دل‌درد، تهوع و استفراغ به‌وجود می‌آورد. حالا که عید نوروز فرا رسیده است، در این مطلب قصد داریم به بیماری رودل، راه‌های پیشگیری و درمان آن بپردازیم. با ما همراه باشد.

رودل به چه معناست؟

رودل کردن اصطلاح عامیانه‌ای است که مردم درباره سوءهاضمه‌های موقت و خفیف به کار می‌برند و معادل علمی آن درد‌های کولیکی یا قولنج گوارشی است. این بیماری در کودکان شایع‌تر است. خیلی‌ها در توصیف این درد‌ها می‌گویند دلم درد می‌گیرد و ول می‌کند. در موضوع معنی رودل بد نیست بدانید پرخوری یکی از مهم‌ترین علل درد‌های کولیکی است، اما می‌تواند علل جدی تری هم داشته باشند.

علائم رودل

درد‌های شکمی

سوزش معده یا بازگشت اسیده معده

نفخ کردن (احساس پری داشتن)

تولید گاز بیش از حد (آروغ زدن، باد شکم)

حالت تهوع خالی یا همراه با استفراغ

مزه‌ی اسیدی در دهان

غرغر کردن یا سر و صدای زیاد معده

ناراحتی معده

اگر تغییری در علائمتان به وجود آمده است، علائم رودل بیشتر شده یا ادامه دار است، ناخواسته وزن کم کرده اید، مدفوع خونی دارید، در بلعیدن مشکل دارید و یا به دلیل بی اشتهایی نمی‌توانید غذا بخورید، به پزشک مراجعه کنید.

دلایل ابتلا به رودل چیست؟

رودل نشانه‌ای برای چند بیماری مختلف است. اغلب اوقات به دلیل پرخوری و مشکلات گوارشی است (مشکلات هضم غذا و یا اسید معده). این عدم کارکرد سیستم گوارش بیشتر به دلیل بیماری، درمان و یا سبک زندگی غلط ایجاد می‌شود. بیماری‌هایی که موجب رودل مکرر می‌شوند شامل:

زخم‌ها (زخم معده یا اثنی عشر)

برگشت اسید معده به مری

التهاب مری

فتق هیاتال

سنگ کیسه صفرا

حاملگی (مخصوصا اواخر حاملگی)

التهاب پانکراس (پانکراس حاد یا مزمن)

التهاب معده یا مسمومیت غذایی

سندروم روده‌ی تحریک پذیر

عدم تخلیه منظم معده که معمولا در بیماران دیابتیک اتفاق می‌افتد.

حساسیت‌های غذایی مانند عدم تحمل لاکتوز

بیماری‌های قلبی، آنژین، سکته قلبی

بیماری‌های تیروئید

افسردگی

سرطان معده (به ندرت) هستند.

پیشگیری از رودل کردن

برای جلوگیری از رودل کردن باید مراقب تغذیه‌ی خود و یا کودکان باشید و مصرف کاکائو، قهوه، چای پررنگ، نوشابه، غذا‌های کنسروی، غذا‌های تند، ترش و چرب بخصوص فست فود‌ها را به حداقل برسانید.

به‌طور کلی اصلاح برخی از موارد در زندگی، می‌تواند در بهبود این بیماری موثر باشند. مثلا عواملی مانند: غذا خوردن بیش از حد و سریع، خوردن غذا‌های چرب، پر روغن و پرادویه، مصرف الکل، استرس و نگرانی، کافئین و ورزش کردن سریع بعد از غذا خوردن احتمال ابتلا به رودل را افزایش می‌دهند.

نفخ یکی از عوارض رودل است، افرادی که زمینه نفخ دارند نباید از کربوهیدرات‌هایی که شکسته نمی‌شوند مانند نخود، لوبیا، باقلا و ماش و... زیاد مصرف کنند. این افراد در صورت نفخ می‌توانند یک قاشق عرق نعناع بخورند. همچنین استفاده از زیره سیاه داخل کباب یا برنج نیز می‌تواند از بروز نفخ جلوگیری کند.

درمان‌های خانگی برای رودل کردن

۱. چای نعنا فلفلی

نعنا فلفلی دارای خواص ضد اسپاسم است و بنابراین انتخابی عالی برای مشکلات شکم از جمله حالت تهوع و رودل محسوب می‌شود. یک فنجان چای نعنا فلفلی بعد از وعده‌های غذایی میل کنید تا شکم‌تان بلافاصله تسکین بیابد. مقداری نعنا فلفلی خشک هم همیشه همراه داشته باشید تا در صورت لزوم میل کنید.

۲. عرق نعناع

راحت‌ترین اقدامی که پس از دل‌درد می‌توان انجام داد مصرف عرق نعناع است. می‌توانید عرق نعناع را با کمی آب قند یا نبات میل کنید. البته در مصرف عرق نعناع زیاده‌روی نشود؛ چراکه محل اتصال مری به معده را پرحجم کرده و مشکلاتی را برای فرد به‌وجود می‌آورد.

۳. چای بابونه

برای تهیه چای بابونه، یک یا دو کیسه چای را داخل یک لیوان آب جوش به مدت ده دقیقه دم بگذارید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری عسل هم به چای اضافه کرده و بعد میل کنید. هر زمانی که لازم بود می‌توانید این چای را بنوشید.

۴. جوشانده ترخون

استفاده از جوشانده ترخون در آب روش دیگری است که در طب سنتی برای رفع دل درد و درد‌های معده مورد توصیه قرار می‌گیرد؛ چراکه این سبزی نقش مؤثری در تقویت معده ایفا می‌کند.

۵. سرکه سیب

سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد و یکی از این فواید بیشمار، تسکین رودل است. از آنجایی که کم بودن اسید معده سبب رودل کردن می‌شود، مقداری سرکه سیب را برای افزایش تولید اسید معده بنوشید. یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب خام و غیرپاستوریزه را به یک فنجان آب اضافه کنید و ترکیب حاصل را بنوشید تا به سرعت تسکین بیابید.

۶. مخلوطی معجزه برانگیز

استفاده از مخلوط نعناع، گل بابونه، رازیانه، ریشه شیرین‌بیان و ریشه گل‌ختمی نیز راه دیگری است که در درمان دل درد مؤثر است. به این صورت که نعناع، گل بابونه، رازیانه، ریشه شیرین‌بیان و ریشه ختمی را در یک لیوان آب‌جوش ریخته و بگذارید ۳۰ دقیقه دم بکشد و پس از صاف کردن آن می‌توانید نیم‌ساعت قبل از صبحانه و نیم ساعت قبل از شام به مقدار یک استکان از آن میل کنید.

۷. زیره سیاه و سبز

راهکار دیگری که در طب سنتی برای درمان دل درد سفارش شده استفاده از زیره سیاه و زیره سبز است که به کاهش نفخ شکم کمک می‌کند. می‌توان از این گیاه به‌صورت پودرشده بعد از غذا استفاده کرد.

۸. تخم رازیانه

این گیاه دارویی ضداسپاسم نیز می‌تواند درمان خوبی برای رودل بعد از غذا باشد، و در عین حال دارویی عالی برای گرفتگی شکم، حالت تهوع و نفخ است. نصف قاشق چایخوری رازیانه پودرشده را در آب بریزید و اجازه بدهید ده دقیقه بجوشد و بعد چای را بنوشید. هر زمانی که دچار رودل هستید، می‌توانید چای رازیانه بنوشید.

۹. درمان دل‌درد با زنجبیل

یکی از روش‌های ساده درمان دل‌درد استفاده از زنجبیل است. مقدار کمی از پودر زنجبیل را در آب جوش ریخته و با خرما یا نبات میل کنید. خیلی زود درد شما را ساکت می‌کند. حتی اگر کودکانتان نیز در ایام عید به دل‌درد دچار شد می‌توانید با همین روش درد او را تسکین دهید. البته درخصوص رفع دل درد کودکان مخلوط آب و آبلیمو و عسل نیز توصیه شده است.

۱۰. جوش شیرین

جوش شیرین می‌تواند به سرعت اسید معده را خنثی کرده و رودل، نفخ و گاز را بعد از خوردن غذا تسکین بدهد. برای انجام این درمان نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را به ۱۲۰ میلی‌لیتر آب گرم اضافه کنید و بنوشید. این ماده به طور کلی غیرسمی است، اما مصرف مقدار زیادی از آن می‌تواند برخی عوارض جانبی را ایجاد کند از جمله یبوست، اسهال، استفراغ و گرفتگی عضلات.

۱۱. دارچین

درصورتی که پس از میل کردن هر چیزی سریعا دچار دل‌درد می‌شوید بهتر است نصف قاشق غذاخوری دارچین را دم کرده و بخورید. این کار به مرور زمان دل‌درد شما را کاهش می‌دهد.

۱۲. پونه

دمنوش پونه یکی دیگر از راه‌های درمان رودل است. یک قاشق غذاخوری پونه را در یک لیوان ریخته و روی آن آب جوش بریزید. یک درپوش روی لیوان بگذارید تا دم بکشد. سپس میل کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت تشدید و یا تکرار علائم رودل باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمائید. چرا که بسیاری از بیماری‌های گوارشی و غیر گوارشی با علائم مشابه رودل مانند دل درد مکرر و مزمن خود را نشان دهند. مثلا رودل کردن می‌تواند ناشی از عوارض دارو‌ها و یا بیماری کم کاری تیروئید باشد که موجب یبوست و دل درد می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خرما سکته قلبی صبحانه طب سنتی مشکلات درمان دل درد نعنا فلفلی رودل کردن عرق نعناع اسید معده سرکه سیب میل کنید آب جوش درد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره انگ اجتماعی

 در سال‌های دور، روی پوست بدن برده‌های سیاه پوست و مجرمان داغ گذاشته می‌شد تا نسبت به سایر افراد متمایز باشند و این نشانه‌گذاری در لغت لاتین "انگ (Stigma) " گفته می‌شود! انگ اجتماعی هرگونه نگرش منفی، پیش‌داوری و تعصب یا باور‌های غلط مرتبط با ویژگی‌ها یا شرایط خاص افراد جامعه مثل ویژگی ظاهری، محل سکونت و بیماری روانی و جسمی در جامعه را شامل میشود! به طور کلی این نگرش‌ها، رفتار افراد جامعه را با فردی که گرفتار نوعی انگ اجتماعی است تعیین می‌کند.

از اینکه بگم بیماری روانی دارم، می‌ترسم

در این بین از برچسب گذاری‌ها، بیش از نیمی از افراد مبتلا به بیماری روانی برای اختلالات خود کمکی دریافت نمی‌کنند. آنها اغلب از رفتار و برخورد متفاوت دیگران و یا از این که شغل‌شان را از دست بدهند می‌ترسند! برای همین از درمان خودداری می‌کنند یا آن را به تعویق می‌اندازند. این به این دلیل است که انگ، تعصب و تبعیض علیه افراد مبتلا به بیماری روانی همچنان یک مشکل است. مهم نیست که چقدر آشکار و یا پنهان باشد و یا در چه ابعادی باشد این می‌تواند آسیب‌زا باشد!

حقایقی در مورد انگ، تعصب و تبعیض

انگ اغلب ناشی از عدم درک یا ترس است. بازنمایی نادرست یا گمراه کننده رسانه‌ای از بیماری روانی در هر دوی این عوامل نقش دارد. بررسی مطالعات در مورد انگ نشان می‌دهد که اگرچه عموم ممکن است ماهیت پزشکی یا ژنتیکی یک اختلال سلامت روان و نیاز به درمان را بپذیرند، اما بسیاری از مردم هنوز دیدگاه منفی نسبت به مبتلایان به بیماری روانی دارند.

انگ عمومی شامل نگرش‌های منفی یا تبعیض‌آمیز است که دیگران ممکن است در مورد بیماری روانی داشته باشند. انگ ساختاری بیشتر سیستمی است و شامل سیاست‌های دولت و سازمان‌های خصوصی است که عمدا یا ناخواسته فرصت‌ها را برای افراد مبتلا به بیماری روانی محدود می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به بودجه کمتر برای تحقیقات بیماری روانی یا خدمات بهداشت روان کمتر نسبت به سایر مراقبت‌های بهداشتی اشاره کرد. انگ نه تنها مستقیماً بر افراد مبتلا به بیماری روانی تأثیر می‌گذارد، بلکه بر نزدیکان از جمله اعضای خانواده‌ای که از آنها حمایت می‌کنند، هم اثرگذار است.

انگ، اختلاف اجتماعی می‌سازد!

کلیشه‌ها و پیش‌داوری‌ها در بسیاری از نقاط باعث شدند افراد مبتلا به بیماری روانی، خطرناک، بی‌کفایت، مقصر اختلال خود، غیرقابل پیش‌بینی، نالایق و خودسرزنشگر محسوب شوند. علاوه بر آن با تبعیض، کارفرمایان ممکن است آنها را استخدام نکنند، صاحبخانه‌ها ممکن است به آنها اجاره ندهند و سیستم مراقبت‌های بهداشتی ممکن است استاندارد کمتری از مراقبت ارائه دهد. انگ بیماری روانی جهانی است. گزارشی در سال ۲۰۱۶ در مورد انگ ننگ به این نتیجه رسید که "هیچ کشور، جامعه یا فرهنگی وجود ندارد که افراد مبتلا به بیماری روانی ارزش اجتماعی مشابهی با افراد بدون بیماری روانی داشته باشند. "

تاثیرات مخرب انگ اجتماعی بر مردم

انگ و تبعیض علائم و احتمال درمان را بدتر می‌کند؛ کاهش امید، عزت نفس پایین‌تر، افزایش علائم روانپزشکی، مشکلات در روابط اجتماعی، کاهش احتمال ماندن در درمان و مشکلات بیشتر در کار از جمله این علائم است. بی میلی به دنبال کمک یا درمان و کاهش احتمال ماندن در درمان، ایزوله‌سازی اجتماعی، عدم درک خانواده، دوستان، همکاران یا دیگران، فرصت‌های کمتر برای کار، مدرسه یا فعالیت‌های اجتماعی یا مشکل در یافتن مسکن و قلدری، خشونت فیزیکی یا آزار و اذیت، این باور که هرگز در چالش‌های خاص موفق نخواهید شد یا نمی‌توانید وضعیت خود را بهبود بخشید از دیگر اثرات مضر انگ در اجتماع است.

انگ می‌تواند بر خانواده و دوستان تأثیر بگذارد

اعضای خانواده و دوستان که اغلب کمک و حمایت اساسی برای افراد مبتلا به بیماری روانی ارائه می‌کنند، می‌توانند انگ را تجربه کنند. آنها ممکن است ننگ را درونی کنند و خود را سرزنش کنند، یا ممکن است ترس داشته باشند که مردم آنها را به خاطر ایجاد بیماری یکی از عزیزانشان سرزنش کنند یا خانواده را از نظر اجتماعی طرد کنند. این انگ می‌تواند باعث کاهش حمایت عاطفی، انزوای اجتماعی و بی میلی به مراقبت از خویشاوندان شود.

انگ در محل کار

کارمندان با استرس‌های شغلی-زندگی، مسائل خانوادگی، نگرانی‌های مالی، مشکلات روابط یا نگرانی‌های قانونی، مقابله می‌کنند. یک نظرسنجی ملی در سال ۲۰۲۲ از انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) نشان داد که انگ سلامت روان هنوز یک چالش بزرگ در محل کار است. حدود نیمی (۴۸درصد) از کارگران می‌گویند که می‌توانند صریح و صادقانه در مورد سلامت روان با سرپرست خود صحبت کنند که این نسبت از ۵۶درصد در سال ۲۰۲۱ و ۶۲درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.

راه‌های کاهش انگ

به گزارش وب گاه تبیان، شناخت یا تماس با فرد مبتلا به بیماری روانی یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش انگ است. افرادی که صحبت می‌کنند و داستان‌های‌شان را به اشتراک می‌گذارند می‌توانند تأثیر مثبتی داشته باشند. وقتی کسی را می‌شناسیم که بیماری روانی دارد، کمتر ترسناک و واقعی‌تر و قابل ملموس می‌شود. بر اساس نظرسنجی ملی حدود چهار نفر از هر ۱۰ نوجوان گفتند که به دنبال افرادی با نگرانی‌های سلامت مشابه بوده‌اند. بسیاری از افراد مشهور مانند دمی لواتو، دواین "راک" جانسون، مایکل فلپس، تاراجی پی هنسون و لیدی گاگا داستان‌های خود را در مورد چالش‌های سلامت روان به طور عمومی به اشتراک گذاشته‌اند و بحث را بسیار بیشتر به رسانه‌های عمومی و گفتگو‌های روزمره آورده‌اند. جوانان به دنبال اطلاعات و این داستان‌های شخصی آنلاین هستند.

اقدامات فردی برای کاهش انگ

اتحاد ملی در مورد بیماری روانی (NAMI) پیشنهاداتی را برای کمک به کاهش انگ بیماری روانی ارائه می‌دهد:

علناً در مورد سلامت روان صحبت کنید، مانند اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی

به خود و دیگران با به اشتراک گذاشتن حقایق و تجربیات آموزش بدهید

از زبان آگاه باشید، به مردم یادآوری کنید که کلمات مهم هستند

برابری بین بیماری‌های جسمی و روانی را تشویق کنید - با نحوه رفتار آنها با فرد مبتلا به سرطان یا دیابت مقایسه کنید

نسبت به افراد مبتلا به بیماری روانی ابراز همدردی کنید

در مورد درمان صادق باشید - درمان سلامت روان را عادی کنید، درست مانند سایر درمان‌های مراقبت‌های بهداشتی.

به رسانه‌ها اطلاع دهید که وقتی از زبان تحقیرآمیز استفاده می‌کنند و داستان‌های بیماری روانی را به شیوه‌ای انگ‌زننده ارائه می‌کنند

توانمندسازی را به جای شرم انتخاب کنید - "من با انتخاب یک زندگی قدرتمند با ننگ مبارزه می‌کنم. برای من این به معنای مالکیت زندگی و داستانم است و از دادن اجازه به دیگران برای دیکته کردن من به خودم یا احساس من در مورد خودم، امتناع می‌کنم. "

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • «پرویز خان» در بخش نمایش خانگی اکران خواهد شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی (فیلم)
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی