Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@15:00:46 GMT

ایران ۱۴۰۰؛ از منازعه تا موازنه؛ تهران به چه می اندیشد؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۵۳۷۲

ایران ۱۴۰۰؛ از منازعه تا موازنه؛ تهران به چه می اندیشد؟

در این یادداشت از تارنمای خبرآنلاین که به قلم «حسن لاسجردی» منتشر شده آمده است: جمهوری اسلامی ایران در حالی سال ۱۴۰۰ را آغاز کرده که در پشت سر خود تحریم های آمریکا را دارد و در جلوی چشم خود سند راهبردی با چین را امضا کرده است.

ایران در حالی ماههای آخر سال ۹۹ و روزهای سال جدید را سپری کرده که در افکار عمومی با تغییر حکومت در آمریکا و با شعارهایی که نامزد دموکرات ها در تبلیغات انتخاباتی مطرح کرده بود، همه فکر می کردند که شرایط ایران و امریکا با دوران ترامپ تغییرات اساسی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییرات اگرچه با اعلام چارچوب سیاست خارجی دولت بایدن کمی تا حدودی از بن بست و ابهام درآمد ولی هنوز با توجه به گذشت چند ماه از دولت جدید به نظر می رسد واشنگتن نتوانسته سیاست روشنی را درباره مسائل مهم جهانی اعلام و اجرا نماید.

در چنین شرایطی شطرنج سیاست در نظام بین الملل که مبتنی بر بازیگری کشورهای مختلف بویژه قدرتهای بزرگ است می تواند بر سرنوشت بسیاری از رویدادها و حوادث تاثیر بسزایی داشته باشد.

در همین حال دولت جدید امریکا با اعلام چهار اولویت سیاست خارجی خود یعنی: چین- روسیه - اروپا و خاورمیانه تا حدود زیادی چشم انداز تحولات و میدانداری سیاستش را مشخص کرده و لذا در چنین محیطی بازیگران دیگر از جمله بازیگران منطقه ای براحتی می توانند دورنمای بهتری برای حرکت خود فراهم نمایند.

ایران در ورای بازیهای اخیر آمریکا واروپا در برجام و تداوم بازی صبر و انتظار با یک اقدام پیشدستانه تلاش دارد ضمن بهم زدن این بازی بگونه ای اعضای حاضر در برجام را واردار به قبول تعهدات و تداوم توافق هسته ای نماید و حتی با امضای سند راهبردی با چین درتلاش برای موازنه قدرت در تحولات جهانی برای خود است.

از آنجا که پهنه روابط ما با غرب صفحه ای پر تلاطم بوده و شرایط سالهای اخیر بر ابهام ها و مشکلات افزوده و اینک مسلم شده که این روابط تا حدود زیادی بر متغیرهای قدرت محور استوار است، به نظر می رسد که بنای جدید همکاری با چین بتواند ضمن ایجاد تغییر بنیادین در هرم قدرت سیاسی و اقتصادی کشور، ما را به شرایط جدیدی از نظام بین المللی برساند تا ایران از گزند تنگناها و فشارهای پرنوسان غرب در امان باشد و لذا سند راهبری چنین نویدی را با خود به همراه دارد اگرچه بدخواهان چنین نخواهند و مخالفان در باره این سند راهبردی دست به قلم شوند و مانند همیشه مشق مخالفت بنویسند.

منبع: خبرگزاری خبر آنلاین برچسب‌ها قرارداد بین المللی ایالات متحده آمریکا جو بایدن ایران پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قرارداد بین المللی ایالات متحده آمریکا جو بایدن قرارداد بین المللی ایالات متحده آمریکا جو بایدن ایران پکن اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال

به گزارش تابناک اقتصادی؛ آمارهای شغلی آمریکا در ماه آوریل بر خلاف ماه گذشته شتاب خود را از دست داد. نرخ بیکاری بار دیگر شیب صعودی به خود گرفت و در پله 3.9 درصدی ایستاد و فرصت‌های شغلی جدید نیز از پیش‌بینی‌ها مبنی بر ایجاد 190 هزار شغل جدید کاهشی‌تر شد و به 175 هزار نفر رسید.

داده‌های نامطلوب بازارکار این سیگنال را به اقتصاددانان می‌دهد که اقتصاد آمریکا دیگر تحمل نرخ بهره در سطوح 5.25 تا 5.5درصدی و همچنین سطوح بالاتر از این رقم را نداشته و پاول نباید از سیاست‌های پولی انبساطی کناره‌گیری کند. ناگفته نماند که آغاز این سیاست‌ها نیازمند پیش‌زمینه‌هایی از جمله اطمینان از عدم بازگشت تورم در ماه‌های آتی است. با کاهش شتاب داده‌های شغلی ایالات‌متحده، شاخص ارزی آمریکا که در نتیجه سیگنال‌های اقتصاددانان شیب صعودی به خود گرفته بود، بار دیگر به کف 105 واحدی سقوط کرد و فرصت دوباره‌ای برای تقویت طلا و بیت‌کوین فراهم کرد. بیت‌کوین روز گذشته در ساعت 17به وقت تهران با رقمی معادل 64 هزار و 400 دلار  در حال معامله بود.

 پاول بر سردوراهی

گزارش‌های اقتصادی آمریکا از جمله رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه اول 2024، داده‌های شغلی، تورم و شاخص مدیران‌خرید در ماه‌های اخیر جرمی پاول را بر سر دوراهی تشدید سیاست‌های انقباضی و آغاز سیاست‌های انبساطی قرار داده است. تبعات این دوراهی بر بازارهای جهانی اثر‌گذار بوده و موجب نوسان قیمتی دارایی‌های این بازار خواهد شد؛ زیرا در صورت آغاز دوباره چرخه ضد تورمی، گرچه تورم شیب نزولی به خود می‌گیرد، اما نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، فعالیت‌های اقتصادی و بازار کار آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و از شتاب آنها جلوگیری می‌کند. صاحب‌نظران این روند را تایید کردند. البته آنها در خصوص آغاز سیاست‌های انبساطی تردید داشتند و تاکید کردند که در صورت آغاز زودهنگام کاهش نرخ بهره، بازگشت تورم به سطوح بالاتر دور از انتظار نخواهد بود. قابل ذکر است که گزارش تورمی در ماه آوریل که در15 مه منتشر خواهد شد می‌تواند اندکی از تردید پاول را کم کند و مسیر روشن‌تری را در اختیار پاول و سایر سیاستگذاران قرار دهد. برای درک بهتر این موضوع باید تا انتشار گزارش تورمی و همچنین واکنش سیاستگذاران به آن منتظر ماند.

منبع: دنیای اقتصاد

 

دیگر خبرها

  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • در غرب فقط یک خط قرمز وجود دارد و آن اسرائیل است
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است