Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: فشار جریان های سیاسی عراق به دولت مصطفی الکاظمی برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است که متاسفانه دولت عراق هیچ گونه اقدامی برای اخراج نیروهای آمریکایی نکرد، ضمن اینکه مصطفی الکاظمی نخست وزیر تلاشش بر این است که جایگاه الحشد الشعبی را کمرنگ کرده و شرایطی فراهم کند که از طریق حذف فرماندهان الحشد الشعبی به نوعی این نیروی مردمی که با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفته از صحنه امنیتی و نظامی حذف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا، متن مصاحبه تفصیلی «حسن هانی زاده»، کارشناس مسائل خاورمیانه، با خبرگزاری برنا به شرح زیر است:

با توجه به اتفاقات و تحولاتی که اخیرا در عراق صورت گرفت وضعیت این کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟

عراق در سالی که گذشت شاهد یک سری تحولات در حوزه امنیتی و سیاسی بود. بار دیگر آمریکایی ها با دخالت در مسائل امنیتی موجب بازگشت گروهک تروریستی داعش از سوریه به عراق شدند و گزارش هایی که دریافت شده نشان می دهد که آمریکایی ها در سال 1399 بیش از 400 تن عوامل داعش را از منطقه البوکمال در سوریه به عراق مخصوصا به مناطق غرب و شمال عراق منتقل کردند. تلاش بر این است که آمریکایی ها از طریق سازماندهی گروهک تروریستی داعش، قدرت خود را در عراق گسترش بدهند و به همین دلیل بار دیگر نیروهای مردمی مانند الحشد الشعبی وارد شدند و با گروهک تروریستی داعش تقابل کردند.

مسئله دیگر که در حوزه سیاسی وجود دارد؛ فشار جریان های سیاسی عراق به دولت مصطفی الکاظمی برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است که متاسفانه دولت عراق هیچ گونه اقدامی برای اخراج نیروهای آمریکایی نکرد، ضمن اینکه مصطفی الکاظمی نخست وزیر تلاشش بر این است که جایگاه الحشد الشعبی را کمرنگ کرده و شرایطی فراهم کند که از طریق حذف فرماندهان الحشد الشعبی به نوعی این نیروی مردمی که با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفته از صحنه امنیتی و نظامی حذف کند.

سفر پاپ به عنوان رهبر کاتولیک های جهان به عراق از مهمترین مسائل در حوزه سیاسی عراق تلقی می شود و حادثه ای که به جایگاه مرجعیت در عراق بسیار اهمیت داد و این سفر نشان می دهد که عراق جایگاه بالاتری در عرصه های منطقه ای و بین المللی پیدا کرده علیرغم اینکه عراق دست خوش نابسامانی ها و ناامنی ها شده است، به همین دلیل به نظر می رسد که اگر همه گروه های سیاسی به صورت همدل و هماهنگ عمل کنند عراق می تواند به سمت ثبات و آرامش حرکت کند.

تحلیل شما از اعتراضات عراق و تغییر نخست وزیر این کشور چیست؟

عراق به علت گرفتار شدن با گروهک های تروریستی تحت حمایت عربستان و آمریکا به لحاظ اقتصادی دست خوش تغییراتی شد و موجب افزایش بیکاری و همچنین کاهش درآمدهای عمومی شد به همین دلیل، تظاهراتی در طول سال جاری در شهرهای مختلف عراق به ویژه در بغداد و بصره و شهرهای جنوب عراق صورت گرفت و این تظاهرات به خشونت کشیده شد که عامل اصلی وجود نیروهای آمریکایی در عراق است. تا زمانی که نیروهای آمریکایی وجود داشته باشند عراق با مشکل و چالش امنیتی های مواجه خواهد بود بنابراین مصطفی الکاظمی که با برنامه های سیاسی گسترده ای وارد عرصه سیاسی شده نتوانسته برنامه خود را عملیاتی کند و به همین دلیل عراق نیازمند بازنگری در حوزه سیاسی و اقتصادی است.

آینده عراق را بعد از انتخابات جدید و پارلمان چگونه می بینید؟

عراق به زودی شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود که حساس است. گزارش ها نشان می دهد آمریکایی ها قصد دارند این انتخابات را مدیریت و مهندسی کنند ولی با توجه به جایگاهی که مرجعیت و نیروهای مردمی دارند به نظر می رسد که پارلمان عراق در آینده یک پارلمان قدرتمندی خواهد بود و گروهای سیاسی مختلفی در آن حضور خواهند داشت.

به نظر می رسد عراق به سمت ثبات و آرامش حرکت کند مشروط بر اینکه دولت عراق بتواند مانع نفوذ آمریکا در تصمیم گیری های داخلی شود.

آیا اخراج آمریکایی ها باعث بهم ریختن امنیت عراق توسط آمریکا نمی شود؟

دولت عراق باید مصوبه پارلمان ناظر بر اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق را عملیاتی کند؛ حضور نامبارک نیروهای آمریکایی در خاک عراق باعث افزایش ناامنی ها شده چون نیروهای آمریکایی در طول یک سال اخیر همه تلاش خود را برای بازسازی داعش و نیروهای فراری حزب بعث کردند. در حال حاضر نیروهای حزب بعث تقریبا با شاکله جدید، رهبرانشان و همچنین نسل دوم حزب بعث عراق که در امارات، اردن و عربستان سازماندهی شدند قصد دارند که به عراق برگردند و قدرت را به دست بگیرند.

مردم عراق با هوشمندی درصدد هستند که مانع حضور نیروهای آمریکایی و وابستگان آمریکایی در عرصه سیاسی شوند لذا تا زمانی که آمریکایی ها حضور دارند امکان شکل گیری یک دولت وحدت ملی در عراق وجود ندارد و نیروهای آمریکایی باید، توسط دولت عراق اخراج شوند.

آینده حشدالشعبی پس از تحولات و همچنین آینده عراق چگونه خواهد بود؟

حشد الشعبی یک نیروی مردمی برگرفته از شرایط بحرانی عراق و با فتوای مرجعیت شکل گرفت و آینده مهمی در ثبات و امنیت عراق خواهد داشت. الحشد الشعبی یک نیروی کاملا منضبط و با تجربه بالا در تقابل با گروهک های تروریستی هست و باید در آینده عراق مخصوصا در حوزه سیاسی و انتخابات این کشور نقش مهمی ایفا کند و نباید نقش آن منحصر به عرصه های میدانی و نظامی باشد باید در عرصه های سیاسی هم، نقش مهمی ایفا کند.

چشم انداز عراق را چگونه می بینید؟

آینده عراق بستگی به همگرایی و وحدت ملت عراق و طیف های سیاسی عراق دارد. عراق باید به سمت ثبات و آرامش حرکت کند و شرایطی فراهم شود که نیروهای آمریکایی خاک عراق را ترک کنند زیرا عامل تفرقه و اختلاف بین احزاب و جریان های سیاسی، نیروهای آمریکاست. دخالت سفارت آمریکا در تصمیم گیری های داخلی موجب اختلاف میان جریان های سیاسی شده و به نظر می رسد که اگر خاک عراق را ترک کنند عراق به سمت آرامش و ثبات خواهد رسید. 9

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مصاحبه خاورمیانه برنا سوریه دولت جهان گروه های سیاسی عربستان بیکاری خشونت سیاسی و اقتصادی انتخابات پارلمان عراق امنیت عراق خاک حزب بعث تصمیم گیری های هانی زاده برای اخراج نیروهای آمریکایی جریان های سیاسی مصطفی الکاظمی حوزه سیاسی نظر می رسد الحشد الشعبی همین دلیل آمریکایی ها سیاسی عراق آینده عراق دولت عراق خاک عراق حزب بعث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدجمیل المیاحی» در نشست با علیرضا فخاری، استاندار تهران، که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه استان «واسط» در صورت مساعدت‌های لازم توانایی تولید یک میلیون تُن گندم را دارد، اظهار کرد: این استان در حوزه صیفی جات فعال است و در دامداری دارای رتبه اول کشور است و ۳۵ درصد از نیازهای بغداد توسط «واسط» تأمین می‌شود.

المیاحی در ادامه با اشاره به مشابهت میزان جمعیت بغداد و تهران گفت: «واسط» امن ترین استان عراق و به لحاظ وسعت و مساحت چهار برابر بغداد است و مسافت زمانی مهران تا بغداد دو ساعت می‌باشد و به دنبال برنامه ریزی برای ایجاد راه آهن بین مرز مهران و شهر «کوت»، کربلا و بغداد برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.

استاندار واسط عراق با بیان اینکه این استان به لحاظ سیاسی، مهم‌ترین موقعیت را در منطقه دارد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با عراق دارای چهار نقطه استراتژیک است که تردد پنج میلیون نفر زائر، راه آهن مهران، کوت - کربلا و ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور از مهم‌ترین این نقاط است.

وی با اشاره به مهیا بودن یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور ایران و عراق افزود: به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی را در عراق افزایش دهیم، چنانکه در حال حاضر هم ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز در حوزه ساخت و سازهای عراق، از شرکت‌های ایرانی تأمین می‌شود.

المیاحی ضمن تقدیر از استاندار تهران برای حضور در این نشست، سفر به ایران را خوشایند عنوان و اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است که درخواست کنیم تجربیات تهران در حوزه شهری، فضای سبز و کشاورزی و بازیافت زباله به استان «واسط» عراق منتقل شود.

استاندار واسط عراق پیشرفت روز افزون عراق و ایران را مایه عزت شیعیان اعلام کرد و گفت: با مشاهده توسعه و پیشرفت‌های چشمگیر در تهران متوجه می‌شویم که تحریم‌ها نتوانسته اند مانعی برای رشد این کشور باشند.

کد خبر 6090405

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم