Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:25:57 GMT

نشست استانبول کمکی به مذاکرات صلح افغانستان نخواهد کرد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۲۰۵۲

نشست استانبول کمکی به مذاکرات صلح افغانستان نخواهد کرد

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- رویا فریدونی: یک سال از توافق صلح طالبان با آمریکا می‌گذرد اما این توافق نه تنها کمکی به تسریع روند صلح افغانستان نکرده بلکه آن را با پیچیدگی روبرو کرده است. در این میان، آمریکا هم روند بازنگری توافق‌نامه صلح با طالبان را با ادعای ارزیابی سطح پایبندی طالبان به تعهدات این توافقنامه، آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توافقنامه‌ای که در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ میلادی (دهم اسفندماه ۱۳۹۸) امضا شد؛ هر دو طرف موظف به پایان دادن به حملات علیه یکدیگر شدند. دولت ترامپ، در صورت عمل کردن طالبان به تعهدات خود در چارچوب این توافقنامه متعهد شد ظرف ۱۴ ماه تمامی نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند. گروه طالبان نیز متعهد شد تا رویکردهای خود را تغییر دهد و وارد مذاکرات صلح با دولت افغانستان شود.

اخیرا «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از کندی روند مذاکرات صلح ابراز ناخشنودی کرده و با نوشتن یک نامه به سران افغانستان خواستار شتاب بیشتر در مذاکرات صلح این کشور شد و از دولت آنکارا نیز درخواست کرد تا برای «نهایی کردن توافق صلح» میزبان نشست دولت افغانستان و طالبان باشد.

به دنبال درخواست مقامات افغان و گروه طالبان و همچنین با توجه به پیشنهاد آمریکا مبنی بر میزبانی استانبول، قرار است در ماه آوریل مقام‌های بلندپایه دولت افغانستان و طالبان با حضور در این شهر، در مورد طرح صلح آمریکا مذاکره کنند.

خبرنگار مهر در این خصوص گفتگویی با دکتر «اوزدمیر آکبال» کارشناس مسائل سیاسی آمریکا و استاد روابط بین الملل دانشگاه «تراکیا» انجام داده که در ادامه می‌خوانیم:

*دلایلی که دستیابی به توافق صلح پایدار میان طالبان و دولت افغانستان را با پیچیدگی روبرو می کند؛ چیست؟

همانطور که می‌دانید بین حکومت افغانستان و طالبان اختلاف ایدئولوژیک فراوانی وجود دارد. اما در کنار این مسئله، عدم تمایل طالبان برای رها کردن قدرت نیز عامل تعیین کننده ای در این زمینه است.

*علی رغم اینکه دولت ترامپ طی توافقی موافقت خود را نسبت به خروج نظامیان آمریکایی اعلام کرده بود؛ آنطور که مشاهده می شود دولت بایدن مایل به خروج از  افغانستان نیست. شما این موضوع را چگونه تحلیل می کنید؟

در واقع، تلاش آمریکا برای خارج کردن نیروهای خود از افغانستان به دوران اوباما بر می‌گردد. بنابراین نمی‌توان گفت که توافقنامه مذکور فقط مربوط به دوران ترامپ است. با این حال، با توجه به موقعیت افغانستان و منافع استراتژیک آمریکا، خارج کردن نیروهای نظامی آمریکا برای اوباما و ترامپ امکان پذیر نبود. من فکر نمی‌کنم در دوره بایدن نیز چنین امکانی وجود داشته باشد.

*اهداف اصلی آمریکا از ورود به روند مذاکرات صلح افغانستان چیست و به نظر شما نشست آتی در استانبول می تواند در این زمینه نتیجه بخش باشد؟

روند مذاکرات موسوم به «صلح افغانستان» از دوره دوم ریاست جمهوری اوباما در دستور کار قرار گرفت. هدف اصلی آمریکا از انجام چنین امری این است که بدون آن که سلطه خود را در منطقه از دست بدهد یک ساختار اداری متناسب با منافع خود تشکیل دهد. اما به نظر من نه مذاکرات دوحه و نه مذاکرات استانبول مذاکراتی نیستند که بتوانند در این مورد نتیجه بخش باشند زیرا پویایی داخلی و ساختار قدرت چند بخشی افغانستان خود مانع مهمی برای این امر است.

کد خبر 5179050

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده امریکا ترکیه افغانستان طالبان افغانستان استانبول مذاکرات صلح افغانستان دوحه قطر ایالات متحده امریکا ایران عراق کمیسیون ویژه برجام روسیه عربستان سعودی برجام ویروس کرونا مصطفی الکاظمی رژیم صهیونیستی فلسطین سوریه لبنان کره شمالی دولت افغانستان صلح افغانستان مذاکرات صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۲۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه

معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان در مراسم آغاز پروژه ساخت جاده هرات-غور اظهار داشت ساخت بزرگراه‌ها نقش مهمی در توسعه تجارت و ترانزیت افغانستان با کشورهای منطقه‌ دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان در مراسمی با حضور والی هرات، والی غور، فرمانده سپاه 207 الفاروق و مسئولین حکومتی و نظامی غور و هرات پروژه ساخت جاده هرات-غور را افتتاح کرد.

ملا برادر در این مراسم گفت: بخش حمل و نقل نقش مهمی در رشد اقتصادی افغانستان دارد و با توجه به این اهمیت، امارت اسلامی این بخش را در اولویت‌های خود قرار داده است که نشست‌های پی‌درپی با کشورهای همسایه و منطقه به منظور توسعه و سازندگی اساسی آن ادامه دارد.

وی افزود: این جاده یکی از پروژه‌های مهم و ملی افغانستان است که ولایت‌های هرات، غور، بامیان، دایکندی و میدان وردک را از طریق حمل و نقل زمینی به کابل وصل می‌کند.

معاون نخست‌وزیر حکومت طالبان پیش از این گفته بود جاده‌‎ای در شهرستان «واخان» ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان درحال ساخت است که با تکمیل آن مسیر جدیدی میان افغانستان و چین ایجاد می‌شود.

وی افزود این جاده که افغانستان و چین را به هم وصل می‌کند، می‌تواند مسیری برای تردد و انتقال کالاهای تجاری دو کشور باشد.

هیئت اقتصادی افغانستان در راه تهران؛ «ملابرادر» عازم ایران شدمعاون نخست وزیر افغانستان خطاب به تاجران ترک: برای سرمایه گذاری زمینه خوبی فراهم شده استانتقاد ملابرادر از سکوت جامعه جهانی درباره توقیف دارایی‌های افغانستان

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است