Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی کاهش میزان بارندگی در سطح کشور نسبت به سال گذشته یک عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: این وضعیت باعث کاهش رشد پوشش گیاهی به‌عنوان یکی از عوامل آتش‌سوزی در جنگل‌ها می‌شود اما به معنای مصونیت از آتش‌سوزی در سال جاری نیست.

به گزارش ایمنا، احمد رحمانی، ضمن اشاره به پیش‌بینی کاهش میزان بارندگی‌های طی امسال در کشور نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: رشد انبوه و خشک شدن پوشش گیاهی سبز شده در فصل بهار یکی از عوامل آتش‌سوزی در منابع طبیعی است که این پوشش گیاهی امسال با توجه به کاهش میزان بارندگی‌ها، رشد کمتری را نسبت به سال گذشته خواهد داشت اما این مساله را نباید به معنای مصونیت از آتش‌سوزی برداشت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رشد انبوه پوشش گیاهی در پی بارندگی و مستعد شدن پوشش گیاهی خشک شده برای آتش‌سوزی همزمان با افزایش دمای هوا تنها یکی از عوامل مؤثر در وقوع حریق است بنابراین کاهش پوشش گیاهی به این معنی نیست که در سال جاری شاهد وقوع آتش‌سوزی در کشور نخواهیم بود همچنین کاهش میزان بارندگی به مفهوم از بین رفتن یا رشد نکردن کامل پوشش گیاهی نیست.

یک عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به بارندگی‌های کم و حاکمیت خشکسالی، تصریح کرد: به‌زودی پوشش گیاهی کمی هم که اکنون وجود دارد خشک خواهد شد و مستعد آتش‌سوزی می‌شود بنابراین احتیاط‌های واجبی که همواره بر آن‌ها تاکید می‌شود از جمله روشن نکردن آتش در طبیعت، اطمینان از خاموش شدن کامل آن، رها نکردن سیگار، شیشه، فلزات و … در طبیعت که منجر به به ایجاد حریق می‌شود باید رعایت شوند چراکه همواره خطر وقوع حریق وجود دارد.

وی ضمن بیان اینکه وضعیت منابع طبیعی و محیط زیست کشور بسیار شکننده است، گفت: با توجه به تأثیرات تغییرات اقلیم و خشکسالی که امسال همه نقاط کشور با آن دست به گریبان است، اکوسیستم‌ها بسیار وضعیت شکننده‌ای پیدا کرده‌اند و همین مسئله اهمیت تلاش در جهت حفاظت از منابع طبیعی را بیش از پیش پررنگ می‌کند.

رحمانی درباره تمهیدات پیشگیرانه‌ای که لازم است پیش از وقوع آتش‌سوزی از سوی مدیران اجرایی اتخاذ شود، اظهار کرد: محققان مطالعات و تحقیقات زیادی را طی سال‌ها در زمینه آتش‌سوزی جنگل‌ها و روش‌های مقابله با آن انجام داده‌اند اما متأسفانه از آنجایی که همانند گذشته ارتباط مناسبی بین بخش اجرایی و محققان وجود ندارد، بخش اجرایی کمتر از نتایج این تحقیقات به‌منظور پیشگیری و مقابله با حریق‌های جنگلی استفاده کرده و لازم است این ارتباط بیشتر شود و دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها، اکوسیستم‌ها، مراتع و جنگل‌های مختلف از نتایج تحقیقات و روش‌هایی که متناسب با وضعیت آتش‌سوزی و منطقه مورد نظر است، بهره ببرند.

به گفته این عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، از آنجایی که اقدام به‌موقع برای اطفای حریق در ساعات اولیه تأثیر زیادی در مهار آتش و جلوگیری از گسترش و شدت یافتن آن دارد، اگر نهادهای اجرایی از نتایج مطالعات محققان استفاده و نقاط بحرانی را تعیین و پیش از وقوع آتش‌سوزی یکسری امکانات و تجهیزات اطفای حریق را مهیا کنند می‌توانند مانع از گسترش حریق شوند و آتش‌سوزی را با امکانات کم مهار کنند. در غیر این صورت با گسترش وسعت و شدت آتش‌سوزی، به تجهیزاتی جهت اطفای حریق نیاز پیدا می‌کنند که در بسیاری از موارد از آن‌ها برخوردار نیستیم.

وی ضمن بیان اینکه آتش‌سوزی جنگل‌ها در مواردی طبیعی است و در بسیاری از کشورها رخ می‌دهد، اظهار کرد: به‌دلیل اینکه ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و پوشش جنگلی محدودی دارد، بحران آتش‌سوزی در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه علاوه بر از بین رفتن پوشش کم گیاهی و جنگلی، احیا و بازگشت آن‌ها به حالت اولیه بسیار دشوار و زمان‌بر خواهد بود بنابراین پیشگیری از آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌ها و مراتع کشور امری ضروری است.

رحمانی در پایان با اشاره به اینکه از بین رفتن پوشش گیاهی تنها ظاهر خساراتی است که آتش‌سوزی به محیط زیست و اکوسیستم وارد می‌کند، تصریح کرد: عمق خسارات ناشی از آتش‌سوزی را باید در از بین رفتن خاک و تمام میکروارگانیسم‌های آن از جمله انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها جست و جو کرد چراکه بازسازی خاک سالیان زیادی زمان می‌برد و در این مدت شرایط برای افزایش فرسایش خاک فراهم خواهد شد. از این رو اقدامات پیشگیرانه بهترین راهکار در زمینه آتش‌سوزی در منابع طبیعی است و ضرورت دارد متولیان و مسئولان اجرایی در این زمینه پیش از وقوع حریق به امکانات، تجهیزات و نیروهای آموزش دیده مجهز باشند تا بتوانند از وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده در عرصه‌های طبیعی کشور و خسارت‌های جبران ناپذیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 484711

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آتش سوزی آتش سوزی جنگل ها کاهش میزان بارندگی فرسایش خاک پوشش گیاهی اطفای حریق شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جنگل ها و مراتع کشور کاهش میزان بارندگی وقوع آتش سوزی منابع طبیعی بین رفتن آتش سوزی آتش سوزی پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در دیگر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

شروع سال آبی در ایران از ابتدای پاییز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهر شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد