Web Analytics Made Easy - Statcounter

کهگیلویه و بویر احمد-زمین‌لرزه ۵.۶ ریشتری ساعت ۲۲ و پنج دقیقه و ۳۴ ثانیه شب ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۹ شهر سی ‌سخت مرکز شهرستان دنا را لرزاند و هزاران خانه و سرپناه را بر روی سر مردمان این شهر آوار کرد که هنوز این سقف‌ها نتوانسته برپا و به سرپناه این مردم تبدیل شود.

قدس آنلاین-گروه استان ها: زمین‌لرزه‌ شهر سی‌سخت به بزرگی ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری زمین در ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه و ۳۴ ثانیه چهارشنبه‌شب ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند و این حادثه تلفات جانی نداشت اما ده‌ها مصدوم بر جای گذاشت و به صدها واحد مسکونی خسارت زد.

در پی وقوع زلزله ۵ و ۶ دهم ریشتری به ۳ هزار و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد و به‌موجب این زمین‌لرزه تعداد۸۰۰ واحد به علت خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع ۳ هزار و ۷۰۰ واحد نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هستند.

هم‌چنین از مجموع ۸۰۰ واحد بازسازی ۴۲۰ واحد شهری و ۳۸۰ واحد روستایی و از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هزار و ۵۰۰ واحد شهری و هزار و ۴۰۰ واحد روستایی است.

میزان خسارت زلزله به واحدهای تعمیری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و براثر این زلزله به ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت معیتشی ازجمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت واردشده است.

عیدی نیروهای جهادی

پیش‌قراول نیروهای کمک دهنده به مردم سی سخت برای بازسازی را گروه‌های جهادی تشکیل می‌دهند.

دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج از حضور ۷۲ هزار نفر در قالب گروه‌های جهادی به منطقه زلزله‌زده سی سخت خبر  می‌دهد و می‌گوید:  بیشتر افرادی که در مناطق زلزله‌زده سی سخت در حال خدمت‌رسانی هستند، خادمین شهدایی بوده‌اند که  در یادمان‌های راهیان نور به زائرین شهدا خدمت می‌کردند.

روح‌الله حسین زاده اظهار می‌کند: در حال حاضر ۷۲ هزار نفر در قالب گروه جهادی از سراسر کشور در سی‌سخت جمع شده‌اند تا مردم زلزله‌زدگان کمک کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: ازجمله فعالیت‌های خادمین شهدا بازسازی خانه‌ها است و این گروهای جهادی بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری در حوزه کمک و همدلی در ایام عید به کمک مردم این منطقه آمده‌اند.

این در حالی است که پیش‌از این و در آخرین روز از هفته پایانی سال گذشته سرلشکر پاسدار حسین سلامی که به‌منظور بازدید از مناطق زلزله‌زده شهر سی سخت وارد این شهر شده از دستور ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی برای رسیدگی این منطقه آسیب‌دیده از زلزله خبر داد و گفت: دغدغه رهبر معظم انقلاب سرپناه مردم بوده و پیغام فرمودند برای تأمین سرپناه تمام نیروی خود را به کار بگیرید.

سردار حسین سلامی با اشاره به اینکه تا آخر در کنار شما خواهیم بود اظهار داشت: مردم سی سخت شب‌ها و روزهای سختی را در یک ماه گذشته سپری کردند.

گلایه شهروندان و مسئولان

ساخت‌وساز و بهسازی سی سخت باوجود وعده‌هایی که مسئولان داده‌اند اما مشکلات خاص خود را دارد.

در همین رابطه برخی از شهروندان می‌گویند: برای مسکن ملی ۴۰ میلیون تومان آورده نیاز است، در این رابطه زمین این طرح رابین دو فرد تقسیم کردند که مجموعه ۸۰ میلیون تومان وام می شدو لذا برای آزادسازی وام، باید فونداسیون اجرایی شود اما بعد از اجرای فونداسیون مبلغ اختصاص‌یافته هنوز بلوکه است و شهروندان در بلاتکلیفی هستند.

البته تعلل بانک‌ها و سختگیری در خصوص تسهیلات ازجمله مشکلاتی است که صدای استاندار را هم درآورده است و اظهار کرده که هیچ کوتاهی را نمی‌پذیرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در همین رابطه بابیان اینکه بر اساس جدول زمان‌بندی مقرر بود آواربرداری تا پایان فروردین‌ماه به اتمام برسد اظهار کرد: با همکاری مردم و جدیت و تلاش مسئولان آواربرداری بالای ۷۰ درصد شهری انجام‌شده و پیش‌بینی می‌شود آواربرداری تا ۲۵ فروردین‌ماه به اتمام برسد که در این صورت یک هفته از برنامه زمان‌بندی جلو هستیم.

حسین کلانتری بیان کرد: مردم باید پس از صدور پروانه و دریافت مجوز بدون فرصت سوزی و از دست دادن زمان اقدام به ساخت‌وساز کنند تا از امتیازات ویژه‌ای که از سوی دولت در جریان سفر معاون اول به استان مصوب شد، به آن‌ها داده‌شده تا قبل از پایان این دولت بهره‌مند شوند.

وی  ابراز داشت: تاکنون ۷۰ درصد صدور پروانه در شهر سی سخت انجام‌شده و هم‌چنین کار پی‌کنی ۱۲۰ واحد مسکونی شهری و ۴۰ واحد روستایی و احداث فونداسیون برای ۴۰ واحد و نیز دیوارچینی ۸ واحد مسکونی به پایان رسیده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم‌چنین بابیان اینکه در خصوص مصالح ساختمانی ازجمله سیمان، آجر و میلگرد هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد افزود: مصالح ساختمانی به‌اندازه کافی تأمین‌شده و تاکنون ۳هزار تن میلگرد وارد شهرستان شده است.

کلانتری همچنین از آمادگی بانک‌ها درروند بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان خبر داد و گفت: در این هفته جلسه‌ای با مدیران عامل بانک‌ها خواهیم داشت و قراردادهای لازم منعقد خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سی سخت زلزله بازسازی واحد مسکونی زلزله زده شهر سی سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • ساخت ۹۵۰۰ واحد مسکونی در ۳ منطقه پایتخت
  • تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ساخت و بهسازی ۱۴۵ واحد مسکن مددجویی در بندرعباس
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد