Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاهی والدین در مواجهه فرزندشان با دیگر همسن و سالان ممکن است متوجه بشوند که کودکشان نسبت به بقیه خلاقیت کمتری در یک مورد مشابه از خود بروز می‌دهد. تصور کنید دو کودک ۴ ساله می‌خواهند در نقاشی خود خورشید بکشند. یکی از آن‌ها شکلی را تحت عنوان دایره می‌کشد و اسمش را خورشید می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بچه دیگر از یک شی گرد استفاده می‌کند تا خورشیدش بیشتر شبیه آنچه در نقاشی کتاب‌ها دیده است باشد.

این یکی از مثال‌های خلاقیت کودکانه است که در همه بچه‌ها به صورت یکسان دیده نمی‌شود. راه‌های مختلفی برای بروز و ارتقای خلاقیت در بچه‌ها وجود دارد، اما کار‌هایی هم هست که سر زدن آن‌ها از والدین یا بی‌توجهی والدین به آن‌ها در اصطلاح خلاقیت کودکان را کور می‌کند.

در این راهنما چند کار غیرمفید که از والدین سر می‌زند و پاسخ به سوال «چرا فرزندم خلاق نیست» است جمع‌آوری شده است. برای نوشتن این راهنما از نظر متخصصین حوزه روان‌شناسی کودک و همچنین منابع ترجمه‌ای استفاده شده است.

فعالیت‌های تمام وقت

یکی از دلایل کم شدن خلاقیت در بچه‌ها فعالیت‌های زیاد روزانه است. به این معنی که یک از صبح زود تا عصر را در کلاس‌های مختلف می‌گذارند، یا والدین برای او برنامه‌های آموزشی زیادی در نظر می‌گیرند.

این اتفاق برای بچه‌های در سن مدرسه بیشتر می‌افتد. حضور در کلاس در س حتی به صورت مجازی، انجام تکالیف در باقی ساعات روز، پیگیری والدین از درس با سوال و جواب مکرر یا درخواست از وی برای مرو دروس و تکالیف کل روز یک دانش‌آموز را پر کرده و فرصت بروز خلاقیت را از وی می‌گیرد.

این کودکان مانند یک ماشین تنها وظایف محوله را انجام می‌دهند و، چون زندگی بسیار برنامه‌ریزی شده‌ای دارند، فرصت فکر کردن به انجام کار‌ها از راه دوم و بروز خلاقیت را پیدا نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید

۸ راهکار طلایی برای افزایش اعتمادبه‌نفس کودکان

من به جای تو انجام می‌دهم

اینکه کودکان در سنین خاص قادر به انجام یک کار مشخص نباشند، عادی است. اما انجام آن کار حتی زودتر از سن خود و با نظارت والدین و نه دخالت آن‌ها زمینه بروز خلاقیت در کودک است.

تصور کنید شما از ابتدا همیشه بند کفش کودک را خود را ببندید. در سن سه سالگی طبیعی است که کودک خودش به تنهایی نتواند بستن بند کفش را انجام بدهد، اما اگر این فرصت را حتی به صورت ناقص به او بدهیم خیلی زود شیوه صحیح آن را به آزمون و خطا و توصیه والدین یاد خواهد گرفت. آزمون و خطای کودک در نحوه صحیح بستن بندکفش همان خلاقیت او برای انجام یک کار است.

درحالی که اگر این فرصت به او داده نشود بعید نیست که در سنینی که توانایی انجام آن را هم دارد، از بستن بندکفشش امتناع کند و تصور کند این کار وظیفه همیشگی والدین اوست. مثال بندکفش را میتوان به موقعیت‌های دیگر زندگی از جمله موقعیت‌هایی که والدین کودک در کنار او حضور ندارند، تعمیم داد.

باج دادن و هدیه‌های بی‌موقع

اگر برای کار‌هایی که انجام آن وظیفه خود کودک است یا باید به کار روزمره و وظیفه او تبدیل بشود، به کودک وعده هدیه دادیم، یکی از مسیر‌های خلاقیت را از وی گرفته‌ایم. این مدل هدیه دادن در اصطلاح «باج دادن» هم گفته می‌شود. «اگر مسواک بزنی، فردا اون ماشینی که دوست داری را برات می‌خرم»، «اگه توی مهمونی مودب باشی، بریم خونه می‌ذارم با موبایل کارتون نگاه کنی»

مودب بودن و مسواک زدن جزء وظایف کودک است. وقتی برای درخواست انجام آن به کودک باج می‌دهیم در واقع انگیزه کار‌های خلاقانه در این حوزه‌ها را از وی می‌گیریم. کودک ما مودب است، چون در قبال آن هدیه می‌گیرد. در حالی که او در یک مهمانی باید دنبال انگیزه‌های خلاقانه، فهم چرایی مودب بودن و لزوم آن باشد تا ادب به جزئی از رفتار او در کودکی و بزرگسالی تبدیل بشود.

تلویزیون دیدن بیش از اندازه

تحقیقات زیادی تاثیر منفی تلویزیون دیدن را به مدت طولانی بر روی کودکان اثبات کرده است. اما تاثیر تلویزیون دیدن بر روی خلاقیت، احتمالا به این دلیل است که، چون در تلویزیون تصاویر مکرر و پشت سر هم تکرار می‌شوند، فرصت تفکر و در نتیجه خلاقیت را از کودک می‌گیرند.

تحقیقات روان‌شناسی نشان داده است، کودکانی که بیشتر وقت خود را پای تلویزیون سپری می‌کنند، نسبت به آن‌هایی که با مدیریت بیشتر تلویزیون تماشا می‌کنند خلاقیت کمتری دارند. این بچه‌ها خودشان و فکرشان را برای یادگیری و حل مسئله به زحمت نمی‌اندازند، چون همیشه سرعت تلویزیون از آن‌ها بیشتر است. در نتیجه بچه‌ها هم خود را به همین تصاویر متوالی می‌سپارند.

به نظر شما چه موارد دیگری ممکن است، خلاق بودن را در کودک کم کند و خلاقیت او را تحت تاثیر منفی خود قرار بدهد؟

منبع:فارس

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خلاقیت کودکانه تربیت فرزندان کودک خلاق انجام آن کار ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۰۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد

به گزارش همشهری آنلاین، این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد. عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

کد خبر 847618 منبع: ایسنا برچسب‌ها جراحی خبر مهم کلیه بندرعباس- استان هرمزگان پزشکی

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • توسعه صدرا با هم افزایی مدیران شتاب می‌گیرد
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!