Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@20:36:28 GMT

بیماری‌های عفونی غیرواگیردار کدام است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۱۹۰۸

بیماری‌های عفونی غیرواگیردار کدام است؟

بیماری‌های عفونی غیرواگیردار شامل بیماری لژیونر، عفونت‌های گوش، عفونت سینوس، عفونت سالمونلا، عفونت اشریشیا کلی، هاری و عفونت ناشی از نیش پشه‌ می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بعضی از بیماری‌های عفونی مسری هستند و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، اما بیماری‌های عفونی زیادی وجود دارد که غیرواگیردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً افراد با لمس کردن سطوح آلوده یا مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی ویروس و باکتری به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند. بعضی از بیماری‌ها تنها از طریق حشرات یا حیوانات آلوده گسترش پیدا می‌کنند.گاهی اوقات نیز میکروب‌هایی که روی بدن افراد زندگی می‌کنند، به صورت غیر قابل کنترل رشد کرده و باعث بروز بیماری عفونی می‌شوند. در ادامه به معرفی بعضی از بیماری‌های عفونی غیرواگیردار می‌پردازیم:

بیماری لژیونر

لژیونر یک بیماری باکتریایی است که باعث بروز بیماری‌های تنفسی یا ذات الریه می‌شود. این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، بلکه افراد از طریق استنشاق یا نوشیدن آب حاوی باکتری لژیونر به این بیماری مبتلا می‌شوند. باکتری لژیونر معمولاً در دریاچه‌ها و نهرها زندگی می‌کند، اما ممکن است به سیستم آب شهری نیز راه پیدا کند و در سردوش‌، شیر ظرفشویی، وان آب گرم یا لوله‌ها رشد کند.در این صورت خطر مبتلا شدن افراد به بیماری لژیونر افزایش پیدا می‌کند.

عفونت‌های گوش

معمولاً عفونت‌های گوش زمانی رخ می‌دهد که یک بیماری یا آلرژی باعث گرفتگی بینی، گلو و لوله‌های استاش متصل به گوش میانی یا پشت بینی ‌شود. مایعی که در گوش میانی جمع می‌شود، شرایط را برای رشد میکروب‌ها فراهم می‌کند. گاهی اوقات سرماخوردگی و آنفلوآنزا باعث بروز عفونت گوش می‌شود. این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.

عفونت سینوس

عفونت سینوس همانند عفونت گوش زمانی اتفاق می‌افتد که مخاط در سینوس تجمع پیدا کرده و میکروب‌ها در آن قسمت رشد کنند. سرماخوردگی که یک عفونت ویروسی محسوب میشود، دلیل اصلی عفونت سینوس است، گاهی اوقات عفونت باکتریایی پشت سینوس‌ها قرار دارد. مسری بودن یا نبودن عفونت سینوس، به دلیل عفونت بستگی دارد. عفونت سینوس باکتریایی به خودی خود مسری نیست، اما عفونتی که منجر به بروز عفونت سینوس باکتریایی شود، واگیردار است. سینوزیت ناشی از باکتری معمولاً پس از بروز یک عفونت ویروسی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی رخ می‌دهد.

عفونت سالمونلا

عفونت سالمونلا، یک بیماری شایع باکتریایی است که بر سیستم گوارش اثر می‌گذارد. باکتری‌های سالمونلا در روده انسان و حیوان زندگی می‌کنند و از طریق مدفوع خارج می‌شوند. اکثر افراد از طریق مصرف غذا یا آب آلوده به این نوع عفونت دچار می‌شوند. علاوه بر این مصرف گوشت قرمز و غذاهای دریایی خام، تخم مرغ نپخته و میوه و سبزیجات آلوده، خطر ابتلاء به عفونت سالمونلا را افزایش می‌دهد. علائم این بیماری شامل حالت تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگی عضلات، تب، لرز و سردرد می‌شود.

عفونت اشریشیا کلی

وجود باکتری اشریشیا کلی در روده انسان طبیعی است، اما بعضی از گونه‌های این باکتری باعث بروز بیماری می‌شود. اغلب افراد با مصرف غذا یا آب حاوی این نوع باکتری بیمار می‌شوند. معمولاً سبزیجات خام یا گوشت‌های پخته نشده، حاوی مقدار زیادی از باکتری اشریشیا کلی است. احتمال دارد این عفونت  باعث بروز علائمی مانند اسهال خونی، حالت تهوع و معده درد شود.

عفونت نگلیریا فاولری

نگلیریا فاولری یا آمیب مغزخوار باعث بروز نوعی عفونت مرگبار نادر مغز می‌شود. نگلیریا فاولری در آب‌های شیرین و گرم زندگی می‌کند و در بسیاری از نقاط دنیا دیده می‌شود. استخرهای شنا که کلر کافی ندارند، نیز می‌توانند سرشار از این نوع آمیب باشند. این موجود زنده کوچک یا آمیب از طریق بینی وارد مغز افراد می‌شود. عفونت نگلیریا فاولری بسیار خطرناک بوده و با علائمی مانند تشنج، گیجی و توهم همراه است که احتمال دارد در کمتر از پنج روز باعث مرگ فرد بیمار شود.

هاری

هاری یک بیماری حاد ویروسی است و معمولاً توسط گاز گرفتن حیوان آلوده به فرد سالم منتقل می‌شود. حیواناتی مانند خفاش‌، گرگ، سگ و گربه حامل این بیماری هستند. هاری یک بیماری نادر، اما خطرناک و کشنده محسوب میشود. بنابراین در صورتی که فردی توسط یک حیوان آلوده گاز گرفته ‌شود، باید به پزشک مراجعه کند و برای پیشگیری از بروز بیماری هاری، واکسن مورد نظر را دریافت کند.

عفونت ناشی از گزش کنه

کنه‌ها می‌توانند باکتری‌ها و ویروس‌های زیادی را از طریق گزش به انسان‌ها منتقل کنند. بعضی از انواع کنه‌ها حامل عفونت‌های باکتریایی مانند بیماری لایم و تب منقوط کوه‌های راکی (Roky Mountain spotted fever) هستند. علائم بیماری لایم شامل درد و ناراحتی عضلانی، تهوع و استفراغ، گلودرد، خستگی و خواب آلودگی، تب و لرز و بزرگی غدد لنفاوی می‌شود. بیماری تب منقوط کوه‌های راکی با تب و سردرد آغاز می‌شود. سپس ضایعات پوستی به آن اضافه می‌شود. در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود، ابتدا کلیه‌ها را از کار می‌اندازد، سپس مغز متورم می‌شود و در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شود.

عفونت ناشی از نیش پشه‌

پشه‌ها معمولاً حاوی ویروس‌هایی مانند مالاریا، زیکا، نیل غربی، تب زرد، تب دانگ و چیکونگونیا هستند و می‌توانند آن‌ها را از طریق گزش به انسان ها منتقل کنند. این عفونت‌ها معمولاً در مناطق خاصی از دنیا رخ می‌دهد. گاهی واکنش آلرژیک شدید نسبت به نیش پشه‌ها خطرناک و به ندرت کشنده است و به درمان اضطراری نیاز دارد.

کد خبر 484641

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بيماري عفوني عفونت گوش بیماری هاری کنه پشه بیماری واگیردار بیماری های غیرواگیر بیماری های عفونی عفونت های ویروسی عفونت باکتریایی عفونت ریه عفونت ویروسی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری های عفونی عفونت سالمونلا عفونت سینوس یک بیماری بیماری ها باعث بروز عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟