Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفت: ماهیت اف‌ ای تی اف را قبول داریم اما ابزار سیاستی و علیه جمهوری اسلامی را قبول نداریم.

«محمدرضا پورابراهیمی»، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم، در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با "قرارداد 25 ساله ایران و چین" گفت: سند بین ایران و چین یک چهارچوب همکاری در بخش های مختلف است، در کشور نه این دولت و نه مجلس هیچ کدام خارج از سازوکار قانونی نمی توانند کاری را انجام دهند، مثلا یک وزیر نمی تواند راسا یک موافقت نامه ای را مبادله کند و یا یک تصمیم بگیرد، هرتصمیم تعهد آوری که بر نظام جمهوری اسلامی ایران خارج از قوه مجریه، قوه مقننه و قضاییه وارد می شود، باید از بستر قانون عبور کند که مسیر قانونی هم مجلس است، با اصل موضوع که افزایش همکاری های مشترک بین جمهوی اسلامی و کشور چین است موافق هستیم، زیرا این به ظرفیت های متقابل کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او ادامه داد: چین مسیر جاده ابریشم سابق به اروپا را هموار می کند و در این مسیر از کشور هایی میگذرد که ایران هم در بین آنها قرار دارد، چین باید با ایران توافق می کرد. ایران می تواند در این مسیر یک راهبرد مشترک داشته باشد و بتواند هم انتفاع بگیرد و هم ظرفیت سازی کند تا دیگران هم در این انتفاع، حضور داشته باشند. سند همکاری پاسخ محکمی به امریکایی است که دنبال تحریم ایران بود و حتی بعد از آمدن بایدن باز هم بر طبل تحریم ها کوبیدند.   

پور ابرهیمی گفت: در جزییات این همکاری مثلا در زمینه حضور چینی ها در کیش و نوع فعالیت و روش سرمایه گذاری آنها که در قالب تفاهم نامه و اجزای آن، باید این مسیر در مجلس بررسی شود و کمیسیون های تخصصی به تصویب برسانند. اصل 77 و 125 مبنای تصمیم مجلس است؛ مجلس معتقد است هر کشوری که می خواهد با ایران همکاری کند و تعهدات نظام در قالب آن است باید از مسیر مجلس عبور کند. همکاری چین با ایران این پیام را برای طرف های غربی می رساند که در اوج زمانی که آنها به دنبال انزوای ایران هستند، چین به دنبال همکاری مشترک با ایران است این یک برگ برنده برای جمهوری اسلامی است و حتما باید از این ظرفیت استفاده شود. نکته دوم اینکه چین قدرت اول در اقتصاد دنیا مطرح می شود و ایران می تواند از این موقعیت استفاده کند. در دنیا در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی ایران کمترین رتبه را دارد و این اصلا اتفاق خوبی نیست و از اشکالات کشور است، از طرفی دیگر ایران جزو کشورهایی است که کمترین میزان بدهی به سایر کشورها را دارد، زمانی که از طریق فاینانس با کشوری مثل چین موافقتی کرده ایم حسن آن این است که با تامین مالی می توانیم طرح های خودمان را اجرایی کنیم. 

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم مطرح کرد: همکاری مشترک با چین می تواند ظرفیت فاینانس کشور و ظرفیت سرمایه گذاری مشترک را افزایش دهد و این به نفع کشور است. باید تفاهم‌نامه ها و طرح ها در ذیل سند مشترک ایران و چین به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و چهارچوب آن مشخص شود. 

او در پاسخ به این سوال که چینی ها بعد از امضای قرار مطرح کردند ایران باید به اف‌ ای تی اف بپیوندد گفت: اف ای تی اف یک هدف خاص دارد به جهت اینکه بتواند شفافیت اطلاعات را رقم بزند، این هدف خاص مطلوب خیلی از کشورها است اما تبدیل به ابزاری در راستای سیاست های استعماری آمریکا و اروپا شده است؛ اف ای تی اف برای اروپا و آمریکا تبدیل به ابزار شده است. فرضا عربستانی که در سوریه پولشویی کرده از ماجرای اف ای تی اف بیگانه است اما در برابر جمهوری اسلامی می گویند که باید چرخش مالی مشخص شود، اینکه بخواهیم با ابزار اف‌ ای تی اف در زمین جهانی بازی کنیم به صلاح کشور نیست، اگر واقعا شفافیت مبنا باشد، جمهوری اسلامی شفافیت دارد در بحث چین هم همه زوایا می تواند مبنا باشد. 

او در پایان افزود: ماهیت اف‌ ای تی اف را قبول داریم اما ابزار سیاستی و علیه جمهوری اسلامی را قبول نداریم. اف‌ ای تی اف نباید ابزار فشار باشد. هدف اف‌ ای تی اف شفافیت مراودات مالی است، مجلس ایران سالهاست قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی را تصویب کرده، چینی ها نمی توانند اف‌ ای تی اف را بهانه ای در مراودات مالی با ایران قرار دهند.۹ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کمیسیون اقتصادی برنا ایران ایران و چین دولت مجلس نظام جمهوری اسلامی قانون چین جاده سرمایه اقتصاد سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی سوریه زمین بازی تروریسم محمد رضا پور ابراهیمی جمهوری اسلامی ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنوانسیون کارخدمه رانندگان (AETR) با تصویب در پاستور جهت گام آخر به بهارستان ارسال شد

تین نیوز

با مساعی کمیسون های تخصصی هیات دولت، کنوانسیون AETR (کار خدمه رانندگان) پس از تصویب در هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جا ده ای، مدیر کل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی این سازمان گفت: این کنوانسیون یک توافق نامه بین المللی است که درباره شرایط حرفه ای فعالیت خدمه رانندگان حمل و نقل بین المللی اتومبیل اعمال می شود.
جواد هدایتی اظهار داشت: الحاق به کنوانسیون های مهم و کاربردی بین المللی از نظر همسان سازی با مقررات و استاندارهای جهانی زمینه ساز حضور پر قدرت ناوگان بین المللی إیرانی در منطقه بوده بنابراین همواره از اولویت های کاری سازمان بوده است.
وی افزود: ارسال کنوانسیون AETR به مجلس شورای اسلامی نشان از اراده جدی دولت جمهوری اسلامی ایران به ارتقای شرایط کاری و زندگی حرفه ای خدمه رانندگان بوده و تسریع در خاتمه تشریفات استصوابی این کنوانسیون، می تواند بهبود چشمگیری در عملکرد حمل و نقل بین المللی جاده ای و افزایش سطح ایمنی و کیفیت استاندارد خدمه رانندگان إیرانی را به همراه داشته باشد.
هدایتی خاطرنشان کرد: کنوانسیون AETR شامل مجموعه ای از قوانین و مقررات است که در مورد ساعات کاری، استراحت، حداکثر سرعت، بازرسی و نگهداری خودروها، محدودیت های سنی، و شرایط کاری خدمه رانندگان تعریف شده است. به گفته مدیر کل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی این معاهده توسط مراجع عالی بین المللی ناظر بر حمل ونقل جاده ای از جمله کمیته حمل ونقل زمینی کمسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC) و اتحادیه حمل ونقل بین المللی جا ده ای (IRU) و مجمع جهانی راه (PIARC) تهیه شده و توسط بسیاری از کشورها به عنوان یک استاندارد بین المللی اجباری در نظر گرفته می شود و عدم اجرای آن با جرائم مالی و محرومیتهای سنگین روبرو می شود.
مدیرکل دفتر ترانزیت در خاتمه یادآور شد: با تصویب و اجرای کنوانسیون حمل محمولات فسادپذیر (ATP) و نیز اخرین مراحل استصوابی کنوانسیون حمل محمولات خطرناک (ADR)، موافقتنامه کارخدمه (AETR) ناوگان جاده ای، سومین کنوانسیون عمده حمل ونقل بین المللی است که سیر مراحل تصویب آن در دولت سیزدهم در حال ثمربخشی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی
  • نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک می‌پیچد
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • کنوانسیون کارخدمه رانندگان (AETR) با تصویب در پاستور جهت گام آخر به بهارستان ارسال شد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است