Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@23:18:04 GMT

بیماری ام اس کشنده است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۵۳۸۵

بیماری ام اس کشنده است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در خصوص باورهای غلط درباره بیماری ام اس توضیحاتی ارائه داد.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص باورهای غلط درباره بیماری ام اس، اظهار کرد: این موضوع که فقط افراد مسن به بیماری ام اس مبتلا می‌شوند، یک باور اشتباه است و باید بدانیم که بیشتر افراد مبتلا به ام اس، اولین علائم خود را در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه ممکن است این بیماری در هر سنی ظاهر شود، اما ابتلاء به ام اس پس از ۵۰ سالگی نسبتاً نادر است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از باورهای غلط درباره بیماران ام اس این است که افراد مبتلا به ام اس نباید ورزش کنند، اما این خلاف واقع است، زیرا ورزش می‌تواند به کاهش علائم بیماری ام اس کمک کند و تعادل و قدرت را در این بیماران بهبود بخشد.

بیماری ام اس بر باروری و سقط جنین تأثیر ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران خاطرنشان کرد: باورهای غلط همیشه آسیب‌زا است. این موضوع که افراد مبتلا به ام اس نباید باردار شوند، نیز یکی از این باورهای اشتباه و آسیب‌زا است، چرا که ممکن است زندگی افراد مبتلا به ام اس را دچار مخاطره کند. متخصصان مغز و اعصاب بریتانیا معتقد هستند ابتلاء به ام اس، بر باروری و سقط جنین تأثیر نمی‌گذارد و همچنین باروری خطر ناتوانی طولانی مدت ناشی از ام اس را افزایش نمی‌دهد. بنابراین مبتلایان به ام اس می‌توانند دارای فرزند شوند.

وی با اشاره میزان تأثیر ژنتیک در به ارث رسیدن بیماری ام اس از والدین به فرزندان، تصریح کرد: "من بیماری ام اس دارم، پس فرزندانم هم به این بیماری مبتلا می‌شوند"، باور درستی نیست. اگرچه یک مؤلفه ژنتیکی در بروز بیماری ام اس نقش دارد، اما این بیماری به طور مستقیم از والدین به فرزندان منتقل نمی‌شود.

بیماری ام اس کشنده نیست

صفری اضافه کرد: باوری مبنی بر اینکه مبتلایان به ام اس باید از اضطراب دوری کنند، گاهی دلهره‌ای همیشگی را در بیماران و اطرافیان آن‌ها ایجاد می‌کند، در حالی که متخصصان تاکید دارند که از استرس نمی‌توان و نباید به طور کامل اجتناب کرد و چالش این است که یاد بگیریم از شدت استرس بکاهیم. علاوه بر این هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد استرس باعث بروز ام اس می‌شود.

وی با بیان اینکه بیماری ام اس کشنده نیست، افزود: اگر چه بیماری ام اس یک بیماری مادام العمر و همیشگی است، اما کشنده نیست. بخشی از کنترل بیماری بر عهده بیمار است و در کنار پیشرفت‌هایی که در درمان این بیماری انجام شده است، زندگی رضایت بخش‌تری برای بیماران مبتلا به ام اس فراهم می‌شود.

کد خبر 485113

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ام اس بیماری ام اس عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی باورهای غلط بارداری سقط جنین ورزش استرس شدید کنترل استرس وراثتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افراد مبتلا به ام اس بیماری ام اس باورهای غلط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشابه‌های رژیمی در تابستان ۱۹۸۲ میلادی به بازار عرضه شده و موجب شگفتی افراد زیادی شدند و طبق ادعای شرکت کوکاکولا این نوشابه‌های زیرو یا با شکر صفر ضرری برای سلامتی افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

نوشابه‌های رژیمی راهی برای جلوگیری از وجود قندهای افزودنی هستند، اما اخیراً نوشابه‌هایی با نام «زیرو» نیز کنار آن‌ها وارد بازار شده‌اند. کوکاکولا یک نمونه محبوب از این برندهاست.

به گفته شرکت کوکاکولا هر دو نوشیدنی بدون قند و کالری هستند. با این حال، چرا نوشیدنی ها طعم متفاوتی دارند؟ تفاوت اصلی این است که نوشابه رژیمی با آسپارتام شیرین می‌شود، در حالی که نوشابه زیرو حاوی شیرین کننده‌ای به نام آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K است.

در حالی که پزشکان هر دوی این شیرین‌کننده‌ها را سم کامل می‌خواند، اما واقعیت این است که هر دو مورد تایید اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) هستند و در حد طبیعی ایمن تلقی می‌شوند.

گفته می‌شود مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اما به نظر می رسد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروفسور لارنس یانگ، انکولوژیست در دانشگاه وارویک به نشریه سان گفت: ارتباط مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان همچنان بحث برانگیز است.

مانند بسیاری از خطرات مرتبط با رژیم غذایی و بیماری، این هشدار می دهد که ما باید در مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی احتیاط کنیم، زیرا در خوردن گوشت های فرآوری شده و سایر انواع غذاهای ناسالم زیاده روی می کنیم.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، واحد تحقیقات سرطان WHO اعلام کرد که این ایده که آسپارتام ممکن است باعث سرطان (به ویژه سرطان کبد) در افراد شود، بر اساس شواهد محدودی است.

منبع: اطلاعات آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228726 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • دمنوشی مناسب و متعادل برای تمام افراد مبتلا به سینوزیت (فیلم)
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند