Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@21:13:22 GMT

۱۵ مکمل که هر مردی به آن‌ها نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۶۸۳۰

۱۵ مکمل که هر مردی به آن‌ها نیاز دارد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در شرایط ایده‌آل، دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از مواد غذایی طبیعی بهترین گزینه است. اما افراد بسیاری به دلایل مختلف ممکن است قادر به دریافت مواد مغذی ضروری و مورد نیاز خود نباشند. افراد بسیاری به میزان کافی میوه و سبزیجات و مواد غذایی سالم دیگر مصرف نمی‌کنند که می‌تواند به کمبود مواد مغذی مانند ویتامین D، منیزیم و کلسیم منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط می‌تواند پیامد‌های منفی جدی برای سلامت بدن انسان داشته باشد.

در ادامه با برخی از مکمل‌هایی که می‌توانند به پرشدن شکاف‌های موجود در دریافت کافی مواد مغذی به مردان کمک کنند، بیشتر آشنا می‌شویم.

مولتی‌ویتامین

به گفته دکتر یرال پتال، مصرف مولتی ویتامین یکی از بهترین روش‌ها برای حصول اطمینان از دریافت بیشتر مواد مغذی مورد نیاز بدن است. رژیم‌های غذایی امروز با محدودیت‌ها و استثنائات مختلف به افراد اجازه نمی‌دهد تا تمام ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز خود را فقط از غذایی که مصرف می‌کند، دریافت کند. از این رو، مصرف یک مولتی ویتامین با کیفیت بالا می‌تواند گزینه خوبی برای مقابله با این شرایط باشد.

بیشتر بخوانید

اما و اگر‌های مصرف مکملی به نام «نوروبیون»

ویتامین D

افراد بسیاری با کمبود ویتامین D مواجه هستند. ویتامین D به نام ویتامین آفتاب نیز شناخته می‌شود، زیرا زمانی که پوست در برابر نور خورشید قرار می‌گیرد، بدن توانایی تولید این ماده مغذی را دارد. باور بر این است که ویتامین D از انسان در برابر برخی انواع سرطان محافظت می‌کند و همچنین برای حفظ سلامت استخوان ها، به ویژه با افزایش سن ضروری است.

اگرچه در مورد مشکلات استخوانی، زنان بیشتر از مردان در کانون توجه قرار می‌گیرند، اما به گفته دکتر نیکول آونا، مردان نیز در معرض خطر ابتلا به شرایط مرتبط با استخوان، از جمله پوکی استخوان قرار دارند. ویتامین D به دلایل مختلف برای حفظ سلامت استخوان اهمیت دارد که یکی از آن‌ها کمک به جذب بهتر کلسیم است.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین D برابر با ۶۰۰ واحد بین المللی برای بزرگسالان تا ۷۰ سالگی و ۸۰۰ واحد بین المللی برای افراد ۷۱ ساله و پیرتر است. برخی کارشناسان این میزان را برای بزرگسالان کم می‌دانند و افزایش آن به ۱،۰۰۰ واحد بین المللی در روز را پیشنهاد داده اند. به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، سقف مصرف روزانه برای ویتامین D برابر با ۴،۰۰۰ واحد بین المللی است.

ویتامین B۱۲

ویتامین‌های B برای تولید انرژی ضروری هستند و ویتامین B۱۲ به طور خاص برای عملکرد مغز اهمیت دارد. مصرف ناکافی ویتامین B۱۲ می‌تواند به مغز مه‌آلود یا بی‌حالی منجر شود. به گفته دکتر آونا، با افزایش سن، ما ممکن است به مصرف مکمل‌های ویتامین B۱۲ نیاز داشته باشیم تا مقدار مصرف توصیه‌شده برای آن را دریافت کنیم. جذب این ویتامین از غذا اغلب با دشواری بیشتری همراه است. مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین B۱۲ برابر با ۲.۴ میکروگرم است.

فیبر

به گفته آماندا کاسترو میلر، متخصص تغذیه، مصرف فیبر به میزان کافی برای هر فردی اهمیت دارد، اما مردان به دریافت فیبر بیشتر نیاز دارند. فیبر به دفع راحت‌تر مدفوع و کاهش کلسترول کمک می‌کند و در صورت ابتلا به دیابت نیز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند. مردان باید مصرف ۳۸ گرم فیبر در روز را مد نظر قرار دهند.

منیزیم

به گفته هایدی مورتی، متخصص تغذیه، کمبود منیزیم ممکن است به مشکلات گوارش، خواب ضعیف، نوسانات خلقی، و افزایش خطر بیماری قلبی منجر شود. منیزیم به طور خاص برای مردان اهمیت دارد، زیرا این ماده معدنی به تولید تستسترون کمک می‌کند که تولید این هورمون با افزایش سن کاهش می‌یابد. کمبود تستسترون می‌تواند به کاهش استقامت، توده عضلانی و سطوح پایین‌تر انرژی منجر شود. پژوهش‌ها نشان داده اند که مصرف مکمل منیزیم می‌تواند به افزایش سطوح تستوسترون و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی‌عروقی در مردان کمک کند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای منیزیم برای بزرگسالان بالای ۳۰ سال برابر با ۴۲۰ میلی گرم برای مردان و ۳۲۰ میلی گرم برای زنان است.

کلسیم

پس از ۴۰ سالگی، سلامت استخوان‌ها به یک اولویت برای انسان تبدیل می‌شود، زیرا تراکم استخوانی شروع به کاهش می‌کند. مصرف یک مکمل کلسیم می‌تواند به بهبود این شرایط کمک کند. کلسیم وظایف مختلفی در بدن انسان بر عهده دارد و برای بهره‌مندی از استخوان‌هایی قوی ضروری است. مصرف ویتامین D کافی همراه با کلسیم نیز اهمیت دارد، زیرا این ویتامین به جذب بهتر کلسیم کمک می‌کند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای کلسیم ۱،۰۰۰ میلی گرم برای بزرگسالان ۵۰ ساله و جوان‌تر است. این میزان برای زنان در بازه سنی ۵۱ تا ۷۰ سال و هر دو جنس پس از ۷۱ سالگی به ۱،۲۰۰ میلی گرم افزایش می‌یابد. سقف مصرف روزانه کلسیم برای بزرگسالان ۵۰ ساله و جوان‌تر برابر با ۲،۵۰۰ میلی گرم و برای بزرگسالان بالای ۵۱ سال برابر با ۲،۰۰۰ میلی گرم است.

کوآنزیم کیو۱۰

کوآنزیم کیو۱۰ یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که توسط بدن برای حفظ سلامت سلول‌ها و عملکرد درست آن‌ها تولید می‌شود. سطوح این آنتی اکسیدان در بدن با افزایش سن کاهش می‌یابد و کمبود کوانزیم کیو۱۰ با برخی از بیماری‌ها پیوند خورده است. یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۸ نشان داد که مصرف مکمل کوآنزیم کیو۱۰ ممکن است عملکرد قلب و علائم بیماری‌های انحطاط عصبی را بهبود ببخشد.

روغن ماهی (اسید‌های چرب امگا-۳)

اسید‌های چرب امگا-۳ برای قلب مفید هستند و ممکن است التهاب را در سراسر بدن کاهش دهند. این مواد مغذی می‌توانند به کاهش سطوح تری گلیسیرید، فشار خون، لخته‌های خون، تشکیل پلاک، و التهاب کمک کنند که همگی از عوامل خطر برای بیماری قلبی هستند. افراد مبتلا به افسردگی و مضطرب نیز احتمالا با آغاز مصرف مکمل امگا-۳ بهبود شرایط خود را شاهد خواهند بود. افزون بر این، اسید‌های چرب امگا-۳ به پیشگیری از انحطاط ماکولا که می‌تواند موجب اختلال در بینایی و نابینایی شود، کمک کند.

موسسه ملی سلامت آمریکا مصرف ۱،۱۰۰ میلی گرم امگا-۳ در روز برای زنان و ۱،۶۰۰ میلی گرم را برای مردان توصیه کرده است.

پروبیوتیک‌ها

به گفته دکتر لارنس هوبرمن، پروبیوتیک‌ها هم برای مردان و هم زنان در سنین مختلف به منظور حفظ میکروبیوم سالم روده و عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن مفید هستند. با افزایش سن، مردان نیازمند پشتیبانی بیشتر از دستگاه ادراری و پروستات خود هستند. پروبیوتیک‌ها نشان داده اند که خطر پروستاتیت مزمن و همچنین هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا بزرگ شدن پروستات را کاهش می‌دهند و به بهبود مشکلات دستگاه ادراری کمک می‌کنند.

روی

به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، روی به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک می‌کند. همچنین، این ماده معدنی به تقویت اندام‌های جنسی مردان و تولید تستسترون و پرولاکتین کمک می‌کند. کمبود روی با اختلال نعوظ پیوند خورده است.

مصرف ۱۱ میلی گرم روی در روز برای مردان بزرگسال توصیه شده است. سقف قابل تحمل مصرف روی در روز برابر با ۴۰ میلی گرم عنوان شده است، اگرچه در مورد مردانی که زیر نظر پزشک روی مصرف می‌کنند، اعمال نمی‌شود.

ید

ید یک ماده معدنی کمتر شناخته شده است که نقش بزرگی در سلامت تیروئید ایفا می‌کند. غده تیروئید تنظیم کننده مرکزی سوخت و ساز بدن انسان است. بدون ید کافی، تیروئید به خوبی کار نمی‌کند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ید برابر با ۱۵۰ میکروگرم است و سقف مصرف روزانه آن ۱،۱۰۰ میکروگرم عنوان شده است. میزان بیش از حد ید می‌تواند در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد کند.

پروتئین گیاهی

مصرف پروتئین کافی برای حفظ توده عضلانی بدن اهمیت دارد که با افزایش سن به حفظ شرایط مطلوب سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. اگر به میزان کافی پروتئین دریافت نمی‌کنید، مکمل‌های پروتئین گیاهی را می‌توانید مد نظر قرار دهید که نسبت به محصولات حاوی وی (Whey) راحت‌تر گوارش می‌شوند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن یک فرد بزرگسال برابر با ۰.۸ گرم است. اما برخی مطالعات نشان می‌دهد که بزرگسالان بالای ۶۵ سال ممکن است به میزان بیشتری نیاز داشته باشند. با پزشک خود درباره میزان مناسب مصرف پروتئین مشورت کنید.

ویتامین C

ویتامین C برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن انسان و تولید کلاژن اهمیت دارد.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین C برابر با ۹۰ میلی گرم برای مردان است و سقف مصرف روزانه برای این ماده مغذی برابر با ۲،۰۰۰ میلی گرم عنوان شده است.

ویتامین B۱

ویتامین B۱ که به نام تیامین نیز شناخته می‌شود برای عملکرد درست مغز و اعصاب ضروری است. افرادی که نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنند، احتمال بیشتری دارد با کمبود این ویتامین مواجه شوند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین B۱ برابر با ۱.۲ میلی گرم است. به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، سقف مصرف روزانه برای این ماده مغذی تعیین نشده است.

کلاژن

با گذشت زمان، توانایی بدن انسان برای تولید کلاژن کاهش می‌یابد، از این رو، مصرف مکمل کلاژن می‌تواند ایده خوبی باشد. مصرف مکمل‌های کلاژن می‌تواند به واسطه مبارزه با پیری بافت و آرتریت، کمک به ترمیم رباط ها، تاندون ها، مفاصل و استخوان‌ها درد را تسکین دهد، در شرایطی که وضعیت بافت‌های همبند را نیز بهبود می‌بخشد. کلاژن می‌تواند به بهبود کشسانی پوست کمک کند که ظاهر شدن چین و چروک‌های پوست را به تاخیر می‌اندازد.

منبع:عصر ایران

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مکمل های غذایی مکمل دارویی ویتامین ها موسسه ملی سلامت آمریکا واحد بین المللی برای بزرگسالان میلی گرم افزایش سن گفته دکتر ویتامین B۱۲ برای مردان استخوان ها برابر با ۲ مصرف مکمل بدن انسان مواد مغذی مورد نیاز ویتامین D برای حفظ منجر شود امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۶۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند

رزیتا ضیائی، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آن؛ با اشاره به اینکه کمبود ید یکی از مشکلات اصلی سلامت در جهان است، اظهار کرد: کمبود ید و اختلالات ناشی از آن از سال‌ها پیش یکی از مشکلات تغذیه‌ای در ایران بوده است. 

وی افزود: براساس آمار موجود در سال 1368، حدود 20 میلیون نفر از مردم کشور ما در معرض کمبود ید قرار داشتند که با توجه به پیامدهای زیان‌بار بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی آن، پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در اولویت مداخلات نظام سلامت کشور قرار گرفت و به همین منظور «یددار کردن نمک های خوراکی» به عنوان راهکاری اصلی در نظر گرفته شد و کارخانجات تولید کننده نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند که حاصل 25 سال تلاش و پیگیری وزارت بهداشت در این زمینه، کاهش شیوع گواتر از 68 درصد به 5.6 درصد بوده است.

ضیائی با بیان اینکه ید یک ماده مغذی ضروری است که باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد، گفت: حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون‌های تیروئیدی است. این هورمون‌ها در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تاثیر دارند. 

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ید به طور طبیعی در آب و خاک وجود دارد و ید مورد نیاز بدن، عمدتا از سبزی ها و گیاهانی که روی خاک حاوی ید کاشته شده اند تأمین می شود، ادامه داد: اگر خاک منطقه‌ای مانند کشور ما دچار کمبود ید باشد، محصولات غذایی آن منطقه نیز از نظر این ماده مغذی فقیر خواهند بود و حتی مصرف مداوم آن‌ها نیز نمی‌تواند نیاز بدن به ید را برطرف کند. 

وی با بیان اینکه میزان ید مورد نیاز بدن بسیار کم است، افزود: بدن انسان روزانه 150 میکروگرم ید نیاز دارد که بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی، به ویژه آبزیان ساکن آب‌های شور هستند. البته به دلیل مصرف کم این غذاها در رژیم غذایی، ید مورد نیاز بدن تأمین نمی‌شود.

ضیائی افزود: کمبود ید، عوارضی مانند افزایش خطر سقط جنین در مادر باردار، اختلال رشد مغز جنین، ناشنوایی و اختلال در تکلم، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، کم کاری تیروئید، گواتر و مهم‌تر از همه اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی و کاهش کارایی را دارد.

وی در خصوص بهترین راه پیشگیری از کمبود ید گفت: افزودن ید به مواد غذایی همان فرآیندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می‌شود و مناسب‌ترین گزینه در میان مواد غذایی برای افزودن ید، نمک است، زیرا هم ارزان قیمت است و هم اینکه معمولا هر روز توسط تمام افراد جامعه مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، بهترین و ساده ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده می باشد.

ضیائی گفت: نمک دریا دارای ناخالصی‌هایی است و به همین دلیل نباید آن را مصرف کرد. نمک چه به صورت استخراج از معادن سنگ نمک و چه استخراج از آب دریا و دریاچه ها حاوی ناخالصی های فراوان فلزی و غیر فلزی است. سولفات کلسیم یا گچ از جمله ناخالصی‌های غیر‌فلزی نمک دریا است که همرنگ نمک بوده و به راحتی قابل تشخیص نیست. 

وی افزود: ناخالصی های فلزی نمک ناچیز است اما عوارض نامطلوبی همچون سرطان و مسمومیت های کشنده و آسیب به کلیه و کبد دارد. همچنین نمک‌های تصفیه نشده اغلب حاوی فلزات سنگینی نظیر سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک هستند و بر این اساس، ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند «تصفیه» از نمک جدا شده تا نمک نهایی از لحاظ وجود ناخالصی به حد استاندارد و مطلوب برسد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نمک‌های صنعتی، صادراتی و سنگ نمک فاقد ید بوده و برای مصارف خوراکی و حتی خیساندن برنج توصیه نمی شوند. سنگ نمک علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها نباید مورد مصرف خوراکی قرار گیرد و همه افراد خانواده، از کودک و بزرگسال، باید نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند همچنین مصرف زیاد نمک یددار هم می‌تواند موجب اختلالات فراوانی از جمله افزایش فشار خون شود و به طور کلی، مقدار مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم (حدودا به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد که این مقدار باید از تمام مواد غذایی روزانه تامین شود.  

ضیائی در خصوص افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، گفت: این افراد در استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده برای به حداقل رساندن میزان ید مصرفی، باید نمک را در ابتدای پخت به غذا اضافه کنند و به هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنند، همچنین قرار دادن نمک در معرض هوای آزاد و نور خورشید سبب از بین رفتن ید آن می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید