Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، دکتر جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در برنامه زنده ساغلیق و یاشاییش درباره ویروس جهش یافته انگلیسی گفت: قدرت سرایت و انتقال ویروس جهش یافته انگلیسی ده برابر از ویروس معمولی بیشتر است.

آقازاده افزود: بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بدحال‌تر هستند و سنینی که مبتلا می‌شوند پایین‌تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: متاسفانه ۵ شهر چایپاره، چالدران، سلماس، اشنویه و سردشت در وضعیت نارنجی هستند و بقیه شهر‌ها همگی در وضعیت قرمز هستند و ممکن است دو تا سه روز دیگر تمامی شهر‌ها قرمز شوند و این بسیار سریع اتفاق می‌افتد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: استان در وضعیت قرمز است، اما پروتکل‌هایی که برای وضعیت قرمز باید اجرایی شود متاسفانه اجرا نمی‌شود. مشاغل ۲ و ۳ و ۴ باید بسته شوند.

دکتر آقازاده بیان کرد: بنده متولی سلامت هستم و بیمارستان‌ها و درمان بیماران و ایجاد امکانات مورد نیاز، اکسیژن رسانی و تامین دارو و تخت مورد نیاز بر عهده ما می‌باشد، اما بحث دیگر پیشگیری است که مردم باید خود مراقبت کنند.

او درباره واکسیناسیون ابراز کرد: واکسن مطالبه عمومی است، اما تا زمانی که واکسیناسیون انجام شود باید خودمراقبتی کنیم و اصول اولیه بهداشتی را رعایت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در بازدید از شهرستان‌های استان از جمله پیرانشهر، سردشت، اشنویه و نقده متاسفانه درصد استفاده از ماسک توسط مردم تنها ۲ تا ۳ درصد بود. جشن‌های عروسی نیز بدون رعایت کم‌ترین پروتکل بهداشتی انجام می‌شد، در طرف دیگر مسئولینی هستند که می‌بایست در زمان مورد نیاز محدودیت‌های اعمالی را اجرا کنند. نباید انتظار داشته باشیم که ویروس خود به خود از بین برود.

به گفته دکتر آقازاده، یکی از خصوصیات این ویروس به جای ضعیف شدن پس از انتقال متاسفانه خود را تقویت می‌کند.

دکتر آقازاده تشریح کرد: هفته گذشته میانگین مراجعه کنندگان سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته یک هزار و ۸۰۹ نفر بود که در هفته جاری ۲ هزار و ۹۳۱ نفر شده است. زمانی که مراجعه کننده به مراکز ۱۶ ساعته افزایش می‌یابد به تبع آن تعداد افراد بستری نیز افزایش می‌یابد.

او درباره تعداد بیماران بستری در استان افزود: تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان نسبت به هفته گذشته ۲ برابر افزایش یافته است و به تعداد ۸۷۰ نفر رسیده است. بدون تعارف به مردم عزیز می‌گویم که با ادامه روند فعلی تعداد بستری‌ها در هفته آینده به ۱۵۰۰ نفر می‌رسد یعنی این تعداد تصاعدی افزایش می‌یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ابراز کرد: برای جلوگیری از ادامه این روند یک مسئولیت پذیری همگانی و عزم ملی نیازمند است که در مرحله اول باید نسبت به خود و خانواده و اطرافیانمان احساس مسئولیت کرده و حرکت این ویروس در جامعه را کند کنیم.

دکتر آقازاده افزود: براساس بررسی‌های انجام یافته از تاریخ ۴ فروردین تا ۹ فروردین ۱۴۰۰، به طور متوسط ۴ فوتی با تست مثبت و ۶ فوتی با تست منفی در استان داشتیم به بیان دیگر به طور متوسط روزانه ۱۰ نفر با سندرم حاد تنفسی در استان فوت شدند. این تعداد در هفته جاری به ۱۳ نفر رسیده است و تعداد افراد فوت شده افزایش می‌یابد.

به گفته دکتر آقازاده، فاصله بستری تا بخش مراقبت‌های ویژه و فوت شدن ۳ روز است.

او افزود: از تمام همکاران بهداشت و درمان استان تشکر می‌کنم، زیرا با جدیت تمام جان فشانی می‌کنند. در آذربایجان غربی تعداد افراد فوت شده از میانگین کشوری پایین است. تعداد ۱۹۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از این تعداد ۵۰ نفر به ونتیلاتور متصل هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: تعداد تست گیری از افراد در استان افزایش یافته است به طوری که در تاریخ ۱۷ فروردین ۳ هزار و ۳۹۵ مورد تست گیری انجام شده است.

او ادامه داد: پیش بینی ما این است که اگر به طرف قرمز شدن پیش می‌رویم باید تعداد تست گیری و بیماریابی را افزایش دهیم، با توجه به امکاناتی که ایجاد شده است پیش بینی می‌کنیم بتوانیم تا ۵ هزار تست در روز پیش رویم.

دکتر آقازاده افزود: در شرایط فعلی تصمیم گرفته شد که ۲۰ درصد از تخت‌های بیمارستان‌های خصوصی نیز به کرونا اختصاص یابد و اگر نیاز باشد تمامی بیمارستان‌های استان به کرونا اختصاص می‌یابند.

انتهای پیام/ ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا کووید 19 سرویس اجتماعی پیک چهارم کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزایش می یابد بیمارستان ها دکتر آقازاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۵۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

به گزارش مهر، آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • آغاز پروازهای حج تمتع فرودگاه ارومیه از ۱۸ خرداد
  • حضور نماینده المپیکی آذربایجان‌غربی در اردوی تیم ملی روئینگ
  • ۶ کشته و مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پرشیا در جاده ماکو بازرگان
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز