Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها غصه کشاورزان همان قصه تکراری همه ساله است؛ هر سال باید خون دل بخورند تا نشا، خوشه شود و خوشه‌ها برنج. زمین همان زمین است، خوشه‌ها همان خوشه؛ اما همه چیز تغییر می‌کند، نرخ سم، کود، سینی نشا، دستمزد کارگر، دستگاه نشاکار، شالیکوبی‌ها؛ تازه وقت فروش، بازار از برنج‌های غربتی پُر می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، کم کم تنور فصل زراعی جدید در مازندران در حال داغ شدن است؛ رفته رفته اراضی کشاورزی پر می‌شود از هیاهو، از نشاط، از سلام و علیک و خداقوت گفتن‌های کارگران به یکدیگر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روزها غصه کشاورزان همان قصه تکراری همه ساله است؛ هر سال باید خون دل بخورند تا نشا، خوشه شود و خوشه‌ها برنج. زمین همان زمین است، خوشه‌ها همان خوشه؛ اما همه چیز تغییر می‌کند، نرخ سم، کود، سینی نشا، دستمزد کارگر، دستگاه نشاکار، شالیکوبی‌ها؛ تازه وقت فروش، بازار پر می‌شود از برنج‌های غربتی!

در این میان اما آنچه آشکار و مبرهن است نبود نظارت جامعی بر بازار مایحتاج فصل زراعی از تعیین نرخ کارگر گرفته تا سایر هزینه‌هایی نظیر حق العمل کاری مالکان ماشین‌های نشا، سینی نشا، کود، سم، دستمزد ماشین آلات کشاورزی نظیر کمباین، تراکتور و غیره تا برسد به شالیکوبی‌ها و ریز و درشت این بازار از سیر تا پیاز ماجرا است و همه چیز بر می‌گردد به یک جمله ساده: " تعیین نرخ با عرضه و تقاضا است".

خودمان را گول نزنیم، عرضه در بازار این فصل یعنی دلالان و تقاضا یعنی کشاورزان؛ دست کشاورزان زیر ساتور دلالان است و این حکایت امروز و دیروز نیست؛ سال‌ها است که این داستان تکراری، ادامه دارد و صدای گلایه کشاورزان هم به گوش کسی نمی‌رسد.

با این اوضاع و احوال، در حالی که شعار کشت مکانیزه را هر سال بلندتر از سال قبل در گوش کشاورزان فریاد می‌زنیم؛ تعداد ماشین‌های نشاکار محدود است و تقاضا فراوان، قیمت‌ها را هم عرضه و تقاضا مشخص می‌کند! حال در این ماجرا تنها کشاورز می‌ماند و حوض‌اش.

احمد شفیعی یکی از عاملین بانک نشا در مرکز مازندران در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: قیمت سینی نشا در حال حاضر در مقایسه با سال گذشته، ۳۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: قیمت فعلی هر سینی نشا بین ۱۰ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است، در سال گذشته قیمت هر سینی نشا البته با نوسانات متعددی که داشت تا ۹ هزار تومان هم رسید.

این عامل بانک نشا در خصوص دستمزد دستگاه‌های نشاکار طی سال جاری خاطرنشان کرد: در سال گذشته هزینه دستمزد هر هکتار حدود ۳۸۰ هزار تومان بود که در سال جاری این میزان به هکتاری ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

این کشاورز مازندرانی ادامه داد: البته امکان افزایش قیمت سینی و دستمزد دستگاه نشاکار با داغ شدن فصل نشا و بسته به عرضه و تقاضا وجود دارد.

شفیعی بیان کرد: دستمزد کارگر در مرکز مازندران طی سال گذشته روزانه حدود ۸۰ هزار تومان بود که طی سال جاری با افزایش ۵۰ درصدی تا اینجای کار روزانه ۱۲۰ هزار تومان است.

وی تصریح کرد: قیمت کود و سم افزایش چند برابری داشته است و باید بگوییم دیگر کشاورزی به صرفه نیست.

این عامل بانک نشا افزود: کود سیاهی که اصلا در کار کشاورزی کمترین ارزش را دارد، کیسه‌ای ۲۶۸ هزار تومان است و برخی کودهای پر مصرف تا هر کیسه‌ای ۵۰۰ هزار تومان هم می‌رسد.

این کشاورز مازندرانی متذکر شد: یک کشاورز در حالی ماه‌ها باید زحمت بکشد و متحمل هزینه‌های گوناگون آن هم با نرخ‌های عجیب و غریب شود که در نهایت در زمان برداشت، بازار از برنج‌های خارجی وارداتی پر می‌شود و در نهایت قیمت هر کیلو برنج نهایتا ۲۵ هزار تومان می‌شود.

امید می‌رود مسئولان استانی از هم اکنون با مدیریت و نظارت مطلوب از به راه افتادن بازار سیاه کود، سم و سایر مایحتاج کشاورزان با برنامه ریزی مطلوب پیشگیری کنند و شاهد مشکلات عدیده سال گذشته طی سال جاری نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هزار تومان سال گذشته سینی نشا سال جاری خوشه ها طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا

مهدی بیات‌منش کارشناس حوزه بورس کالا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عرضه زعفران در بورس کالا دارای مزیت‌های مختلفی است که این مزیت‌ها از چندین جهت به سود مصرف کننده نهایی و تولید کننده خواهد بود. 

این کارشناس حوزه بورس کالا گفت: اولین مزیت عرضه زعفران در بورس کالا بحث شفافیت است به سبب ساختار داده‌محوری بورس کالا تمام اطلاعات در یک بستر شفاف وجود دارد مورد بعدی حذف واسطه هاست همواره بسیاری از کشاورزان از وجود دلالان بر سر زمین ناراضی بودند، اما بستری هم برای عرضه وجود نداشت با فراهم شدن امکان عرضه در بورس کالا حالا کشاورزان می‌توانند بدون هیچ واسطه‌ای به شکل مستقیم محصول خود را به تمام دنیا بدون هیچ گونه محدودیت جغرافیایی به دست مصرف‌کننده و متقاضیان برسانند.

او همچنین می‌گوید: موضوع دیگر بحث کشف نرخ در بورس کالا است بر اساس عرضه و تقاضا این کشف نرخ شکل می‌گیرد که این هم به شکل شفاف و بدون هیچگونه رقابت ناسالم است و همین روند هم اطمینان خاطر مناسبی را برای کشاورزان فراهم می‌کند. همچنین با عرضه زعفران دیگر امنیت فیزیکی هم تامین خواهد شد و کشاورزان مجبور به نگهداری محصول خود در خانه یا سردخانه‌های غیر استاندارد نخواهند بود.

بیات‌منش در ادامه اظهار کرد: اما بورس کالا چگونه به افزایش کیفیت کمک خواهد کرد؟ انبار‌های بورس کالا هر نوع کیفیت زعفرانی را پذیرش نمی‌کنند و تمام محصولات قبل از پذیرش کیفیت سنجی می‌شوند حالا کشاورزان برای این که محصول خود در بورس کالا پذیرش شود مجبور است کیفیت محصول خود ارتقاء و با کیفیت بورس کالا تطبیق دهد که این در مجموع کمک به افزایش کیفیت نهایی خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • سورپرایز بزرگ کارگران با دریافت پاداش روز کارگر | کارگران اردیبهشت ۲ تا حقوق می‌گیرند
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • مخالفت جدی منچستریونایتد با محدودیت مالی در لیگ برتر
  • کاهش 25 درصدی دستمزد اریک تن هاخ در صورت عدم کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • چرا در پروژه ها از سینی کابل گالوانیزه برق استفاده می کنند؟
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد