Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه ‌استان‌ها- با وجود اختصاص بودجه پایینی از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران به استان قزوین، همین بودجه اندک هم با سوءمدیریت دستگاه‌های عمرانی و شهرداری‌های قزوین جذب و مصرف نشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، یکی از مشکلات بزرگ پیش روی توسعه اجتماعی و اقتصادی در استان قزوین ابعاد وسیع و گسترده بافت فرسوده به ویژه در شهر قزوین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت‌‌های قدیمی که در موارد زیادی تفکیک آنها از بافت تاریخی مشکل است و همین معین نبودن مرز بافت تاریخی و فرسوده در استان قزوین کار احیای این بافت‌ها و بهره‌مندی از بودجه‌های کلان بازآفرینی شهری ایران را دچار مشکل کرده است؛ به طوری که بودجه اندک بازآفرینی شهری استان قزوین در سال 1399 با وجود همه جلسات مختلف مسئولان عمرانی استان قزوین و چند بار سفر وزیر راه و شهرسازی و معاونان آن باز هم به طور کامل در استان قزوین جذب و مصرف نشد.  

لزوم چندبرابر شدن بودجه بازآفرینی قزوین

با این حال نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس همچنان مشکل را در کمبود بودجه و اعتبارات بازآفرینی می‌داند. فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به کمبود بودجه برای بازسازی بافت‌های فرسوده در استان اظهار داشت: سهم استان قزوین از بودجه‌های حوزه باز‌آفرینی شهری در بودجه سالانه کل کشور ناچیز است و این سهم باید چندبرابر شود.

وی اضافه کرد: طبق تبصره 18 قانون بودجه سال 1399 سهم استان قزوین از بودجه‌های حوزه بازآفرینی شهری و بهسازی بافت‌های فرسوده در سال جاری 50 میلیارد تومان است که متاسفانه تا امروز فقط 8 میلیارد تومان این این بودجه به استان تخصیص داده شده که بالطبع نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد و منجر به نوسازی انبوه بافت‌های فرسوده شهری قزوین شود.

محمدبیگی با اشاره به وجود 520 هکتار بافت ناکارآمد در شهر قزوین ادامه داد: برای سروسامان دادن به وضعیت بودجه بازآفرینی شهری استان از وزیر راه و شهرسازی خواستیم به قزوین سفر کند و اهمیت موضوع را با چشمان خودش از نزدیک ببیند که به‌خاطر همین سفر 85 میلیارد تومان بودجه برای اتمام تملکات پیرامون امامزاده حسین(ع) به قزوین اختصاص یافت.

تملکات طرح امامزاده حسین(ع) تسریع شود

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مشکلات مردم محله کهن و تاریخی دباغان قزوین گفت: مردم این محله اصیل، سنتی و قدیمی قزوین به مراکز خدماتی، آموزشی و فضای سبز و سلامت‌محور نیاز دارند که باید در اجرای طرح توسعه آستان مقدس امامزاده حسین(ع) این فضاها توسط شهرداری در محله دباغان ایجاد شود.

محمدبیگی با تاکید بر لزوم تسریع تملک اراضی و خانه‌ّ‌های باقی‌مانده در طرح یادشده افزود: باید تملک‌ها هر چه سریع‌تر انجام شود؛ چرا که با تورم فعلی بودجه لازم برای انجام تملکات افزایش پیدا می‌کند و کار تملک سخت‌تر از گذشته می‌شود.

تمدید بودجه بازآفرینی سال قبل در سال جدید

اما مدیرکل راه و شهرسازی با اشاره به مصرف نشدن بودجه بازآفرینی شهری استان قزوین در سال 1399 از استمرار و تمدید این بودجه و ادغام آن در بودجه بازآفرینی سال 1400 که هنوز به تایید و تصویب مجلس نرسیده خبر می‌دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین با بیان اینکه برای سال 1399 در مجموع 125 میلیارد و 900 میلیون تومان بودجه بازآفرینی به استان قزوین تخصیص یافت، عنوان کرد: این بودجه در 3 ردیف 028 برای کمک به شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی، ردیف 004 اعتبارات مربوط به ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و ردیف 006 اعتبارات مربوط به نوسازی بافت فرسوده شهری اختصاص یافت.

بلاتکلیفی در بازآفرینی محلات تاریخی و قدیمی قزوین / ارزش املاک این محلات پایین آمده استاهالی بافت تاریخی قزوین از بلاتکلیفی خارج می‌شوندبسیج سازندگی قزوین به اجرای طرح‌های بازآفرینی حاشیه‌ شهرها و مناطق محروم کمک می‌کند

ابراهیم مبارک‌قدم کل بودجه تخصیص‌یافته به شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی در سال‌ قبل را 78 میلیارد و 500 میلیون تومان دانست و اضافه کرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید اسناد و مدارک مربوط به طرح‌های بازآفرینی را تا یکم تیرماه سال جاری جمع‌آوری کرده و در سامانه شرکت بازآفرینی شهری ایران بارگزاری کنند؛ در غیر این صورت سهم باقی‌مانده استان قزوین از اعتبارات بازآفرینی سال قبل به ما اختصاص نخواهد یافت.

6 محله شهری در بافت‌های فرسوده قزوین بازآفرینی می‌‌شوند

از سوی دیگر، معاون عمرانی استاندار قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از اختصاص 2 میلیارد و 800 میلیون تومان بودجه بازآفرینی شهری به 3 شهرستان آبیک، قزوین و تاکستان در سال 1400 خبر داد و اظهار داشت: از این میزان یک میلیارد و 600 میلیون تومان به بازآفرینی شهری در قزوین، 800 میلیون تومان و 400 میلیون تومان هم به بازآفرینی در آبیک اختصاص خواهد یافت.

علی فرخزاد اضافه کرد: با این اعتبارات در مجموع 6 محله شهری در سطح استان شامل 3 محله بلاغی، هادی‌آباد و راه‌آهن در شهر قزوین، محلات اک و سردار جنگل در تاکستان و همچنین بافت قدیمی شهر آبیک در سال 1400 مشمول اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین طرح‌های بازآفرینی شهری سال 1399 که ناتمام مانده از جمله بازآفرینی محلات لالوها در قزوین، اکبرآباد در اقبالیه و همچنین بافت فرسوده مرکز شهر الوند و بویین‌زهرا و در نهایت محله کاروانسرای آوج در سال 1400 ادامه یافته و در صورت اهتمام شهرداری‌های قزوین، اقبالیه، الوند، بویین‌زهرا و آوج به ثمر خواهند رسید.

به گزارش تسنیم، در سال 99 با وجود جوشیدن کرم وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنان مهمترین طرح‌های بازآفرینی شهری قزوین یعنی طرح امامزاده حسین(ره) و احیای محله بلاغی با سوءمدیریت دستگاه‌های عمرانی و شهرداری‌های استان قزوین روی زمین ماند.

انتهای پیام/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 شرکت بازآفرینی شهری شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین لایحه بودجه 1400 شرکت بازآفرینی شهری شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین بازآفرینی شهری ایران طرح های بازآفرینی بودجه بازآفرینی بافت های فرسوده امامزاده حسین راه و شهرسازی میلیون تومان استان قزوین شهرداری ها بافت ها سال 1400 سال 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۴۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری

تین نیوز

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: ما در دوره فعلی ۷ برابر دوره پنجم مدیریت شهری نوسازی داشتیم که این نشان از تفکر انقلابی و جهادی است. 

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در جریان بازدید خبرنگاران از منطقه ۵ شرکت واحد اتوبوسرانی (شهید جم) که صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار کرد: قرارداد ۱۰۰ دستگاه متروباس در دهه ۹۰ با کشور سوییس بسته شد که در حال حاضر ۴ دستگاه موجود است. 

علیزاده با بیان اینکه به دلیل خریداری غیرفنی، این اتوبوس ها در شرایط آب و هوایی تهران کاربردی نداشت، خاطرنشان کرد: ۲ دستگاه فعال بود که از روز گذشته تنها یک دستگاه در خط خاوران فعال است. این متروباس با توجه به آب و هوای تهران به درد پایتخت نمی خورد. به دلیل مشکلات فنی و تحریم ها از ۱۰۰ دستگاه به ۴ دستگاه رسیدیم که فعلا یک دستگاه موجود است. 

وی با اشاره به اینکه در زمان تحویل مدیریت شهری ۱۸۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داشتیم که حدود ۸۰۰ دستگاه شاغل در خطوط بود، تصریح کرد: از ابتدای دوره ششم ۸۲۶ دستگاه نوسازی و خریداری شده و در اختیار مردم قرار گرفته است. ۵۰۰ دستگاه مستقیم با پول شهرداری و ۲۷۱ به صورت مشترک با دولت خریداری شده است. ما ۱۸۰۰ دستگاه را فعال تحویل گرفتیم و در حال حاضر کسانی که مدعی کم کاری شهرداری هستند باید بدانند که از اتوبوس های شرکت های مختلف در پایتخت استفاده می شود. 

فعالیت بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس در تهران

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی گفت: سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ دستگاه و سال گذشته به همراهی بخش خصوصی ۴۰۰ دستگاه را بازسازی کردیم. این عدد به ۳۰۵۰ اتوبوس فعال رسید و امروز برای مردم ۲۰۵۰ تا ۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط خدمت رسانی می کنند. باید ۵ تا ۷ هزار اتوبوس در تهران کار کند. با حمایت و عزم شهردار و شورای شهر تهران سال گذشته ۴۵ درصد بودجه به حمل و نقل تخصیص داده شده که ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکت ایران خودرو اختصاص داده شد و شامل حدود ۱۰۰۰ اتوبوس است. 

وی ادامه داد: تیرماه سال گذشته ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس از محل شرکت های داخلی قرارداد بستیم که بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان مبلغ قرارداد ما مدل پرداختی ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد غیر نقد و ملک و ۵۰ درصد تسهیلات بود. بر اساس قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه باید طبق زمان بندی مقرر شده حدود ۱۵۰۰ عدد تحویل می دادند. ما مردم را معطل تولید داخل به واسطه عقب ماندگی ۱۰ ساله نمی کنیم. بنابراین طی انعقاد قراردادی با چین مقرر شد به دلیل قیمت مناسب ۲۵۰۰ اتوبوس برقی تحویل شهرداری تهران شود که این تعداد باعث کاهش سرفاصله ها خواهد شد. 

عده ای از کارهای مفید خوشحال نمی شوند

علیزاده با تاکید بر اینکه اگر مشکلات بانک مرکزی و بانک شهر و تخصیص ارز حل شود با پرداخت پیش پرداخت ظرف ۶ ماه شاهد ورود اتوبوس های برقی در تهران خواهیم بود، گفت: از ۲۵۰۰ اتوبوس داخلی نیز تا پایان این ماه پیش پرداخت آن نیز انجام خواهد شد. از سال آینده هر ماه ۵۰ اتوبوس داخلی وارد پایتخت خواهد شد. در سطح کشور و کلانشهر تهران وقتی کار مفیدی برای مردم انجام می شود عده ای خوشحال نمی شوند. حوزه نوسازی در دوره های قبل تقریبا صفر بوده و این فاجعه است. ما در دوره فعلی ۷ برابر نوسازی داشتیم که این نشان از تفکر انقلابی و جهادی است. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه طی دو سال مدیریت شهری فعلی قرارداد ۵ هزار دستگاه اتوبوس بسته شد و این باعث خوشحالی همه نیست، خاطرنشان کرد: در قراردادی که با طرف چینی بستیم، بعد از مشخصات فنی مسائل مالی را در نظر گرفتیم. ما با شرکت چینی وارد مذاکره شدیم که بتواند ۸۰ درصد را تامین مالی کند و بتواند اتوبوس ها را یک جا تولید کرده و تحویل ما بدهد. 

علیزاده افزود: اعضای شورا که می گویند قرارداد را ندیده اند، کم لطفی می کنند. قرارداد حاضر است البته نباید به حاشیه کشانده شود و مردم را از ماموریت اصلی منحرف کنند. مهمترین ماموریت ما تامین ۲۵۰۰ اتوبوس است. 

وی ادامه داد: دوستانی که اعتراض به عدد مقرر شده اتوبوس های بازسازی شده می کنند در دوران مدیریت خودشان تنها ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس را وارد کردند. این افراد امروز چه استدلالی دارند که ما ظرف ۴ سال نتوانیم این اعداد را مقرر کنیم. 

مذاکره با شرکت های داخلی برای ارائه خدمات پس از فروش اتوبوس های برقی

علیزاده با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده در راستای ورود اتوبوس های برقی گفت: مهمترین موضوع در اتوبوس برقی باتری آنهاست. اتوبوس برقی در نظر گرفته شده بیشترین پیمایش را برای مردم خواهد داشت؛ چیزی بالغ بر بالای ۲۷۰ کیلومتر. همچنین مانند اتوبوس های تولید داخل خدمات پس از فروش برای این اتوبوس ها در نظر گرفتیم. در حال مذاکره با شرکت های تولید کننده داخلی برای تامین خدمات پس از فروش این اتوبوس ها هستیم و قرار است ظرف ماه جاری برای خدمات پس از فروش به یک تا دو تولید کننده داخلی واگذار کنیم که در آینده دچار مشکل نشویم.

وی خاطرنشان کرد: اتوبوس های جاری در تهران روزهای عادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را جابه جا می کنند. اتوبوس های فعلی را در منطقه غرب تهران نوسازی کردیم تا جایگزین اتوبوس های فرسوده شود. ما تا پایان دوره مدیریت شهری تمام تلاشمان را می کنیم که ۵ هزار اتوبوس را مقرر کنیم. همچنین این ۵ هزار اتوبوس تماما ۱۲ متری است. در حوزه تندرو سرفاصله ها مناسب است مگر اینکه در هوای بارانی. اولویت بعدی ما اتوبوس های تندرو است. 

علیزاده با اشاره به حل اختلاف با ایران خودرو گفت: کار را با ایران خودرو پیش می بریم. جلساتی برگزار شده و قول دادند که ظرف ۲ ماه آینده مشکلات را حل کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اقدامات توسعه ای در حوزه اتوبوسرانی با بیان اینکه در غرب تهران در مناطق۲۲،۲۱،۶ و ۵ کمبود اتوبوس داشتیم و ۲۵۶ دستگاه اتوبوس نو در این مناطق به کارگیری شدند گفت: از آنجایی که بخش خصوصی نمیتوانسته به دلیل نبود صرفه اقتصادی مایل به فعالیت نبود و خود اتوبوسرانی در این منطقه فعال شد.

علیزاده ادامه داد: بنا داریم پس از ان توسعه اتوبوس ها را در شرق و جنوب داشته باشیم که در شرق تهران خطوط غیرفعال و متوقف شده داریم که در حال برنامه ریزی تا فعال کنیم.

وی در مورد سرانجام ۵۰ دستگاه اتوبوس های برقی در خط بهارستان _ جمهوری گفت:  با یک شرکت خصوصی قرار داد بستیم اما به تعهدات خود عمل نکرده و اگر تا پایان این ماه به تعهدات خود عمل نکند،قرارداد فسخ می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری